Vortex, a programozható játékrobot

Vértes Judit, 2015. július 13. 14:39

DFRobot által gyártott Vortex nem csupán játék, hanem oktatási eszközként is használható labda formájú robot.

Sphero, a kis méretű, félgömb alakú robot  a játékok új generációját inspirálta, mely nem csupán szórakoztató, de az oktatásban is jól használható. Ezek egyike a Vortex, mely a Kickstarteren jelent meg, ahol 50000$ összegyűjtését tűzték ki célul. A létrehozó DFRobot 2008 óta működő nyílt kódú hardvet árusító vállalat.

 

A Vortex elfér a kezünkben is, nagyon okos, rengeteg kreatív ötletre inspirál. Nem olyan gyors, mint a Sphero 2.0, de nem is ezzel szeretne kitűnni.
 


A könnyű játék és programozás érdekében a Vortexhez kapcsolódik ez iOS, illetve Android alkalmazás, amely segítségével a gyerekek (6 éves kortól) kipróbálhatják a robot programozás illetve kódolás alapjait egy színes, könnyen érthető felhasználói felületen. A Vortex lehetővé teszi, hogy a gyerekek már egészen korán szerezzenek olyan ismereteket, melyek bevezethetik őket a technológia világába.

 

A játékok világa évtizedek óta nem sokat változott. Az új eszközzel olyan játékot szeretnének megvalósítani, amely szórakoztató és fejlesztő egyaránt.

 

A Kickstarter oldalán 69$ áron vásárolhatjuk meg a Vortex robotot, melyhez matricákat és egy játék golfkészletet adnak. A szállítás ősz végére várható.

 

Forrás: Engadget.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58