A Kaspersky Lab fellép az internetes zaklatás és megfélemlítés ellen

forrás: Prím Online, 2015. október 16. 08:23

A Kaspersky Lab az ENABLE (European Network Against Bullying in Learning and Leisure Environments) társult partnere lett, és támogatta a Hackathon eseményt annak érdekében, hogy gondozza a legújabb informatikai innovációkat, valamint, hogy kezelje a megfélemlítés és zaklatás globális problémáját.

Az ENABLE Hackathonra október 13-án került sor a European Coding Week 2015 részeként azon célból, hogy összehozza a fiatalokat, az oktatási, gyermekjogi és zaklatás elleni szakértőket, valamint a döntéshozókat. Az esemény arra ösztönözte a fiatalokat, hogy egy olyan alkalmazást vagy kreatív kiegészítőt tervezzenek csapatmunkában, amely csökkenti a megfélemlítés hatását. Mint társult partner, a Kaspersky Lab választotta ki a zaklatás elleni legjobb technológiai megoldást kidolgozó csapatot, és különdíjjal jutalmazta azt.

 

Az eseményen a Kaspersky Lab jelentette be az ENABLE zsűri által a leginkább praktikusnak és hasznosnak tartott zaklatás elleni megoldást: a győztes projekt a németországi Youth Panel csapat által kifejlesztett, okostelefonokhoz készült  elsősegély alkalmazás (First-Aid App) lett. Az app a fiatalok érzelmeire hat, segítő videói révén azt az érzést nyújtja az áldozatoknak, hogy nincsenek egyedül. Továbbá lényeges információkat biztosít arról, hogy hol kaphatnak gyors és hatékony segítséget azon az online szolgáltatáson, ahol a zaklatás történt (például helyzetük törlése, jelentés gomb stb.). A győztes csapat négy tagból áll, mentoruk Stefanie Rack, a Youth Panel vezetője és a klicksafe EU-projekt munkatársa volt.

 


David Emm, a Kaspersky Lab Global Research and Analysis Team vezető biztonsági kutatója úgy véli, a zaklatás, különösen az internetes zaklatás, egy igen komoly probléma, amelynek szociális és érzelmi következményei vannak. Az a céljuk, hogy oktassák és támogassák a gyermekeket és szüleiket az online fenyegetések elleni küzdelemben. A Hackathon támogatása egy újabb lehetőséget biztosít számukra, hogy pontosan ezt tegyék.

 

Azért választották a Youth Panel csapatát, mert az ötletük olyan elsősegélyt nyújt az áldozatoknak a kiberzaklatás ellen, amely nagyon időszerű, hasznos és könnyen használható. Ezzel az elsősegély alkalmazással bárki, akit zaklatnak az iskolában, könnyedén kaphat tanácsokat, hasznos információkat, támogatást és bátorítást.

 

A Scuderia Ferrari szponzoraként a Kaspersky Lab három napos olaszországi kirándulással jutalmazta a First-Aid App csapatát. A csapat ugyancsak részt vesz a Ferrari világbajnokságon a Mugello Circuiten, ahol különleges élményekben lehet majd részük.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05