Szoftveraudit védőpajzs a költségek optimalizálása szolgálatában

forrás: Prím Online, 2015. október 21. 11:23

Az IPR-Insights független tanácsadó, a jogszerű és költséghatékony szoftvergazdálkodásban (SAM) segíti ügyfeleit, hogy annyit fizessenek szoftvereikért, amennyit szükséges – sem többet, sem kevesebbet. A vállalat új szoftveraudit védőpajzs programot kínál ügyfleinek.

A nagyvállalati felhasználók szoftveraudit-fenyegetettsége évről évre erősödik. A főbb gyártók (Adobe, IBM, Microsoft, Oracle, SAP stb.) küzdelme a licencbevételekért olyan mértéket öltött, hogy „auditfrontot” nyitottak. Konkrét szoftveraudit-bevételi terveikről olvashatunk a szaksajtóban, értesülhetünk szakkonferenciákon, ügyfél-fórumokon. 

 

A gyártói audit során minden szoftverhasználatot megfizettetnek. A nem szándékoltat is – legyen az akár szükségtelen, akár tévedésből a rendszerben maradt, vagy akár rossz konfigurációból adódó használat. Az IPR-Insights független tanácsadó, a jogszerű és költséghatékony szoftvergazdálkodásban (SAM) segíti ügyfeleit, hogy annyit fizessenek szoftvereikért, amennyit szükséges – sem többet, sem kevesebbet!

 

A proaktív szoftvergazdálkodás még a gyártói licencauditorok megérkezése előtt kezdődik. Így lehetőség van a szoftverhasználat pontos felmérésére, a hiányok feltárására, és az optimalizálásra (nem használt illetve szükségtelen szoftverek törlése, meglévő szoftverek helyettesítése, meglévő környezet átalakítása). Igény esetén az IPR-Insights a beszerzés optimalizálásában is segít ügyfeleinek.

 

Mindezeken túl most az IPR-Insights 13 éves szoftvereszköz-gazdálkodási tapasztalata birtokában, több mint 100 nagyvállalati referencia-projekt valamint több mint 20 ezer szoftvergyártó mintegy 100 ezer termékét azonosító tudásbázisa alapján új szoftveraudit védőpajzs programot kínál ügyfeleinek.
 

 

Szoftveraudit védőpajzs

 

A szoftveraudit védőpajzs szolgáltatás célja: megvédeni az ügyfeleket egy-egy gyártói szoftveraudit lehetséges következményeitől. A jelenleg egyedülálló nemzetközi program első körben a lengyel és magyar piacon élhetnek vele az ügyfelek, hosszabb távon minden országban, ahol az IPR-Insights irodát nyit.

 

Az IPR-Insights segít ügyfeleinek felkészülni a gyártói auditra, feltárja az összes hiányt (ha igény van rá, segít megszüntetni), és ha kimutatása téves, akkor (szerződésben rögzített összeghatárig) fizeti a különbözetet. Jelenleg két gyártó szoftvereire köthető ilyen szerződés: Audit Protection for Microsoft, illetve Audit Protection for Oracle.

 

A pénzügyi garancia kiterjed arra az időszakra, amíg a felek szerződésben állnak (az első felmérés végétől a szerződés utolsó napjáig), azokra a gyártókra, amelyekre szerződtek, és azokra a rendszerekre, amelyekre az ügyfél hozzáférést biztosít vagy információt ad. A szerződéses feltételek rendelkeznek a teljességi nyilatkozatról, az információátadási határidőkről és az elvárt információs mélységről is.

 

Ha a kimutatás hibás, az IPR-Insights fizeti a hiányzó licencek díját (a végső beszerzési árakon), a visszamenőleges support díját (ha a gyártó alkalmaz ilyet), az auditor díját (ha azt az ügyfélnek kellett volna fizetnie), és minden egyéb „büntetést” vagy kiadást, ami az IPR-Insights hibájából következik. A közös felelősség és az azonos érdekeltség fenntartása érdekében a konstrukció ügyfél-önrészt is tartalmaz. Nem vonatkozik a pénzügyi garancia a kimutatott hiányokra és az abból fakadó extra kiadásokra, az időben át nem adott információból származó hiányokra, azokra a rendszerekre, amelyekhez nem biztosított hozzáférést az ügyfél, azokra a licencekre, amelyek túlmutatnak a hiány lefedésén (pl. bővebb licencszerződés, mint amit a hiány megkövetel), valamint bármilyen egyéb olyan megállapodásra, amit az IPR-Insights nem javasol.

 

Kép: technowand.com.au; livingstone-tech.com

Kulcsszavak: szoftver audit IPR-Insights

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09