A Duolingo ingyenes nyelvvizsga gyorstesztjével felmérhetjük nyelvtudásunkat

forrás: Prím Online, 2015. szeptember 21. 11:23

Újabb fontos hírünk van a Duolingo Test Center háza tájáról. A Duolingo tavaly hozta létre a Test Centert, amellyel kényelmesen és megfizethető áron szerezhetnek angol nyelvvizsgát a nyelvtanulók. Most pedig elindult a Duolingo Quick Test, amely a Duolingo Test Center weboldalán és applikációin keresztül érhető el.

A Duolingo Quick Test ugyanazt a megbízható technológiát alkalmazza, mint amely a Duolingo English Certificate mögött áll. Az általa adott vizsgaeredmény a CEFR-hez igazodik, és összhangban van a népszerű, 250 dollárba kerülő standardizált, TOEFL nyelvvizsga értékelési rendszerével is.

A Certificate-től eltérően a Duolingo Quick Test során nincs emberi ellenőrzés, és ezért ingyenesen tudják biztosítani a vizsgázni szándékozóknak. Az ingyenes gyorsteszttel mindenki felmérheti a tudását mielőtt például állásra vagy oktatási programra jelentkezik, vizsgára készül, illetve a tudásszintjéhez illeszkedve tervezheti meg a további nyelvtanulását.

A Duolingo Quick Test eredményei az önéletrajzban is segítenek új szabványt alkotni a nyelvi készségek bemutatására. Ezek ma nagyrészt önfelmérő módon működnek (pl. „körülbelül középfokon beszélek franciául”), épp ezért az intézmények kevéssé veszik komolyan.

A Duolingo jelenleg a legnépszerűbb nyelvoktatási platform, amelynek több mint 100 millió felhasználója van világszerte, és 600 ezer Magyarországon. A Duolingo Certificate nyelvvizsga-bizonyítványt számos neves nagyvállalat, intézmény és egyetem fogadja már el. Ezzel, illetve most a Quick Test bevezetésével a Duolingo azt kívánja elérni, hogy az egész világon szabvány legyen az angol nyelvtudás felmérésében.

Weboldal: http://testcenter.duolingo.com

Applikáció: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.duolingo.testcenter

Kulcsszavak: nyelvoktatás Duolingo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás