Sikeres negyedévet zárt az LG

Czipperer Dia, 2015. július 30. 10:32

Sikeres negyedévet tudhat mögött a kisebbik dél-koreai technológiai vállalat, az LG. A válalalt tobbek között mobilfronton is növelte bevételeit.

Több piacon is jól teljesített az idei második negyedévben az LG. A mobiltelefon üzletágban különösen jó eredményeket produkált a vállalat. Észak-Amerikában több mint harmadával növelte átbevételét, a középkategóriás okostelefonk és táblagépek jobb teljesítményének köszönhetően. Az anyaországban, Dél-Koreában pedig minden korábbinál több, 8 millió feletti darabszámban értékesítették LTE-képes okostelefonjaikat. 
 


Az elért 226,4 milliárd koreai won (206,4 millió USA dollár) nettó nyereség a megelőző negyedévvel nagyjából azonos szinten áll, ugyanakkor az egy évvel korábbinál alacsonyabb árbevétellel párosult globálisan. Mindez részben annak köszönhető, hogy a televíziók piacának talpra állása egyelőre várat magára számos régióban.

 

A 4K televíziók piacának várt növekedése mellett a tavalyi időszakhoz képest tehát a mobiltelefon-üzletág árbevétele is emelkedni tudott az idei második negyedévben.

Kulcsszavak: +céginfó árbevétel LG

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új elnököt nevezett ki a dán robotipari éllovas

Thomas Visti hatáskörét a Mobile Industrial Robots A/S új elnöke, Søren E. Nielsen veszi át. Mindössze két és fél évvel a MiR-hez való csatlakozása után (mint CTO), Søren E. Nielsen a mobil robotgyártás globális piacvezetőjének élére került. A pozícióváltás Thomas Visti kérésére történt, aki új karrier utat kíván követni.

2020. július 8. 12:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás