Indul a Legyél ORSZÁGH-os bajnok! online angol szótárverseny

forrás: Prím Online, 2015. november 5. 15:33

Ismét indul az online angol szótárverseny, amelyen felső tagozatos és középiskolás diákok mérhetik össze tudásukat, és nyerhetnek egy egyhetes angliai utazást. Az Akadémiai Kiadó és az Angoltanárok Nemzetközi Egyesülete negyedik alkalommal rendezi meg az Országh László emlékére életre hívott „Legyél ORSZÁGH-os bajnok!” játékos angolversenyt. Idén nemcsak a csapatokat díjazzák, hiszen a legtöbb csapatot jelölő iskola 100 000 forint értékű könyvtámogatást kap.

Az Akadémiai Kiadó és az Angoltanárok Nemzetközi Egyesülete (IATEFL–Hungary) ismét elindítja az Országh László emlékére szervezett online angol szótárversenyt, amelyre az általános iskola felső tagozatából és a középiskolákból jelentkezhetnek háromfős csapatok és tanáraik, két kategóriában. A feladatokat az Angoltanárok Nemzetközi Egyesülete állítja össze és zsűrizi. Mindkét kategória győztesének nyereménye egy egyhetes angliai utazás, így a nyertes csapatok anyanyelvi környezetben is tesztelhetik és bővíthetik tudásukat.

 


„Magyarországon a fiatal korosztály számára egyértelműen az angol a legnépszerűbb tanult idegen nyelv, hiszen az alsó tagozatos diákok több mint fele (57,7%), a felső tagozatos diákok pedig több mint harmada (68,5%) ezt választja. A játékos versennyel szeretnénk tovább népszerűsíteni az angoltanulást, illetve a helyes szótárhasználatra és a csapatban angoltanulásra buzdítani a diákokat” - tájékoztatott dr. Pomázi Gyöngyi, az Akadémiai Kiadó szerkesztőségvezetője.


„Az angol tipikusan az a nyelv, amelynek hatékony és pontos elsajátításához rendkívül fontos a megfelelő szótár kiválasztása és annak helyes használata. Egy-egy angol szónak akár 15-20, egymástól igen eltérő jelentése is lehet, alapszintű tudás fölött pedig a helyes szókapcsolatok ismerete is elengedhetetlen” - mondta el a szakember.


„A program növekvő népszerűségét jól mutatja, hogy az idén tavasszal zárult harmadik versenyen 850 csapat 2500 diákja mérte össze angoltudását. Bízunk benne, hogy a november 20-án induló versenyen - amelyre most szerdától lehet jelentkezni - hasonló létszámban jelentkeznek majd a tanulók. Az idei újdonság pedig, hogy az első fordulóban legtöbb csapattal szereplő iskolát egy 100 000 forint értékű könyvtámogatással jutalmazzuk” - mondta el dr. Pomázi Gyöngyi.


További részletek és nevezés a verseny honlapján: http://akkrt.hu/verseny
 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Dalszövegek a Samsung Smart tévéin az Apple Music alkalmazással

A Samsung Smart TV készülékein a legújabb frissítésnek köszönhetően több millió, a zenével szinkronban megjelenő dalszöveg válik elérhetővé az Apple Music alkalmazásban. A 2018 után megjelent Samsung Smart TV modelleken elérhető opcióval a felhasználók minden eddiginél könnyebben követhetik a kedvenc zenéiket és azonnal megismerhetik a legújabb szerzemények szövegét.

2020. július 8. 14:59

Új elnököt nevezett ki a dán robotipari éllovas

Thomas Visti hatáskörét a Mobile Industrial Robots A/S új elnöke, Søren E. Nielsen veszi át. Mindössze két és fél évvel a MiR-hez való csatlakozása után (mint CTO), Søren E. Nielsen a mobil robotgyártás globális piacvezetőjének élére került. A pozícióváltás Thomas Visti kérésére történt, aki új karrier utat kíván követni.

2020. július 8. 12:40

Új fejlesztések a Fujitsu tárolóportfóliójában az adatrobbanás kezeléséhez

Online adattárolásra és adatbiztonságra összpontosító fejlesztéseivel a Fujitsu lehetővé teszi az ügyfelek számára a digitális átalakulásban alapvető szerepet játszó, mind komplexebb adatkezelési igények teljesítését. A NetApp-pal kiépített szoros partnerkapcsolata részeként a Fujitsu kategóriavezető hardverek beillesztésével bővíti tárolótechnológiai megoldásai portfólióját, és kínál egy forrásból lehetőséget a folyamatosan bővülő adattömeg kezelésére és bevételszerzési célú hasznosítására.

2020. július 8. 11:35

Hogyan változott az informatikai szakemberek élete a koronavírus-járvány következtében?

A Cisco nemrégiben két nemzetközi kutatást is végzett, amelyek az informatikai szakemberek és vezetők (CIO-k, CTO-k) által tapasztalt kihívásokat, valamint a nagymértékű digitális átalakuláshoz kapcsolódó technológiai stratégiákat, terveket térképezte fel. A két tanulmány a krízishelyzet más-más aspektusait dolgozta fel, az azonban közös megállapítás volt, hogy a gyorsan megváltozott körülményekből adódó nyomás és stressz jelentős tényezőként jelent meg.

2020. július 8. 09:44

Gépi tanulással az ismeretlen fenyegetések ellen

Lassan ott tartunk, hogy a különféle kütyüink előre kitalálják a gondolatainkat. Akad, aki ezt ijesztőnek találja, de az ebben rejlő lehetőséget jó és rossz célra is lehet használni. Az például igencsak hasznos, ha egy gép a bűnözők gondolataiban olvas, majd meg is előzi a bűncselekményeket. Olyannyira, hogy a megoldás már létezik is, ugyanis a Micro Focus gépi tanulást alkalmazó eszköze már tavaly december óta aktív védelmet nyújt a koronavírushoz kapcsolódó átverések és rosszindulatú tartalmak ellen. A termék még azelőtt „működésbe lépett”, hogy a vállalatok IT-biztonsági szakemberei egyáltalán felfigyeltek volna az új trendre.

2020. július 7. 20:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás