Kevesebb adót fizetett a Facebook, mint egy átlagos angol munkás

Czipperer Dia, 2015. október 9. 10:42

A Daily Mail számolt be róla, hogy a Facebook az elmúlt évben kevesebb adót fizetett, mint egy átlagos munkás az Egyesült Királyságban, annak ellenére, hogy 105 millió fontos hirdetési és egyéb bevételekre tett szert a vállalat.

A Facebok igencsak keveset adózott tavaly a bevételei után. Az adatok szerint összesen 4327 font adót fizetett a közösségi média óriás, miközben egy átlagos angol fizetés után (26,5 ezer font) több mint 5000 dollárt kell leadózni: összesen 5393 fontot.

 

A Daily Mail szerint a vállalat 362 angol munkatársa átlagosan, a juttatásokkal együtt 210 ezer fontot kapott kézhez a tavalyi évben. Az alacsony adóbefizetést úgy sikerült a vállalatnak elérnie, hogy tavaly 28,5 millió fontra rúgtak a veszteségek, mivel a helyi dolgozóknak 34,5 millió fontot osztottak ki bónuszként, melyeket leírtak a bevételekből.

 


A Facebook – a többi nagyvállalathoz hasonlóan (Amazon, Google) –  kihasználja a rendelkezésre álló kiskapukat, ahogy ez a jelen helyzetben is megmutatkozik. A vállalat az ír központhoz van becsatornázva, azonban a tulajdonos már egy adóparadicsomba, a Kajmán-szigetekre van bejegyezve. Így Írországban is adódtak problémák, ugyanis a 2,3 milliárd fontos globális bevételek helyett csupán 1,8 millió dollárt adóztak le.

 

A Facebook szóvivője úgy nyilatkozott, hogy megfelelnek az Egyesült Királyságbeli adózási törvényeknek, és ez igaz minden olyan országra, ahol saját irodájuk és csapatuk dolgozik. Azt is hozzátette, hogy az angol munkavállalók saját fizetésük után adóznak.

 

Forrás: DailyMail.co.uk

Kulcsszavak: adó +céginfó Facebook

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

A No Fluff Jobs nemzetközi állásportál immár negyedik alkalommal elemzi a magyar, a lengyel, a cseh, a holland és az ukrán technológiai szektorban dolgozó nők fizetését, szakterületeit és készségeit, ám ezúttal más megközelítésből vizsgálta e témát. Elsősorban azt mérte fel, mikor kezdődött a nők érdeklődése e terület iránt, és kaptak-e támogatást céljaik megvalósításához. Az elemzés kitér a nemek közötti megkülönböztetésekre és egyenlőtlenségekre is.

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

Dömping árakkal, a hirdetési felületek leuralásával, tömegesen lehetetlenítheti el a hazai webáruházak működését a kínai e-kereskedő platform, a Temu. A csata még nem dőlt el, sürgős cselekvésre van szükség, különben megsínyli a hazai e-kereskedelmi piac jelentős része – figyelmeztet Szabó László a Growww Digital digitális marketing szakértője.

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége korlátozza az MI fejlődését, különösen a bőrbetegségek esetén. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP Labs azonban létrehozott egy olyan fejlett, generatív MI-t, amely nemcsak tanul a meglévő forrásokból, hanem új adatokat is képes létrehozni, megkerülve a drága és nehezen beszerezhető címkézett adatok problémáját. Így szintetikus képeket tudnak alkotni olyan ritka bőrbetegségekről is, amelyekről jelenleg kevés információ áll rendelkezésre.

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

A kiválasztott felsőbbéves corvinusos hallgatók közép- és felsővezetők irányításával négy hónap alatt megismerhetik a banki vezetői kultúrát és mindennapokat. 

2024. február 20. 11:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09