Kiderült az új Android végleges neve

Czipperer Dia, 2015. augusztus 19. 12:32

Kiderült az eddig csak Android M néven emlegetett mobil operációs rendszer hivatalos neve. A Google megerősítette, hogy a legújabb verzió a Marshmallow (mályvacukor) nevet viseli majd. 

Marshmallow, vagyis mályvacukor névre hallgat a soron következő, Android 6.0-ás verzió. Ezt Jamal Eason, a Google Android részlegének termékmenedzsere közölte blogposztjában, aki arról is beszámolt, hogy megérkezett a Develeoper Preview frissítés végleges változata.

 

A legújabb Android verzió számos fejlesztéssel érkezik, többek között a továbbfejlesztett akkumulátor élettartammal, a nagyobb alkalmazáskontrollal és a Google mobilfizetési platformjával, az Android Payjel.

 

Azt egyelőre nem árulták el, mikor debütál hivatalosan a Marshmallow, azonban a fejlesztői végleges változata már azt jelzi, hogy hamarosan a fogyasztóknak szánt kiadás is érkezhet.

 

Remélhetőleg a Marshmallow kevesebb buggal érkezik majd, mint a Lollipop. A Google I/O fejlesztői konferencián a vállalat ígéretet tett arra, hogy az Android 6.0 lesz az eddigi legkidolgozottabb verzió.

 

Forrás: Mashable.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58

Átszámítva közel 40 millió forintot fizettek a világ első SMS üzenetéért

2021. december 21. 17:35