Kevesebb adót fizetett a Facebook, mint egy átlagos angol munkás

Czipperer Dia, 2015. október 9. 10:42

A Daily Mail számolt be róla, hogy a Facebook az elmúlt évben kevesebb adót fizetett, mint egy átlagos munkás az Egyesült Királyságban, annak ellenére, hogy 105 millió fontos hirdetési és egyéb bevételekre tett szert a vállalat.

A Facebok igencsak keveset adózott tavaly a bevételei után. Az adatok szerint összesen 4327 font adót fizetett a közösségi média óriás, miközben egy átlagos angol fizetés után (26,5 ezer font) több mint 5000 dollárt kell leadózni: összesen 5393 fontot.

 

A Daily Mail szerint a vállalat 362 angol munkatársa átlagosan, a juttatásokkal együtt 210 ezer fontot kapott kézhez a tavalyi évben. Az alacsony adóbefizetést úgy sikerült a vállalatnak elérnie, hogy tavaly 28,5 millió fontra rúgtak a veszteségek, mivel a helyi dolgozóknak 34,5 millió fontot osztottak ki bónuszként, melyeket leírtak a bevételekből.

 


A Facebook – a többi nagyvállalathoz hasonlóan (Amazon, Google) –  kihasználja a rendelkezésre álló kiskapukat, ahogy ez a jelen helyzetben is megmutatkozik. A vállalat az ír központhoz van becsatornázva, azonban a tulajdonos már egy adóparadicsomba, a Kajmán-szigetekre van bejegyezve. Így Írországban is adódtak problémák, ugyanis a 2,3 milliárd fontos globális bevételek helyett csupán 1,8 millió dollárt adóztak le.

 

A Facebook szóvivője úgy nyilatkozott, hogy megfelelnek az Egyesült Királyságbeli adózási törvényeknek, és ez igaz minden olyan országra, ahol saját irodájuk és csapatuk dolgozik. Azt is hozzátette, hogy az angol munkavállalók saját fizetésük után adóznak.

 

Forrás: DailyMail.co.uk

Kulcsszavak: adó +céginfó Facebook

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

A PPF Csoport és az Antenna Hungária bejelentette, hogy a PPF eladta a magyarországi Telenor cégek (a Telenor Magyarország és a Telenor Real Estate) 25%-át az Antenna Hungáriának. 

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

Ötödik alkalommal hirdette meg fiatal vezetőknek szóló pályázatát a Coaching Team Kft.; a felhívást október 17-én tették közzé a HR Festen. Az Év Fiatal Vezetője díjjal azokat kívánják elismerni, akik 40 éves korukig kimagasló eredményeket értek el vezetőként. A pályázat az úgynevezett leader szerep tudatos megélését, a vezetői képességek folyamatos fejlődésének igényét helyezi fókuszba. Újdonság, hogy idén a nevezések előtt ajánlásokat is fogadnak. 

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

Újabb fontos mérföldkövet jelenthet a hazai digitális oktatás megvalósításában, hogy idén ősztől az Európa 2000 Középiskola több mint 100, speciálisan tanuláshoz fejlesztett laptopot von be az oktatásba. A beruházásnak köszönhetően az intézményben olyan, nyugat-európai színvonalú, kooperatív tanulás valósulhat meg, amely kulcsfontosságú a technológiával szimbiózisban élő fiatal generációk számára.

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

 

1999-ben fél tucat technológiai cég létrehozta a Wireless Ethernet Compatibility Alliance (WECA) szervezetet. Ugyanazon évben, szeptember 30-án kereskedelmi forgalomba kerültek az első eszközök, amelyek a 802.11b vezeték nélküli LAN szabvány alapján működtek. Ezzel kezdetét vette a vezeték nélküli hálózatok, másnéven a Wi-Fi korszaka. Az elmúlt két évtizedben a vezeték nélküli hálózatok újabb és újabb generációival találkozhattunk. A Wi-Fi 20. születésnapja alkalmából a Cisco összegyűjtötte a legfontosabb mérföldköveket az elmúlt két évtizedből a Wi-Fi technológia fejlődéséről és a felhasználókra gyakorolt hatásairól.

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

Az ABB megkezdte új robotikai gyártó- és kutatólétesítményének építését Kínában, a világ legnagyobb robotikai piacán. A 150 millió amerikai dollár (1,1 milliárd RMB) összköltségű beruházás keretében épülő gyáregységet várhatóan 2021-ben nyitják meg. 

2019. szeptember 23. 09:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07
online sportfogadás