Gyerekek segítettek internet dolgában a kormánynak

forrás: Prím Online, 2015. szeptember 9. 09:10

Gyorsabban váltanak, azonnal megtanulják a legújabb telefonok kezelését, kreatívak és pillanatok alatt megtalálnak bármit a világhálón. Ezért a kormány a gyerekektől kért tanácsot.

A svéd kormány szakértő bizottságot állított fel, hogy készítsen listát a legfontosabb számítógépes készségekről, gyakorlati ismeretekről, amit minden felnőttnek tudnia kell. A kormány olyan hozzáértők véleményét kérte ki, akik azonnal megtanulják a legújabb telefonok kezelését, kreatívak, pillanatok alatt megtalálnak bármit a világhálón - vagyis a gyerekét.

 "Ők gyakran sokkal többet tudnak arról, milyen kihívásokkal találja magát szemben az ember a számítógép és az internet világában, így természetes, hogy őket kérdeztük meg" - indokolta meg a svéd IT-miniszter.

A gyerekbizottság nagyon komolyan vette a feladatot. A lista összeállítása két évig tartott, országszerte sok-sok iskola vett részt benne, és a svéd televízió közvetítette, amikor a miniszter meglátogatta a „kicsik bizottságát”, hogy átvegye tőlük a listát.

A gyerekek a lista élére a számlák befizetését írták, második helyre pedig a Google keresőmotorjának használatát, emellett arra is felhívták a figyelmet, hogy rendkívül fontos a források kritikus kezelése. A felsorolásban többek között szerepelt még a kommunikáció, a levelezés, a blogírás és az is, hogyan kell szelfit készíteni, majd feltölteni egy közösségi oldalra.

forrás: Kossuth Rádió, Szombat reggel

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Samsung legújabb QLED 8K, Lifestyle TV és hangrendszer kínálata Magyarországra érkezik

A Samsung 2020-as TV- és hangrendszer portfóliója hazánkban is bemutatkozik. Olyan innovatív és stílusos készülékek kerülnek a magyar üzletek polcaira, mint a legújabb QLED 8K tévék, a különleges kialakítású The Serif vagy a tökéletes térhangzást biztosító Q Sorozatú hangprojektorok. A művészetek iránt érdeklődőket pedig újra várja a The Frame Művészet módja. 

2020. június 1. 16:24

Összefogva edukál a magyar keresőmarketing szakma

A 2019-ben megalakuló DIMSZ Keresőmarketing tagozata közös kommunikációs platformot indított a keresomarketing.hu webcímen. Az oldal és a szervezet célja egyaránt egy olyan hiteles szakmai bázis kialakítása, mely magas színvonalú edukatív tartalmak és megbízható szakmai információk forrása.

2020. június 1. 14:55

Új objektív a Panasonic-nál

A Panasonic bemutatta új, L-bajonettes, cserélhető, standard zoomtartományú LUMIX S 20-60mm F3.5-5.6 (S-R2060) objektívjét, amelyet a LUMIX S sorozat full-frame, digitális, cserélhető objektíves, tükör nélküli fényképezőgépeihez terveztek. A kifejezetten professzionális felhasználásra készült LUMIX S sorozat célja, hogy kimagasló minőségű fényképezőgépeivel és objektívjeivel kompromisszumok nélküli fotós kifejezési lehetőségeket nyújtson. 

2020. június 1. 12:47

A Fujitsu a COVID-19 világjárvány alatt kiemelten támogatja SELECT partnereit

A Fujitsu bemutatta a SELECT viszonteladó partnereknek a COVID-19 világjárvány idején kínált célzott ösztönzőket és továbbfejlesztett támogatási konstrukciókat. Az intézkedések között a viszonteladóktól vásárló végfelhasználó ügyfeleknek nyújtott cashflow-megoldások és a SELECT partnerek számára elérhető vonzó kedvezmények szerepelnek.

2020. június 1. 10:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás