LG OLED televízión elevenednek meg Victor Vasarely képei

forrás: Prím Online, 2015. szeptember 1. 09:22

Az LG Electronics (LG) és a Szépművészeti Múzeum együttműködésének keretében egy, a színeket és a valódi feketetét tökéletesen megjelenítő LG OLED (azaz organikus fénykibocsátó diódával rendelkező) televízió került az óbudai Szentlélek téren található Vasarely Múzeumba, közelebb hozva a Budapesttől távol elhelyezett Vasarely-képeket is a látogatókhoz.

Az OLED-kijelző minden diódája képes fény kibocsátására és annak kikapcsolására. A forradalmi megoldás így képes a legmélyebb feketét és végtelen kontrasztarányt létrehozni, amelynek köszönhetően szinte életre kelnek azok az élénk és dinamikus színek, geometriai formák, amelyek Victor Vasarely művészetét jellemzik. „A Vasarely Múzeum egy olyan rejtett kincs Budapest III. kerületében, amelyről talán még sokan nem is tudnak, bár a művész több világhírű alkotását mutatjuk itt be. Nagyon örülünk minden együttműködésnek, így az LG-vel közös munkának is, amely a múzeum ismertségét tovább növeli” – mondta Orosz Márton, a budapesti Vasarely Múzeum igazgatója. A Múzeum jelentőségét mutatja, hogy a Guardian Top10-es listájára is felkerült, amely a legjobb, mégis kevesek által ismert múzeumokról szól.

 A Szépművészeti Múzeum Vasarely Múzeuma gyűjteményét Victor Vasarely a '80-as években adományozta a magyar államnak. A saját maga válogatta művek állandó bemutatására az óbudai barokk Zichy kastély egyik szárnyépülete került átalakításra. A múzeum 1987-ben nyitotta meg kapuit, az egyik leggazdagabb Vasarely gyűjtemény Közép-Kelet Európában.

 A Vasarely Múzeum hétfő kivételével minden nap 10:00 és 17.30 óra között látogatható Budapesten. (1033 Budapest Szentlélek tér 6.)

 


 

Kulcsszavak: művészet TV LG OLED

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újragondolt klasszikus műalkotások az Insta-generáció számára

Hey Reilly olyan festők klasszikus műveit gondolta és alkotta újra a digitális generáció számára, mint Van Gogh, Botticelli és Da Vinci. A divattervezőként és illusztrátorként is kiemelkedő művész Samsung Galaxy Note10+ okostelefon segítségével hozta létre a kizárólag digitális technikával készült „Mobile Masterpieces” (Mesterművek mobillal) sorozatát, amely a huszonegyedik századi közönség számára értelmez újra olyan ikonikus európai műalkotásokat, mint például Vermeer „Leány gyöngy fülbevalóval” című képe.

2019. október 9. 10:08

Újabb rejtélyeket fejtettek meg a piramisokról

A technológiai fejlődésnek köszönhetően mára az ókori rejtélyek megfejtése is egyszerűbb feladatnak bizonyul. A Viasat History csatorna legújabb sorozatának szakemberei drónok bevetésével és 3D tervezéssel fejtettek meg titkokat. Kilenc piramist – köztük a híres gízaiakat – vizsgáltak meg új szemszögből, hogy végre választ kapjanak a nagy kérdésre: az ókori egyiptomiak a sivatag közepén hogy voltak képesek megépíteni ezeket az épületóriásokat?

2019. szeptember 29. 10:30

Tanulj meg e-rollerezni, e-motorozni

Egyre több elektromos közlekedési eszköz jelenik meg a főváros utcáin – ami természetesen megosztja a budapestieket. A környezetvédelem hívei örülnek, mások viszont nem mindig felhőtlenül boldogok. Ahhoz, hogy gördülékeny legyen az együttélés, és még könnyebben megtalálhassák a helyüket a város életében az új típusú közlekedési eszközök, néhány dolgot mindenkinek érdemes megtanulnia. Ezek közül a legfontosabbat az Ogre & Co vezetője, Tóth-Báló Tamás össze is szedett számunkra.

 

2019. szeptember 21. 01:30

10 dolog, amit jobb észben tartani az online kaszinó és sportfogadó oldalakon

Az internet fejlődésével az online kaszinók látogatói az idejük nagy részét a számítógép vagy erre alkalmas okos eszközük képernyői előtt töltik el. Ők döntik el, hogy milyen játékkal, mikor, mennyi tétet feltéve játszanak, a lehetőségek tárháza végtelen. Ezzel együtt azonban nem árt odafigyelni néhány, akár a játékos saját maga által lefektetett alapszabályra, melyek bizonyos keretek közé terelik az online magatartást, természetesen a játékos javait szolgálva.  

2019. szeptember 16. 14:34

Budapesten is megtekinthető az életnagyságú LEGO Technic Bugatti Chiron

Az ikonikus sportautó 1:1 méretarányú, LEGO Technic elemekből épített élethű mását szeptember 16. és 22. között a Westend City Centerben tekintheti meg a magyar közönség. 

2019. szeptember 16. 14:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás