A szelfizés veszélyeire figyelmeztet az orosz belügy

MTI Sajtóadatbank, 2015. július 11. 09:37

Az orosz belügyminisztérium a szelfizés veszélyeire figyelmeztető kampányba kezdett a héten. A tárca az egyre vakmerőbb helyszíneken készült, több esetben halálos balesetekhez vezető fényképek miatt indította az akciót.

"A menő szelfi az életedbe kerülhet! Úgy készítsetek szelfit, hogy meggyőződtek arról, biztonságos helyen tartózkodtok, és az életeket semmi sem fenyegeti!" - olvasható a figyelmeztetés minisztérium honlapján.

 

A veszélyekre felhívó kampány célja, hogy ráébressze az oroszokat, s főként a fiatalokat, hogy a vélt dicsőség, az internetes tetszésnyilvánítások, de a hecc kedvéért sem érdemes magasfeszültségű távvezetékre, magas épület tetejére felmászni vagy vasúti síneken, vonatokra kapaszkodva készíteni fényképet önmagukról. A honlapon ezeket a veszélyes próbálkozásokat tiltó táblákat helyeztek el.

 


 

Az utóbbi hetekben gyakran végződött halállal a szelfizés Oroszországban. A belügyi honlapon is szörnyű esetekről számolnak be. A napokban a híres Moszkva City felhőkarcolóinál zuhant le a mélybe egy fiatal lány, miközben önmagát akarta fotózni.
 

Májusban egy másik, 21 éves moszkvai lány fegyverrel a kezében akart önmagáról hatásos fényképet készíteni, de véletlenül fejbe lőtte magát. Szerencsére túlélte a balesetet.
 

Ugyancsak két hónapja a Rjazanyi területen már nem volt ilyen szerencsés az a kamasz, aki a vasúti sínek között akart fényképet készíteni magáról, de a lába beakadt az áramelosztóba, majd az áramütés miatt lezuhant a hídról, és a kórházban belehalt a sérüléseibe. Egy kilencedik osztályos Moszkva környéki fiú egy magasfeszültségű távvezetékbe kapaszkodva szenvedett halálos áramütést.
 

Jelena Alekszejeva, az orosz belügyminisztérium tanácsosa a kampányról rendezett moszkvai tájékoztatóján elmondta, hogy az utóbbi időben folyamatosan nő az amatőr fotósokkal történő balesetek száma. Az év eleje óta mintegy száz esetben sérülésekkel járt a szelfizés, és több tíz halállal végződött. A probléma valódi, a következmények igen fájdalmasak - mondta.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09