ELTE Központ nyílik Pekingben

Czipperer Dia, 2015. október 24. 11:07

ELTE Központ nyílik szombaton Pekingben, melynek egyik kiemelt célja az egyetem ismertségének növelése a kínaiak körében.

Pekingben nyit központot az ELTE, mely a Beijing Foreign Studies Universityn nyitja meg kapuit, és céljai közé tartozik majd az oktatási és tudományos együttműködések fejlesztése, kiépítése is.
 

 

Az utóbbi években az Eötvös Loránd Tudományegyetem több, Európán kívüli területen is erősítette nemzetközi kapcsolatait. Az együttműködések szorosabbra fűzése érdekében a Mezey Barna rektor által vezetett egyetemi delegáció meglátogatja a Tshingua Universityt, valamint Sanghaj két kiemelkedő egyetemét, a Fudan Universityt és az East China Normal Universityt is.

 

A látogatással egy időben Pekingben és Sanghajban koncertezik az ELTE Bartók Béla Énekkara és Egyetemi Koncertzenekara. A több mint 80 tagú csoport először a pekingi ELTE Központ megnyitása alkalmából, majd a pekingi zeneakadémián, végül a Shanghai Foreign Studies Universityn lép fel. A műsorban felcsendülnek a többi között Liszt Ferenc, Kodály Zoltán és Bartók Béla művei.

 

Szintén október végén a magyar egyetem hallgatói szervezetei részt vesznek a Budapest testvérvárosa, Peking által szervezett Nemzetközi Ifjúsági Szervezetek Fóruma és Peking testvérvárosainak ifjúsági tábora programon. A rendezvényen az ELTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzat (EHÖK) és a külföldi hallgatókért felelős ESN ELTE is képviselteti magát. A fórum a hallgatói szervezetek megismerése mellett a jogrendszer felépítése és a városirányítás, az ifjúsági jogok védelme és a bűnmegelőzés, valamint az ifjúsági jogszabályok és az ifjúságpolitika témaköreire fókuszál.

 

Sanghajban egyébként is az oktatás kerül a középpontba, hiszen október 30-án rendezik meg a rangos Sanghaji Oktatási Kiállítást, amelyen szintén elérhetőek lesznek az ELTE tájékoztatói.

 

Kép: universitytimes.ie

Kulcsszavak: ELTE Kína oktatás

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Még mindig alacsony a női informatikusok aránya Magyarországon

Jelentős munkaerőhiány van az informatikai szektorban, és már azelőtt ez volt a helyzet, hogy a járvány hatására még jobban felértékelődött a digitalizáció. Létfontosságú, hogy a nők a több biztatást kapjanak, hogy érdekes és vonzó karrierlehetőségként gondoljanak az informatikára, mivel jelenleg rendkívül alacsony a nők aránya ezeken a pályákon – hívta fel a figyelmet a Morgan Stanley budapesti irodája. A vállalat több programmal is próbál változtatni a helyzeten – éppen a héten végezte el újabb húsz középiskolás lány a Morgan Stanley munkatársai által tartott, Smartiz nevű oktatási és mentorprogramot, és vehette át oklevelét a műszaki pályán dolgozó nők nemzetközi napját követően.

2020. július 3. 17:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás