A felhasználók dönthetik el, mi érdekli őket a Facebookon

Czipperer Dia, 2015. július 14. 14:32

Eddig a felhasználók teljes mértékben alá voltak rendelve a Facebook algoritmusának. most azonban változott a helyzet: ők maguk dönthetik el, mi a fontos tartalom számukra.

A Facebook a magyar felhasználók számára is elérhetővé tette azt az opciót, amellyel – egy kis időt rászánva – beállítható egyedi hírfolyam. Eddig ugyanis a közösségi oldalnak által relevánsnak ítélt tartalmak jelentek meg aktivitástól függően, viszont mostantól testreszabható, mi kapjon helyet a hírfolyamon.

 

Amikor egy adott oldalt kedvelünk, reménykedünk benne, hogy találkozunk is a bejegyzésekkel, ám ez nem mindig van így. Ha a Facebook úgy ítéli, nincs meg az elköteleződés, nem is mutatja az adott site posztjait, és sokszor már feledésbe is merül, mit is kedveltünk valójában.

 

Azonban most már arra is van lehetőség, hogy a felhasználók a „like”, vagy a „tetszik” gombra navigálva maguk döntsék el, biztosan szeretnék-e látni az adott oldal posztjait, vagy ezt rábízzák a Facebookra vagy az algoritmusra.


A fentebb látható két opció közül lehet választani. Ez tehát azt jelenti, ha nem kedveli valaki folyton az oldal bejegyzéseit, de a „Megjelenítés elsőként” opció mellett döntött a felhasználó, akkor is látni fogja a különféle bejegyzéseket, naprakészen.

 

Jó hír, hogy nem csupán oldalak esetében lehet ezt megtenni, hanem személyeknél is működik. A hírfolyam beállításainál adható meg ez a lehetőség. Ki kell jelölni azokat az embereket, oldalakat, akik érdekesek lehetnek, és a jövőben az általuk közzétett tartalmak biztosan megjelennek majd.

 

Egy adott felhasználó legfeljebb 30 oldalt vagy személyt választhat ki, ám ezek sorendje nem befolyásolja a megjelenítést.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Stratégiai partnerség a képalkotó technológiákban

Bemutatta a Xiaomi a Leicával közösen tervezett új, Xiaomi 12S sorozatot, amely a két társaság stratégiai partnerségének első mérföldköve. A Xiaomi 12S ötvözi a Leica optikával, képfeldolgozással, képminőséggel kapcsolatos mélyreható ismereteit a Xiaomi okostelefonos fényképezés terén szerzett gazdag tapasztalataival. Az új széria típusai Leica Summicron lencsékkel rendelkeznek, és támogatják a Leica képalkotó profiljait, amelyek egyszerre segítik a felhasználókat abban, hogy minél inkább kifejezzék kreativitásukat, miközben a legmodernebb algoritmusok segítenek megőrizni a Leica évszázados képesztétikáját.

2022. július 4. 20:03

Ultragyors e-töltő hálózatba ruház be a Siemens és a Volkswagen

A hálózatot építő és működtető Electrify America beruházó partnereivel együtt azt tervezi, hogy az Egyesült Államokban és Kanadában 1800 helyszínen 10 ezer gyorstöltő állomást telepít 2026-ra. A vállalat nemcsak töltő-infrastruktúrájának földrajzi lefedettségét fogja ezzel megduplázni, hanem a szolgáltatás kényelmét és színvonalát is jelentősen továbbfejleszti.

2022. július 4. 18:24

Győrben nyitott új logisztikai központot a Raben

Megnyitotta legújabb regionális átrakóközpontját Győrben a Raben Trans European Hungary Kft. A mintegy 3000 négyzetméteres létesítmény jelenleg elsősorban a vállalat gyűjtőszállítmányozási tevékenységét támogatja, emellett hagyományos, illetve egyedi raktárlogisztikai szolgáltatások végzésére is alkalmas.

2022. július 4. 17:06

Tovább emelkedett az IT bérezés

Továbbra is tarolnak a fizetések az informatikai szektorban hazánkban és nemzetközi szinten egyaránt. A COVID-19 hatása az IT munkaerőpiacot is elérte, munkaerőhiány és bérnövekedések figyelhetők meg világszerte. A Bluebird piaci körképe.

2022. július 4. 15:42

Akkumulátorok újrahasznosításával járul hozzá a fenntartható közlekedéshez a TIER és a Remondis

A világ vezető mikromobilitási szolgáltatója, a TIER és a vezető újrahasznosítási szakértő, kommunális- és vízszolgáltató, a Remondis együtt tesznek a nyersanyagtakarékosság és a körforgásos gazdaság kialakításáért. A Remondis 16 európai országban, köztük Magyarországon is felel majd a több mint 160.000 TIER e-roller, elektromos kerékpár és e-moped elhasznált lítium-ion akkumulátorainak megfelelő kezeléséért. 

2022. július 4. 14:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24