A Microsoft az Edge böngésző használatára ösztönzi a Windows 10 felhasználókat

Czipperer Dia, 2015. szeptember 8. 13:39

A Microsoft komoly marketinglépéseket tesz annak érdekében, hogy a felhasználók legújabb, Edge böngészőjét használják. A Windows 10 userek már találkozhattak is ilyen jellegű ösztönző üzenettel.

A Windows 10 operációs rendszerrel együtt elérhetővé vált a Microsoft Edge böngésző is. A vállalat szeretné, ha a felhasználók minél nagyobb százaléka használná böngészőjét, és ráébredjen előnyeire, így a Windows 10-ben marketingüzenetet is elrejtettek felhasználóknak.

 

VentureBeat jelentése szerint, ha valaki Windows 10-es PC-jén először lép be a Bing keresőbe, és rákeres a „firefox” vagy a „chrome” kulcsszóra, a keresési eredmények fölött egy banner jelenik meg, melyben a Microsoft üzen a felhasználóknak az alábbi szöveggel: „Microsoft recommends Edge for Windows 10”, vagyis a Microsoft javaslata, hogy a Windows 10-hez az Edge böngészőt használjuk.

 

Találunk még egy „Learn why”, vagyis egy tudd meg, miért gombot is, ahol a vállalat különféle okokat sorol fel, miért válasszuk ezt a böngészőt. A Microsoft szóvivője elismerte az üzenet létezését, és, mint mondja, az Edge böngészőt kifejezetten a Windows 10-hez tervezték, mint funkcióit, mint pedig újdonságait tekintve.

 

Azt is hozzátette, hogy a banner nem jelenik meg minden alkalommal, viszont gyors és egyszerű információval látja el a felhasználókat, amely segít nekik jobbá tenni az élményt. Van azonban arra is lehetőség, hogy ne az Edge-et válasszák alapértelmezett böngészőnek, ha valamiért nem szimpatikus számukra.

 

Forrás: Techspot.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59