Együttműködik a Check Point és VMware a biztonsági megoldások szolgálatában

forrás: Prím Online, 2015. július 24. 09:35

A világ legnagyobb „pure-play" biztonságtechnikai vállalata, a Check Point Software Technologies Ltd. átfogó együttműködési megállapodást kötött a VMware Inc.-csel, melynek eredményeképp képes átfogó, kategóriája legjobb biztonsági megoldásait nagyvállalati, felhő-alapú környezetekre is kiterjeszteni egy új, szoftverek által definiált adatközpontok számára kínált szolgáltatás révén. 

A szervezetek nap mint nap szembesülnek a hálózataikat fenyegető belső és külső fenyegetésekkel. Annak ellenére, hogy az utóbbi időben a legveszélyesebb biztonsági sérülések az adatközpontokon belül keletkeztek, a biztonsági megoldások a periméter-védelemre fókuszálnak. Ezen biztonsági ellenőrzéseknek az adatközponton belülre helyezése komplex és költséges feladat. A Check Point és a VMware erre a problémára kínál egy olyan megoldást, mely a Check Point vSEC virtuális hálózat-biztonsági megoldás és a VMware NSX integrációján alapul.

 

A VMware NSX esetében a biztonsági megoldás az adatközpont hálózati infrastruktúrájának a része, a mikroszegmentáció mind működési, mind gazdasági szempontból megvalósítható. A VMware NSX átláthatóan illeszti be és vezényli le a Check Point vSEC-et a fejlett adatforgalom ellenőrzés során. Az ügyfelek felgyorsíthatják a biztonsági szolgáltatás bevezetését és ugynazt a biztonsági szintet kapják az adatközpontjaik belsejében mint amit a Check Point a periméter gateway-ekben nyújt. Ez különösen fontos napjaink dinamikus felhő környezeteiben, ahol az alkalmazásoknak igény szerint kell rendelkezésre állniuk és az infrastruktúra egészében könnyen áthelyezhetőnek kell lenniük. A kombinált megoldás révén az adatforgalom – akár ki-, vagy befelé mozog az adatközpontba, vagy az azon belüli alkalmazások között – teljes védettséget élvez a rosszindulatú programokkal, valamint az APT és a zero-day támadásokkal szemben.

 

Az ügyfelek a következő előnyöket élvezhetik:

  • Teljes mértékben automatizált, magas szintű fenyegetések elleni védelem az adatközponton belül.
  • A Check Point vSEC dinamikus telepítése és skálázása a szoftverek által definiált adatközpont környezetek számára.
  • A fenyegetések átfogó láthatósága az adatközpont teljes forgalmában.

 

Scott Clinton, a VMware termékfejlesztésért, valamint a hálózati és biztonsági üzletágért felelős vezetője szerint napjaink dinamikus adatközpont környezetei gyorsan telepíthető alkalmazásokat követlenek meg. Ez azt jelenti, hogy a biztonsági szolgáltatásoknak lépést kell tartaniuk a számítógépes erőforrásokkalVMware NSX, a Check Point vSEC-kel együtt lehetővé teszi közös ügyfeleink számára a Check Point fejlett biztonsági szolgáltatásainak egyszerűsítését, gyorsítását és összehangolását a szoftverek által definiált adatközpontok teljes egészében.

 

„A vállalatokat világszerte egyre inkább érdekli az informatikai környezetek virtualizációja. Amikor rászánják magukat, biztosnak kell lenniük abban, hogy a legjobb felhő alapú és menedzsment infrastruktúrát kapják," mondta Itai Greenberg, a Check Point Software Technologies termékmenedzsmentért (platformok, adatközpontok és felhő-alapú biztonság) felelős vezetője. „A VMware-rel kialakított kapcsolat révén, első osztályú biztonsági megoldásainkkal csatlakozunk az iparágvezető virtualizációs és felhőalapú ajánlataikhoz, és ezzel lehetővé tesszük a vállalatok számára, hogy az adatvesztéstől vagy biztonsági résektől való félelem nélkül tudjanak működni."

 

Thomas Wikel, a Physicians Choice Laboratory Services (PCLS) Network Services Supervisora kifejtette, hogy szerinte a Check Point vSEC és a VMware NSX integrációja révén a két világ legjobb részeit kapjuk. A lehető legmagasabb szintű biztonság és a teljes adatközpont forgalmat lefedő, konzisztens policy alkalmazásával védjük ügyfeleink adatait, míg a skálázható mikro-szegmentáció és automatizált biztonsági működés egyszerűvé teszi, ugyanakkor gyorsítja a szolgáltatás elérhetősét.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27