Négy új Philips 4K Ultra HD TV modellcsalád Android Lollipoppal

forrás: Prím Online, 2015. szeptember 8. 10:33

A prémium minőség és a design kapta a legfőbb hangsúlyt a TP Vision által gyártott legújabb Philips tévékben, amelyek most mutatkoztak be a berlini IFA kiállításon. A felsorakoztatott kínálatban helyet kapott a 2015-ben iF és Red Dot design díjjal kitüntetett 8600-as sorozat, az idén szintén Red Dot kitüntetést kapott 8700-as széria és az ebben évben ugyancsak iF és Red Dot elismerést begyűjtő 7100-as sorozat. Az összes új Philips televízión már az Android Lollipop operációs rendszer fut, amely könnyű kezelhetőséget és egyúttal hozzáférést biztosít a Google Play áruházhoz, ahonnan számtalan, kifejezetten a tévézéshez kapcsolódó applikáció tölthető le.

Philips 9600: Utolérhetetlen képminőség


Az új High Dynamic Range szabvánnyal rendelkező Philips 9600 UHD TV sorozat legfőbb jellemzője a kiváló képminőség, amely minden eddiginél mélyebb feketét, fényesebb, élénkebb színeket és részletgazdagabb képet jelent a nézőknek. A Bright Premium technológia révén a készülékek fényereje eléri a 1000 Nit-et, ami garantálja az élethű és ezzel együtt élénk színekben pompázó képet a képernyőn.

 


A 164 centiméter (65") széles méretben elérhető, felsőkategóriás Philips 9600-as sorozat a legkifinomultabb elvárásoknak is megfelel. Ennek biztosítéka a díjnyertes, az élességre, a folyamatos mozgásra, a kontrasztra és a színekre fókuszáló Pixel Ultra HD képfeldolgozó technológia, amely gondoskodik arról, hogy a nézők mindig borotvaéles, részletgazdag és megfelelő mélységet, kontraszthatást nyújtó képeket nézhessenek, akár tévéadásról, saját készítésű videóról, vagy más forrásból származó felvételről legyen is szó. A Micro Dimming Premium és az egyedileg állítható direkt LED háttérvilágítás pedig tovább erősíti az ideális kontraszthatást a tévén.


A négy oldali Ambilight technológia, kiegészülve az ultra vékony fémkávával látványos vizuális élményt nyújt és olyan hatást kelt, mintha a készülék körül fénykör lebegne. Az elegáns, európai designt képviselő televízió krómból készült penge lábakon áll. A megfelelő hanghatást pedig a szupervékonyságú, fém foglalatban, a képernyő alatt elhelyezett SoundBar-ral éri el a Philips 9600. A két előoldali magas nyomó és a két hátoldali mélynyomó erejét egyesítő szerkezet 50 Wattos, tiszta hangzást garantál a tévé előtt ülőknek.

Philips AmbiLux: A magával ragadó látvány

Az Ambilight vetítési technológia újabb mérföldkövéhez érkezett el a TP Vision a Philips AmbiLux 4K Ultra HD televízió megalkotásával. A „megszokott” Ambilight rendszerhez képest forradalmi újítást vezettek be ennél a készüléknél.  A fejlesztők kilenc kisméretű projektort helyeztek el a tévé hátoldalán. Ennek köszönhetően mostantól az Ambilight rendszer képes képeket kivetíteni a televízió mögötti falra a mozgás érzékeltetésével, tiszta, élénk színek és megfelelő kontraszthatást kíséretében.

 


A képi élményen túl hangtechnikában is formabontó újdonságot kínál a Philips AmbiLux. Az új, Ambilight Music Mode bekapcsolásával a berendezést körülölelő fényglória a készülékből szóló zene ritmusára, dinamikájára reagálva változik. A tévé előre rátelepített zenei alkalmazásokkal is megvásárolható lesz, de egyszerűen csatlakoztatható lesz hozzá bármelyik zenei szolgáltató oldala, vagy a felhasználók saját válogatásait tartalmazó USB-s adathordozó is.


Az Ambilight music mode még az idén minden 2015-ös ambilightos tévén elérhetővé válik szoftverfrissítés után.


Megjelenését tekintve a 164 centiméteres (65 ") képernyőmérettel rendelkező Philips AmbiLux követi a TP Vision által gyártott készülékek elegáns vonalvezetését. Az európai design, a prémium anyaghasználat, a karcsú keret, a penge formájú állványzat mind-mind azt a célt szolgálja, hogy ez a készülék bármely belső térben impozáns, megkapó látványt nyújtson már első pillantásra is.

Philips 8700: teljesebb kép ívelt képernyőn

A három oldali Ambilighttal felszerelt, sötét fém színű és a „Nu Arch” design jegyeit magán hordozó Philips 8700 4K UHD TV sorozat semmiben sem marad el a gyártó IFA-n bemutatott többi készülékétől. Az élvonalbeli képfeldolgozó rendszere, az Ultra Resolution képjavító technológia borotvaéles képeket és kiváló kontraszthatást biztosít a nézőknek tekintet nélkül arra, hogy éppen a tévé adását követik, vagy a saját felvételeiket vetítik le a képernyőn.

 


A 139 (55”), illetve 164 (65”) centiméter képátlójú, ívelt képernyős modellek szintén ívelt kivitelű, vékony króm SoundBar-ral rendelkeznek, amelyek vonzó megjelenésükön túl a készülékek kifogástalan hangzásáról is gondoskodnak, hogy minden perc komplett audiovizuális élményt nyújtson azoknak, akik a tévé elé telepednek.

Philips 8601: élvonalbeli technika a vékony külső mögött

A Philips 8601-es sorozat a díjnyertes, saját képfeldolgozó megoldásnak és a BrightPro rendszernek köszönhetően az eddigieknél is távolabbra tolta ki az éles és részletgazdag képmegjelenítés határait. A fokozatok feljebb emelésével ezeknek a készülékeknek a fényereje kétszerese a sztenderd televíziókénak.

 



Ugyanakkor nem csupán képben, hanem hangban is újat hozott a piacra ezzel a készülékkel a gyártó. A TP Vision fejlesztői 18 elemes hangrendszerrel szerelték fel a Philips 8601-es sorozatot, amely 16 mikro-vezető és két beépített neodímium mélynyomó együttese. Ezeknek köszönhetően 50 Wattos teljesítményre képes a berendezés, ami révén bármikor mozi élményt lehet varázsolni az otthoni nappaliba. A mikro vezetők két, polírozott, sötét króm, levehető típusú, a televízió jobb, illetve bal oldalán lévő hangszóróhoz csatlakoznak. A hangszórókat ugyanakkor a televízión máshol is el lehet helyezni. Ezzel a szabadon variálható megoldással olyan vezeték nélküli hangrendszer alakítható ki, amely akár 70 Wattos teljesítményre is képes. Ez pedig kristálytiszta hanghatást garantál bármilyen típusú otthoni mozizáshoz.


A négy oldali Ambilighttal rendelkező Philips 8601-es sorozat 139 (55”), illetve 164 (65”) centiméteres képernyőmérettel lesz elérhető Oroszországban és Európában 2015. negyedik negyedévétől. Ugyanezen időszaktól a 9600-as sorozat, a Philips 8700 és a Philips AmbiLux is megtalálható lesz a boltokban az említett két térségben.

Kulcsszavak: Ultra HD 4K Philips

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05