Csatlakozott a központi elektronikus fizetési és elszámolási rendszerhez a kereskedelmi engedélyezési hivatal

MTI Sajtóadatbank, 2015. október 4. 10:01

Sikeresen csatlakozott a központi elektronikus fizetési és elszámolási rendszerhez (efer) a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH)

A közlemény szerint a projekt révén az MKEH a legkorszerűbb informatikai megoldásokat alkalmazhatja hatósági tevékenysége során, így feladatait még hatékonyabban láthatja el. Az ügyfelek az MKEH haditechnikai és exportellenőrzési hatóságának, valamint kereskedelmi hatóságának eljárásai során felmerülő fizetési kötelezettségeiket az eddigi lehetőségek megtartása mellett elektronikus ügyintézéssel bankkártya, illetve internetbank segítségével teljesíthetik.
 

Az illetékköteles engedélyezési eljárások esetében az elektronikus úton kezdeményezett eljárásoknál az efer az illeték fizetésére is lehetőséget biztosít - hívta fel a figyelmet az MKEH.
 

A csatlakozással olyan informatikai környezet jön létre, amely lehetővé teszi, hogy az MKEH további ügyeket, szakrendszereket és fizetési megoldásokat integráljon az efer-be - emelték ki.
 

A díjköteles kereskedelmi hatósági eljárások esetében a vonatkozó miniszteri rendeletek, valamint az egyes hatósági szakrendszerek módosítását követően válik majd teljeskörűvé az efer alkalmazása. A tervek szerint az MKEH nemesfémvizsgáló és hitelesítő hatósága, mérésügyi hatósága, valamint műszaki biztonsági hatósága esetében kerülhet majd sor az efer bevezetésére és alkalmazására - áll a közleményben.

E-közig ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ipari automatizáció kihívásai

A tapasztalatok szerint az automatizáció útjában álló legnagyobb akadályok a telepítéssel kapcsolatos költség- és időkorlátokban keresendők. Mivel ez a folyamat speciális szaktudást igényel, ezt általában egy csapatnyi, különféle programozási nyelvekben jártas és magas szintű műszaki ismeretekkel rendelkező robotikai szakember végzi.

2019. május 24. 12:47

Az Adókikerülés Elleni Direktíva hatása a cégekre

Számos, a hazai vállalkozásokat is jelentős mértékben érintő módosítást tartalmaz az eddigi gyakorlathoz képest az Európai Bizottság által elfogadott Adókikerülés Elleni Direktíva (ATAD). Várhatóan a legjelentősebb változást a kamatlevonhatósági szabályok módosulása okozza, az új alapokra helyezett szabályozást ez év végéig kell átültetniük a tagországoknak a nemzeti jogba.  

2018. szeptember 20. 11:20

Júliusban indítja pályakezdő programját a Lufthansa Systems Hungária

A légiközlekedési informatika egyik meghatározó szereplőjének pályakezdő programjába jelentkezhetnek június 1-ig az általános szoftverfejlesztői tudással és magabiztos angol nyelvismerettel rendelkező fiatalok. 

2018. április 27. 15:54

Vasárnap karbantartás miatt üzemszünet

Az alábbiakban közöljük a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. közleményét a vasárnap hajnali karbantartási munkálatokról.

2018. március 3. 09:44

Valós veszély-e a 6 milliárdos büntetés egy magyar adatkezelőnek?

Először azt érdemes tisztázni, hogy mi az a GDPR – kezdte a magyarázatot Sándor Zsolt András a Gill & Murry Kft. ügyvezető partnere. 

2017. október 12. 09:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Vodafone megkapta az engedélyt a UPC felvásárlására

2019. július 18. 17:06

A 4iG megvásárolja a T-Systems Magyarországot

2019. július 9. 11:43

A Bosch repülni tanítja az autókat

2019. június 21. 14:03

Több mint 1000 milliárd forintot költenek el Magyarországon az e-kiskereskedelemben

2019. június 4. 11:26
online sportfogadás