Elindult a Ki Mit Tube középdöntője

forrás: Prím Online, 2015. szeptember 10. 10:22

Lezárult Magyarország legnagyobb online videó-versenyének első fordulója. A versenyre idén 373, a versenyszabályzatnak megfelelő produkció érkezett, a zsűritagok 102 db kritika videójával együtt ezeket összesen 8,5 milliószor tekintették meg a netezők és 110 000 szavazatot adtak rájuk. A Ki Mit Tube középdöntőjére a 99 legnagyobb sikert elért produkció alkotója nevezhet újabb videókkal. Az első fordulóban Bánki Beni végzett az élen slam-jével, MC Kitti rap-paródiája és a The BMG a capella produkciója előtt.

A Ki Mit Tube augusztus 18-án indult és tegnap éjfélkor zárult első fordulójára összesen 373-an neveztek a versenyszabályzatnak megfelelő produkcióval. Az országos ismertségért és számos értékes nyereményért kamerát ragadó versenyzők elsősorban zenei produkciókkal pályáztak (229 videó), de a Ki Mit Tube másik két kategóriájában is sok tehetség mutatkozott be (vblog: 57, minden más: 87 videó).

Az első fordulóban a legtöbb szavazattal Bánki Beni büszkélkedhet, egyenlőséget hirdető slamjére 4 352-en szavaztak. A legnagyobb nézettséget és a második legtöbb szavazatot pedig MC Kitti érte el, 159 197 videó-megtekintést hozó, a napjainkban ezerszámra születű nehéz sorsú raperek világát parodizáló videójával. Szavazatok tekintetében a képzeletbeli bronzérmet a The BMG társulat szerezte meg, ők David Guetta és az Ocho Macho egy-egy slágerét gyúrták össze egy a capella produkcióba.

 A verseny kedden indult középdöntőjében az első fordulóban 99 legtöbb szavazatot kapott produkció készítője szállhat versenybe újabb két videó feltöltésével. Az első videó esetében a Ki Mit Tube szervezői szabad kezet adnak a versenyzőknek, a feladat „mindössze” egy olyan produkció készítése – messzemenőkig figyelembe véve az első forduló tapasztalatait és nézői visszajelzéseit –, amivel felül tudják múlni nézettségben az első fordulóra nevezett videójukat. A második videóban a versenyzőknek vagy betekintést kell adniuk a videó-készítés kulisszái mögé, vagy – egy kampány-videó formájában –, mindent be kell vetniük a rájuk érkező szavazatok maximalizálásáért. A második videó esetében, a két feladatot ízlésük szerint akár kombinálhatják is a versenyzők.

„Az eddig csatornájával 37 ezres YouTube tábort felsorakoztató Ki Mit Tube az utóbbi hetek egyik legsikeresebb szórakoztatóipari produkciója Magyarországon. A versenyzők és a zsűritagok videóit naponta több mint 300 000-en tekintik meg, azaz már a verseny derekán kijelenthetjük, hogy a Ki Mit Tube valóban beváltja a hozzá fűzött reményeket: pusztán a tehetségével és a rendelkezésére álló mobil eszközök és infrastruktúra használatával bárki országos ismertségre tehet szert” – mondta el Baráth Péter, a Vodafone márkamenedzsere.


A középdöntő kategóriánként – zene, vblog illetve minden más –, 9-9 legtöbb szavazatot szerző produkciója szeptember 15-én kerül a Ki Mit Tube zsűrije elé. A zsűri, melynek tagjai a Fish! Kovács Krisztiánja, Pixa, Saiid (Zenészek), Kiss Ádám, Mondik Noémi, Puzsér Róbert, Tamás Bence Gáspár (Kritikusok), Dancsó Péter, László Viki, Szirmai Gergely és Unfield (YouTube-erek), kategóriánként 3-3 versenyzőt juttatnak a döntőbe: a legjobbak feladata itt egy újabb produkció elkészítése lesz.


A döntős produkciójára legtöbb szavazatot szerző versenyző, azaz a Ki Mit Tube győztese szeptember 20-án a következő nyereményekben részesül:
 

  •     egy 1 millió forint értékű médiatámogatás, egy 1 éves egyedi mobilinternet előfizetés, illetve egy hordozható WiFi hotspot a Vodafone-tól,
  •     egy utazás a Google New York-i Space Studio-jába és egy promóciós videó elkészítésének támogatása a Google Magyarország felajánlásában,
  •     egy SEAT Ibiza személygépkocsi használati joga egy évre a Porsche Hungaria részéről, illetve
  •     egy Android 3D Smart LED TV és egy HDR-PJ410 videokamera a Media Markt jóvoltából. 
     
Kulcsszavak: verseny videó Ki Mit Tube

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így alkalmazza a mesterséges intelligenciát a Bosch

Etikai határvonalakat húzott a Bosch a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásával kapcsolatban. A vállalat kötelező belső irányelvekben szabályozza, hogyan lehet termékeiben az MI-t használni. A Bosch MI etikai kódexének alapelve, hogy az MI-alapú döntéseket mindig az emberek ellenőrzik.

2020. február 26. 19:14

Progmatic Academy üzletrészt vásárol a Kulcs-Soft

A napokban került aláírásra az a szándéknyilatkozat, melynek értelmében a Kulcs-Soft Nyrt. 12%-os üzletrészt kíván szerezni a Progmatic Academy Korlátolt Felelősségű Társaságban. A vállalat hazai és nemzetközi szinten az egyik legdinamikusabban fejlődő intenzív, gyakorlatorientált szoftverfejlesztő képzési irányt képviseli, enyhítendő az általános munkaerőhiányt az informatikai szektorban.

2020. február 26. 17:51

Spíler Extra országos lefedettséggel a Telenortól

UEFA Bajnokok Ligája, La Liga, Premier League, FA-Kupa, SEHA Liga: február 25-től elérhető a Telenor MyTV online tévészolgáltatásában a Spíler2 csatorna HD minőségben, valamint mobiloperátorként országos lefedettséggel az elsők között a sporttartalmak széles kínálatát nyújtó Spíler Extra applikáció, nem csak Telenor ügyfeleknek.

2020. február 26. 16:29

Öt év alatt versenyképesebbé válhat a magyar gazdaság

A vállalatok és az ország gazdasági szempontból életképes jövője szorosan összefügg a szakképzett és motivált dolgozók megfelelő szűrésével és alkalmazásával. Viszont a legfrissebb kutatások alapján ma Magyarországon több, mint 40 százalék feletti a közepes- és nagyvállalatok fluktuációja, vagyis ötévente a teljes munkaerő bázis lecserélődik. A jelenség hátterére magyarázatot adhat, hogy a jelenleg felvett munkaerő 80 százaléka nem megfelelően kerül kiválasztásra.

2020. február 26. 13:20

F1-es csapattal írt alá támogatói szerződést a Casio

A Casio bejelentette, hogy két évvel meghosszabbította hivatalos támogatói szerződését a Forma 1-ben szereplő Scuderia Alpha Tauri csapattal, korábbi nevén a Scudeira Toro Rosso-val. A japán óragyártó és a versenycsapat közötti együttműködésnek köszönhetően tovább folytatódhat a Casio Edifice órák nemzetközi ismertségének növelése. A szponzori támogatás a „Sebesség és intelligencia” koncepció keretében valósul meg. 

2020. február 26. 11:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Nemzeti Közműszolgáltató nevében indult adathalász támadás

2020. február 25. 13:40

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33
online sportfogadás