Különálló termékek helyett a megoldásokat állítja középpontba az IBM

MTI Sajtóadatbank, 2015. október 8. 09:23

Az IBM eddig elsősorban infrastruktúra-szállítóként volt jelen a magyar piacon, a most kötött disztribútori megállapodással ugyanakkor növelheti részesedését a szoftver alapú megoldások piacán is - hangsúlyozta Benedek Péter, az IBM Magyarország vezetője abból az alkalomból, hogy az IBM Magyarország és a disztribútor RRC Hungary bővítette együttműködését.

Virágh Attila, az RRC Hungary Kft. vezetője szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a megállapodással a disztribútor cég az informatikai vállalat teljes portfólióját bevezeti Magyarországra, nemcsak hardvereket, hanem az IBM komplex szoftver alapú megoldásait is értékesíti. Ennek érdekében a cég átalakította struktúráját és négy új szakértőt is felvett.
 

A szerződésben vállalt kötelezettségekkel kapcsolatos számokról nem kívánt nyilatkozni a vezető, azt viszont megosztotta, hogy az RRC Hungary forgalmának mintegy 30 százaléka az IBM termékek eladásából származik.

 


 

Az IBM-nek mindössze két teljes portfóliót értékesítő disztribútora van, az idén 15 éves RRC Hungary 2008. január 1-től hivatalos partner. A cég értéknövelt szolgáltatásokat kínál viszonteladóknak, rendszerintegrátoroknak és független szoftverkereskedőknek, továbbá több mint 50 IT gyártó termékeinek hivatalos vizsgáztatását végzi. Az 54 munkavállalóval működő leányvállalatot árbevétele 2014-ben 12,49 milliárd forint volt az előző évi 12,09 milliárd forint után, mérleg szerinti eredménye pedig a 2013-ban elért 165,8 millió forintról tavaly 224,7 millió forintra nőtt. 

   

Benedek Péter hangsúlyozta, a magyarországi leányvállalat célja, hogy az adat jellegű, analitikai, big data, dolgok internete (IoT), okos város (smart city) és felhőalapú megoldások kiemelt szállítójává váljon.     Beszélt arról is, hogy meglátása szerint az e-business után az új informatikai trend a kognitív számítástechnika lesz, melynek keretében a számítógépek programozás nélkül lesznek képesek emberi élő szóból tanulni, dolgozni és "gondolkodni".

 

MTI / Prim Online

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás