Szupermarketben árulják majd a robotokat

forrás: Prím Online, 2015. július 16. 20:30

 

Világelsőként Foshan városában nyílik meg a robotokat kínáló nagyáruház szeptemberben.

 Számítások szerint Kínában 2017-ben már 400 ezer ipari robotot fognak vásárolni: tavaly 56 ezer volt az eladott robotok száma.

 
Xuan Ganhua robotikai szakértő szerint a 20 ezer négyzetméteres komplexumban a robotok fejlesztői adhatják el a legújabb modelljeiket. A Xinhua kínai állami hírügynökség tudósítása szerint Yang Yang, a Changsha Chaint Robotics igazgatója elmondta, a szupermarketben főként ipari ágazatokban dolgozó, autókat, bútorokat és szerszámgépeket gyártó robotokat kínálnak eladásra.
 
Gyorsan bővül a „robotfoglalkoztatás” Kínában, s ez a létesítmény egyetlen helyen fogja kínálni a világ legújabb technológiáit. A Xinhua közlése szerint a robotikai ipar évente 30 százalékkal nő. Szükség is van erre a teljesítményre, hogy kiváltsák a kínai feldolgozóipar munkaerőhiányát és az állami hírügynökség szerinti magas bérköltségeket. A Bloomberg megállapította, hogy az ország már 2013-ban lehagyta Japánt az ipari robotok számában.
 
Megfigyelők a veszélyekre is emlékeztetnek: épp a minap ölt meg robot Volkswagen-gyárban egy 22 éves munkást. Az autógyár szerint emberi mulasztás történt, s gép „nem új generációs robot volt”.
 
Forrás: hirado.hu
Kulcsszavak: robot Kína

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mit tudnak rólunk az okosautók?

Az autóipar technológiai fejlődésével egyre többen használnak internetre kapcsolt autókat a világ minden táján, a statisztikák szerint 2023-ra 76 millió új okosautó lesz forgalomban. Ezek a járművek rengeteg hasznos adatot gyűjtenek saját műszaki állapotukról és a sofőrök vezetési szokásairól, amelyeket a gyártók például későbbi termékfejlesztésekhez használnak fel, hogy kényelmesebbek, fenntarthatóbbak és biztonságosabbak legyenek az autók, illetve a közlekedés. Az adatok egy része azonban személyes információ is egyben, amivel az autóhasználók sokszor nincsenek is tisztában. Vajon tudjuk, hogy pontosan milyen információkat rögzítenek az okosautók és mi történik aztán ezekkel? Többek között ezeket a kérdéseket járja körül a GDPR bevezetésének második évfordulója kapcsán a flottakezelésben piacvezető LeasePlan, amely legújabb Mobility Monitor felmérésében a kapcsolódó aggodalmakkal is foglalkozik.

2020. június 3. 17:48

A Fujitsu hatpontos akciótervet dolgozott ki a munkaerő átalakítására

Új akciótervében a Fujitsu hat olyan cselekvési pontot azonosított, amelyek révén a szervezetek túltekinthetnek a COVID-19 világjárvány által megkövetelt azonnali munkaerő-gazdálkodási intézkedésékeken. 

2020. június 3. 14:56

A magyar döntéshozók kétharmada robogna tovább a digitális transzformáció útján

A hazai vállalatok 50 százalékát saját bevallásuk szerint egyáltalán nem, vagy csak enyhén érinti a koronavírus miatt továbbgyűrűző válság, ötödük pedig kifejezetten lehetőségként tekint rá – derül ki a Stylers friss kutatásából. A felmérés eredményei optimizmusra adnak okot, bár van még hová fejlődni: a döntéshozók többsége tisztában van a digitalizáció szükségességével és hajlandó is erőforrást allokálni erre a területre, azonban közülük is csupán 63 százalék kezeli azt stratégiai kérdésként. Az már világosan látszik, hogy a járványhelyzet örökre megváltoztatja a cégek hozzáállását a digitalizációhoz, de vajon mire fókuszálnak majd a következő hónapokban?

2020. június 3. 10:55

Allianz Hungária: Készülj fel a tudásrobbanásra!

Memóriabővítő sebész, űr-idegenvezető, önvezető autó-szerelő, esetleg drón forgalomirányító? A jelenlegi általános iskolás gyerekek 65 százaléka olyan munkát végez majd 2030-ban a World Economic Forum jelentése szerint, amely ma még nem is létezik, ugyanis a technológia fejlődése radikális változásokat hoz a munka világába is. Mindehhez pedig az oktatásnak is alkalmazkodnia szükséges, hiszen az iskolai rendszer szerte a világon olyan alapokon nyugszik, amelynek pilléreit még az iparosodás teremtette meg. De mit tanuljunk? Mitől lesz a tudásunk és a gyerekeink tudása jövőálló? Ennek járt utána az Allianz Hungária A jövőről egyszerűen videósorozatának aktuális részében.

2020. június 3. 09:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás