Nyílt napot hirdetett a spermabankokba a világ legnagyobb webáruháza

MTI Sajtóadatbank, 2015. július 26. 11:21

Az egészségügyi szolgáltatások felé nyitott a Kína és a világ legnagyobb webáruháza, a Taobao, amely első lépésként megnyitotta három napra a spermabankokat az online közönség előtt, miközben apasági tesztek és termékenységi vizsgálatok ajánlatával bővítette kínálatát.

Az eredmény: 72 óra során több mint 22 ezren jelentkeztek spermadonornak, több mint négyezren jelezték, hogy szeretnének termékenységi tesztet végeztetni és alig 140-en apasági tesztre is elszánták magukat.

   

Az internetes kereskedelmi portál Kína legnagyobb orvosi laboratóriumokat működtető csoportjával, a KingMed Diagnosticsszal karöltve hirdette meg az akciót. A spermadonorok az ország 7 szakintézményéből választhattak; 69 százalékuk Pekingből, Sanghajból, illetve Kantonból jelentkezett.

   

Az önkénteseknek a regisztrációjukhoz csak a nevüket, a személyazonossági igazolványuk utolsó 6 számjegyét és az e-mail címüket kellett megadniuk. A sikeres adományozásért 3 ezer és 5 ezer jüan, vagyis körülbelül 136 és 228 ezer forint közötti összegnek megfelelő térítést kaphatnak.

   

Az apasági vizsgálatért fizetni kell ugyan, de jóval kevesebbet a piaci árnál. 4000 jüan (182 ezer forint) helyett szinte szimbolikus összeget, 137 jüant (6 ezer forint) kértek érte. A megrendelő egy tesztkészletet kap postán, és csak a nyálmintát kell visszaküldenie a központba. Az eredményt 10 munkanapon belül kézbesítik.

   

A kezdeményezés az első nagy akciója az Alibaba egészségügyi információs vállalkozásának. A Taobao tulajdonosa hírek szerint ily módon is ki akarta próbálni az egészségügy kínálta piacon az online-ból offline-ba (O2O) modellt. A cég 2014 áprilisában vásárolta meg a hongkongi tőzsdén jegyzett CITIC 21CN céget és bővítette tevékenységét az újabb üzletággal.

   

A világ legnagyobb internetes piacterét üzemeltető Alibaba a China Daily című angol nyelvű lap szerint a piaci igényeket figyelembe véve, mind nagyobb figyelmet kíván szentelni az egészségügyi szolgáltatásoknak. Egyre több kínai képes ugyanis megfizetni és keresi is a minőségi szolgáltatásokat, vásárol wellness termékeket és használ mobil eszközöket fitneszhez és sportoláshoz.

 

Kép: chinadaily.com

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Volt nincs, buli van

Idén a járvány miatt elmaradt a Telekom VOLT Fesztivál, a szervezők azonban nem hagyják magukra a fesztiválhangulatra vágyó fiatalokat. A soproni gigarendezvény helyett a VOLT és a Telekom olyan Minifesztiválok megvalósítását támogatja, ahol ugyan szűkebb körű a részvétel, ám az exkluzív fellépők mellett a hamisítatlan VOLT-feelinget és az élmények megosztását fejlett digitális megoldások is segítik.

2021. július 22. 12:48

A maximumot várja magától a Team Black Jack

Már csak néhányat kell aludniuk a vitorlássport szerelmeseinek, hogy július 22-én elstartoljon a sportág legendás hazai eseménye, az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj. A versenynek nagy reményekkel vág neki a több évtizedes tapasztalattal rajthoz álló Team Black Jack, mely 2021-ben a Wallis Motor teljes támogatásával törhet a dobogó tetejére. A BMW és a MINI vezető hazai márkakereskedője ebben a csapatban mindent megtalált, amire az üzleti életben értékként tekint: eltökéltséget, kitartást, versenyszellemet és mindenekelőtt győzni akarást. A közös cél: elsőnek lenni.

2021. július 21. 15:59

Töltőkábelek – mi történik, ha megrágta a kutya?

Ma már szerencsére minden eszközhöz, amit tölteni szükséges, tudunk vásárolni extra töltőkábelt, ha esetleg véletlenül elvágnánk vagy megrágná a házi kedvencünk. Találunk a piacon egyedileg az eszközünkre szabott kábelt, de léteznek már univerzális megoldások is.

2021. június 14. 15:56

Megkérdőjezelődött a trójai faló mítosza

A trójai faló legendáját szinte mindenki ismeri: egy gigantikus, fából készült építménybe katonák bújnak, hogy az éj leple alatt kimásszanak a Trója falai mögé bevontatott „ajándékból”, majd társaikat beengedve percek alatt eldöntik a tíz évig húzódó csata menetét. De vajon valóban így történt? Tényleg egy lovat formált az építmény, a valóságban is így dőlt el a csata, vagy mindez csak mítosz? A Viasat History legújabb, A trójai faló rejtélye című dokumentumfilmje 2021. május 23-án vasárnap 21 órától szakértők segítségével igyekszik megfejteni a rejtélyt és felgöngyölíteni Homérosz költeményeinek valódi jelentését.

2021. május 22. 10:31

Jár neked a legjobb! - Nézzük, mi újdonság van a napelem piacán!

Rengeteg újdonságot láthatsz, hiszen a megújuló energia fejlődése nem egyszerűen csak biznisz, hanem egy lehetőség arra, hogy elkerüljük a klímaválságot és megőrizzük a fenntartható, élhető bolygónkat a jövő generációk számára.

2021. május 13. 11:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46

Ma negyvenéves az IBM PC!

2021. augusztus 12. 09:58