Csatlakoztatja az internethez karján növesztett fülét Stelarc

MTI Sajtóadatbank, 2015. augusztus 17. 08:37

Az egyetemi professzor egy interjúban beszélt arról, hogy így majd online hallható és követhető lesz minden mozdulata. A különleges művészeti projektjeiről híres, a robotika, a művégtagok és az emberi test ötvözésének határait feszegető Stelarca nyugat-ausztráliai Curtin Egyetem professzora.

"Az emberek ma egyre inkább az internetes portálokról szerzik tapasztalataikat. Képzeljék el, ha a fülemmel valakit New Yorkban hallanék, miközben ugyanakkor a szememmel Londonban néznék valakit" - magyarázta az ABC tévé műsorában.

Az új elképzeléséről elmesélte: vezeték nélküli internetes kapcsolattal rendelkező miniatűr mikrofont akar helyezni a karján lévő fülbe. A kis készülék egyúttal GPS-jelzéssel folyamatosan mutatná a tartózkodási helyét is.

 A készüléket nem lehet majd kikapcsolni, de amikor nincs wi-fi közelben vagy otthoni modemjét kikapcsolja, az adás megszűnik. Hangsúlyozta, valójában azért azt szeretné, ha folyamatosan, mindig működne.

Stelarc korábban létrehozott egy kitinvázat, a gyomrába illesztett egy szobrot és egy harmadik, robotkézzel írt is.

Felidézte, hogy a fül implantációjának és karjára növesztésének ötlete 1996-ban jutott eszébe. Mint mondta: a harmadik fület részben sebészeti úton, részben őssejtes növesztéssel hozta létre. Biopolimer vázat ültettek a karjába, és hat hónap alatt a sejtek belenőttek ebbe a vázba. A kifejlett fülnek saját vérellátása van, így nemcsak oda lett rögzítve, hanem egyenesen a teste részévé vált.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A természetes fény és a beépíthető lámpák

A természetes fény lételemünk, pozitívan hat testi-lelki jóllétünkre. Nincs is szebb egy csodálatos napkelténél, mely beragyog otthonunk ablakán. A reggeli napfény képes az egész napunk hangulatát pozitívan befolyásolni. Viszont az évszakok és az időjárás váltakozása miatt sajnos nem érheti mindig kellő (nap)fény lakásunkat. Ezért is fontos nagy hangsúlyt fektetnünk a természetes és a mesterséges fények egyensúlyára. 

2019. október 16. 20:46

Az ideális őszi, otthoni program

Itt a zordabb, esős idő, tagadhatatlanul megérkezett az ősz. Még a gyerekek nagy kedvencét, a pocsolyákban való ugrálást is meg lehet unni egyszer. Ilyenkor a hűvös kinti program után nincs is jobb, mint a meleg szobában leülni és társasozni egy nagyot. Mikor a család apraja-nagyja összegyűlik, kezdődhet a maratoni társas party.

2019. október 16. 15:14

Sminkelés állatkísérletektől mentes készítményekkel

A The Body Shop egyértelműen elkötelezett az igazán fontos dolgok mellett. Ennek megfelelően az általuk forgalmazott valamennyi smink készítmény teljes egészében mentes az állatkísérletektől.

2019. október 16. 13:12

Brit Care kutyaeledel

A rohanó világ és a modernizáció nemcsak minket, embereket érint olykor negatívan, hanem házi kedvenceinket is. Korunk népbetegségei – a keringési- és szívpanaszok, a daganatos megbetegedések vagy a cukorbetegség – visszavezethetők a stresszes életmódra. Gyógyításuk pedig sajnálatos módon sok esetben nem lehetséges, vagy nagy költségekkel jár.

2019. október 15. 18:17

Lepd meg kedvesed egy egyedi ajándékkal az évfordulótokon!

Itt van lassan a megismerkedésetek évfordulója? Egy alkalom, ami más, mint a többi, és nem akarsz csak egy virággal vagy bonbonnal odaállítani? Ez egy nagyon dicséretes dolog, mivel a kapcsolatotok különleges, így egyedi és személyre szóló ajándékkal érdemes még emlékezetesebbé tenned! Mi megmutatjuk, hogy mit és honnan adhatsz az ilyen alkalmakra.

2019. október 15. 13:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás