A felhasználók dönthetik el, mi érdekli őket a Facebookon

Czipperer Dia, 2015. július 14. 14:32

Eddig a felhasználók teljes mértékben alá voltak rendelve a Facebook algoritmusának. most azonban változott a helyzet: ők maguk dönthetik el, mi a fontos tartalom számukra.

A Facebook a magyar felhasználók számára is elérhetővé tette azt az opciót, amellyel – egy kis időt rászánva – beállítható egyedi hírfolyam. Eddig ugyanis a közösségi oldalnak által relevánsnak ítélt tartalmak jelentek meg aktivitástól függően, viszont mostantól testreszabható, mi kapjon helyet a hírfolyamon.

 

Amikor egy adott oldalt kedvelünk, reménykedünk benne, hogy találkozunk is a bejegyzésekkel, ám ez nem mindig van így. Ha a Facebook úgy ítéli, nincs meg az elköteleződés, nem is mutatja az adott site posztjait, és sokszor már feledésbe is merül, mit is kedveltünk valójában.

 

Azonban most már arra is van lehetőség, hogy a felhasználók a „like”, vagy a „tetszik” gombra navigálva maguk döntsék el, biztosan szeretnék-e látni az adott oldal posztjait, vagy ezt rábízzák a Facebookra vagy az algoritmusra.


A fentebb látható két opció közül lehet választani. Ez tehát azt jelenti, ha nem kedveli valaki folyton az oldal bejegyzéseit, de a „Megjelenítés elsőként” opció mellett döntött a felhasználó, akkor is látni fogja a különféle bejegyzéseket, naprakészen.

 

Jó hír, hogy nem csupán oldalak esetében lehet ezt megtenni, hanem személyeknél is működik. A hírfolyam beállításainál adható meg ez a lehetőség. Ki kell jelölni azokat az embereket, oldalakat, akik érdekesek lehetnek, és a jövőben az általuk közzétett tartalmak biztosan megjelennek majd.

 

Egy adott felhasználó legfeljebb 30 oldalt vagy személyt választhat ki, ám ezek sorendje nem befolyásolja a megjelenítést.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hibaanalízis mesterséges intelligenciával

Evidenciának tűnik, hogy kifizetődőbb elvégezni a megelőző karbantartásokat, mint megvárni, amíg beüt a baj és le kell állítani az egész gyártósort. De honnan tudjuk, hogy pontosan hol és milyen karbantartásra van szükség? A választ a mesterséges intelligencia adhatja meg. A karbantartási és szerviztevékenységek valódi igényeknek megfelelő ütemezését célzó Siemens Predictive Service Analyzer megoldással akár 30 százalékkal is növelhető egy gyártóüzem rendelkezésre állása.

2022. május 22. 16:18

5,4 billió dollárt is elérhetik idén a globális e-kereskedelemből származó bevételek

Amíg a nemzetközi kereskedelem 19 százaléka zajlik jelenleg elektronikus csatornákon, addig ez az arány hazánkban csak 10% körül van, így a piaci szereplők számára jelentős potenciál van a fejlődésre. - hangsúlyozta Mészáros Ádám, a DHL Express Magyarország vezérigazgatója a hazai webshopok számára könnyedén elérhető határon túli piacok nyújtotta lehetőségekről tartott nyitó előadásában az idén második alkalommal megrendezésre kerülő Future Trade konferencián. 

2022. május 22. 14:59

Négyszer annyian rendelnek házhoz a kedvenceknek

Ha online bevásárlásról van szó, már nemcsak magunkról, hanem a kisállatainkról is minél gyorsabban szeretnénk gondoskodni. Az állateledel-rendelések egyre népszerűbbek a foodpandán: a platformon keresztül egyre több üzleti partnertől lehet rendelni a kedvenceknek, a cég saját élelmiszerüzleteiben, a panda marketekben pedig megnégyszereződött az elmúlt évben az állatoknak vásárlók száma. 

2022. május 22. 13:31

Ezentúl a KKV-k is beléphetnek a podcast hirdetési piacra

A DisplayNOW hirdetési webshop egy éve jelent meg a hazai piacon, hogy a KKV-k számára kínáljon hazai hír- és tematikus weboldalakon egyszerűen megvásárolható márkamegjelenést, mely számukra korábban nehezen volt elérhető. A trendekre reagálva a DisplayNOW segítségével a tudatos KKV-k mostantól a podcast hallgatók egyre növekvő táborát is elérhetik, könnyen, akár médiavásárlási tapasztalat nélkül.

2022. május 22. 11:52

Év Gyára díjat nyert a Bridgestone Tatabánya

Év Gyára 2021 díjat nyert a Bridgestone Tatabánya a „Legjobb menedzsment folyamatok” kategóriában. A vállalat az elmúlt években számos elismeréssel gazdagodott, például elnyerte az Év beszállítója címet, a Családbarát Munkahely elismerést, Topolcsik Melinda, ügyvezető igazgató pedig a nagyvállalati szektorban harmadik helyezést ért el „Az év cégvezetője” versenyen.

2022. május 22. 10:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20

Nívó-díjat kapott a Magyar Telekom

2022. április 29. 20:24