UberENGLISH: már angolul beszélő autós partnert is lehet rendelni

forrás: Prím Online, 2015. szeptember 14. 10:31

A két, Magyarországon is ismert és népszerű technológiai vállalat együttműködésének köszönhetően az Uber felhasználói angolul beszélő autós partnert rendelhetnek az Uber mobilalkalmazásán keresztül. Az autósok nyelvtudását az Uber a Duolingo Test Center-ben vizsgáztatja. Az UberENGLISH elsőként Kolumbiában érhető el.

A világszerte 100 millió – ebből 600 ezer magyar – felhasználóval rendelkező, ingyenes Duolingo nyelvoktató alkalmazás fejlesztője tavaly mutatta be nyelvvizsgáztató szolgáltatását, a Duolingo Test Center-t. A Google támogatásával megvalósult kezdeményezés célja, hogy az alkalmazással a világ bármely pontján lehetőséget biztosítson a nyelvvizsgázni akaróknak céljaik megvalósításához, akár álláskeresésről, akár továbbtanulásról van szó. Az indulás óta több mint 100 ezer vizsgát tartottak több mint 160 országban, továbbá számos vállalat és intézmény is elfogadja a Duolingo Nyelvvizsga-bizonyítványt.

 Az innovatív vállalatok közül, az elsők között az Uber kezdte használni a Duolingo Test Center-t. Külföldön járva bárki megtapasztalhatja a nyelvi akadályok okozta problémákat. Ezeken kívánt enyhíteni az Uber – elsőként Kolumbiában – az UberENGLISH szolgáltatás bevezetésével. Kolumbia fővárosába, Bogotába a világ több mint 58 országából érkeznek turisták, akik Ubert használnak. Ők mostantól az Uber alkalmazáson belül kérhetik az angolul beszélő és tudását Duolingo nyelvvizsgával igazoló autóst, minimális 0,48 dolláros pluszdíjért. Az UberENGLISH mind az utasnak, mind az autós partnernek előnyös. A helyi nyelvet nem beszélő utas számára az utazás még biztonságosabbá, kényelmessé válik, az autós partner pedig több jövedelemhez juthat.

Az együttműködés további előnye, hogy az autósok a Duolingo ingyenes nyelvoktató alkalmazásával tanulják meg a nyelvet. Így pusztán a technológia, a mobil alkalmazások révén emelhetik életszínvonalukat az Uber autós partnerei.

Az UberEnglish egyelőre csak Kolumbiában érhető el, az ottani tapasztalatok alapján döntenek arról, mikor és mely országokban folytatják a szolgáltatás terjesztését.
 
A Duolingo Test Center weboldala: http://testcenter.duolingo.com


A Test Center alkalmazás letölthető a Google Play áruházban az alábbi linken:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.duolingo.testcenter
 

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jaguar I-PACE modellfrissítés: gyorsabb töltés, több online kapcsolódási lehetőség

A Jaguar I-PACE – a világ első tisztán elektromos prémium szabadidőjárműve – most új, gyors, ösztönösen kezelhető szórakoztató rendszerrel, valamint még gyorsabb tölthetőséggel gyarapodott, ami minden eddiginél egyszerűbbé teszi az elektromos jármű használatát és üzemeltetését.

2020. június 26. 19:01

Nagyot ment az autóskamera piac Magyarországon

Egyre többen ismerik fel az autóskamerák hasznát Magyarországon: a GfK friss adatai szerint az elmúlt évben robbanásszerű, 76%-os növekedés jellemezte a hazai dashcam eladásokat. Ezzel együtt a navigációk és menetrögzítő kamerák nemzetközi piacvezetője, a Mio értékben 40%-ra növelte hazai piaci részesedését az elmúlt évben. A magyarok jellemzően továbbra is a közép- és felső árkategóriás modelleket keresik, a Mio széles termékpalettájából a kiváló képminőséget nyújtó és számos extrával felszerelt MiVue 733 és MiVue 798 kamerák a legnépszerűbbek.

2020. június 13. 14:41

Elektromos autós portál indult

Elektromos-hibrid-autok.hu néven indult új internetes autós portál. Az oldal üzemeltetőjének célja, hogy az olvasók használható tanácsokat kapjanak a manapság egyre divatosabb, és gyorsan terjedő elektromos és hibrid autókról. Az Elektromos-hibrid-autok.hu - szakmaisága ellenére - az átlagember nyelvén ír a témáról. Tehát nem szükséges mérnöki végzettség a cikkek megértéséhez.

2020. május 16. 11:27

Így lehet még biztonságosabb az e-autózás

Milyen teljesítményű töltőállomást válasszanak, melyik a megfelelő csatlakozótípus, szükség van-e egyeztetésre az áramszolgáltatóval – számos kérdés merül fel, ha valaki úgy dönt, hogy otthonában is szeretne megoldást elektromos autója töltéséhez. Minden esetben megéri szakember segítségét kérni, a Schneider Electric pedig összegyűjtött néhány szempontot, amit már a konzultáció előtt is érdemes mérlegelni.

2020. május 11. 16:56

Fedélzeti kamera extrákkal

Mostanában mindannyian kevesebbet élvezhetjük az autózás élményét és kényelmét, mint megszokhattuk. Akár pihenteted, akár alkalmanként használod a kocsid, a Mio MiVue fedélzeti kamerákra most is számíthatsz! Szuper funkciók segítenek az autód épségének megőrzésében, öko iránymutatást kapsz, és különleges felvételeket készíthetsz kiváló minőségben! Tedd egyedülállóvá az autózás ritka élményét, óvd a környezetet vezetés közben is és fedezd fel remek lehetőségek tárházát a legfrissebb Mio fedélzeti kamerákkal!

2020. május 8. 15:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás