Nővekvő profittal számolhat a Samsung

Czipperer Dia, 2015. október 30. 14:31

A Samsung közzétette harmadik negyedéves (Q3) pénzügyi eredményeit. A vállalat sikeres időszakot tudhat maga mögött, ugyanis az elmúlt két évet tekintve most először számolhatnak növekvő profittal. A telefoneladások terén azonban csak az árbevételek gyarapodtak.

A Samsung hivatalos pénzügyi eredményei szerint jól áll a vállalat szénája. A legfrissebb mutatók növekvő profitről tanúskodnak, ez az elmúlt két évet tekintve jó eredménynek tűnik.

 

A jelentés szerint a vállalat működési profitja elérte a 6,4 milliárd dollárt, amely jelentős növekedésnek számít a tavalyi év azonos időszakához képest, amikor is ez az összes 3,6 milliárdra rúgott.

 

A tavalyi Q3-as időszakhoz viszonyítva a bevételek is szépen gyarapodtak, 41,7 milliárdról 45,6 milliárdra nőttek. A jelentés szerint a Samsung félvezető és kijelző üzletága hozta a legtöbb pénzt a vállalatnak. Előbbi tekintetében érdemes megjegyezni, hogy a vállalat számos saját gyártású komponenst épít mobiljaiba, valamint más gyártóknak is szállít.

 

A mobilszegmens profitját tekintve is jobb a helyzet. Az előző negydévhez képest javultak a mutatók, ami nagyban köszönhető az új modellek megjelenésének a piacon – vagyis a Galaxy Note 5, a Galaxy S6 edge+, valamint a Galaxy A és J széria modelljeinek.

 

Galaxy Note 5

 

A profit azonban ezen a téren csökkenést mutat, ugyanis a vállalat a Galaxy S6 és az S6 edge modell árát is csökkentette, valamint az eladások jelentős részét a középkategóriás mobilok tették ki, melyek árcédulája is alacsonyabb.

 

Összességében a negyedéves árbevétel növekedés 6%-os volt, azonban a vállalat csökkenéssel számol az utolsó negyedéves tekintve. A dollár egyre erősödik, amely nem kedvez most a dél-koreai vállalatnak, ha a saját valutájukkal, a koreai wonnal számolnak.

 

Forrás: GSMArena.com

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ötszáz érintésmentes csomagautomatát telepít az eMAG és az Extreme Digital

Az Easybox csomagautomatákból éjjel-nappal  átvehetők az eMAG-nál és az Extreme Digitalnál megrendelt termékek egyszerűen és érintésmentesen. Idén száz budapesti helyszínen, a jövő év végén azonban már országszerte ötszáz helyen működnek majd a piacvezető e-kereskedelmi márkák saját üzemeltetésű automatái.

2020. szeptember 19. 14:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Virtuális nézőteret nyit a Budai Szabadtéri Színház

2020. szeptember 9. 12:11

Év Informatikai Vezetője díj 2020

2020. augusztus 27. 11:07

Early Bird kedvezménnyel indul ‘Az Év Honlapja’ pályázat

2020. augusztus 13. 14:58

Az EU rendkívüli forrásokat biztosít a SZTAKI vezetésű nemzetközi COVID-projektre

2020. augusztus 13. 12:16
online sportfogadás