A SUSE új partnerprogramja a 64 bites ARM-processzorok támogatására is kiterjed

forrás: Prím Online, 2015. augusztus 28. 10:33

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy a SUSE a 64 bites ARM-szerverprocesszorok támogatására is kiterjeszti partnerprogramját. Ennek köszönhetően a partnerek a SUSE Linux Enterprise 12 egy új kiadásához férhetnek hozzá, amelynek segítségével egyszerűen fejleszthetik, tesztelhetik és vezethetik be saját termékeiket olyan gyártók 64 bites ARM-chipjeire alapozva, mint például az AMD, az AppliedMicro vagy a Cavium, illetve olyan szervergyártók megoldásaira építve, mint például a Dell, az E4 ComputerEngineering, a HP vagy a SoftIron. Ezáltal a SUSE partnerei még szélesebb választékot és nagyobb rugalmasságot, illetve még több lehetőséget kínálhatnak ügyfeleik számára a technológiai infrastruktúra költségeinek csökkentéséhez.

Az ARM-szerverprocesszorok olyan méretezhető technológiai platformot biztosítanak, amely jól konfigurálható az adatközpontok különféle üzleti vagy alkalmazásbeli követelményeinek megfelelően, legyen szó akár hatékony webes informatikai szolgáltatásokról vagy éppen felhőalapú rendszerek gyors felépítéséről. A partnerek számos különböző piaci szegmensben kihasználhatják a SUSE Linux Enterprise ARM-processzortámogatásának előnyeit, többek között az olyan célorientáltan kiépített készülékek esetében, mint a biztonsági, orvosi és hálózati berendezések, valamint a jól méretezhető számítástechnika, a megosztott tárolás, illetve a szoftveralapú és klasszikus hálózatkezelés területén.

 


Annak érdekében, hogy minél egyszerűbb hozzáférést biztosítson a technológiához a partnerek számára, a SUSE az openSUSE Build Service szolgáltatásba is beépítette az ARM- és az AArch64-támogatást. Ez lehetővé teszi a közösség számára, hogy valódi 64 bites ARM-hardveren és a SUSE Linux Enterprise 12 bináris fájljain alapuló csomagokat hozzanak létre. Ezáltal lerövidíthetik a piaci megjelenéshez szükséges időt, valamint egyszerűbben orvosolhatják az esetleges kompatibilitási hibákat. Mindez a végfelhasználók számára is előnyös, hiszen a partnerek kevesebb idő alatt építhetik fel, tesztelhetik és hozhatják forgalomba a 64 bites ARM-architektúrán alapuló termékeiket.
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Felvirágozhat az elektromos buszok magyarországi gyártása

A kormány bejelentésének értelmében 2022-től csak elektromos buszok beszerzésére nyerhető majd el támogatás a 25 ezeresnél nagyobb településeken, ennek következtében a járműállomány a klímavédelem jegyében még korszerűbbé válhat néhány éven belül. Hazánkban jelenleg egyedül a Goldi Mobility Kft.-nál készülnek hazai forgalmazásra magyar know-how-val és összeszereléssel elektromos autóbuszok, ráadásul legkésőbb augusztusig elkészül első csuklós hidrogénbuszuk is, ami egyedülálló egész Európában. Céljuk, hogy a közeljövőben még több magyar partnerrel működjenek együtt, ezért folyamatosan keresik a kapcsolatot a honi beszállítókkal.

2021. január 24. 13:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás