A virtuális valóság videókat is támogatja a YouTube Android alkalmazása

Czipperer Dia, 2015. november 11. 16:41

A YouTube frissítette androidos alkalmazását. A mobilapplikáció immáron a virtuális valóság videókat is támogatja.

A Google bejelentette, hogy bármelyik videója immáron a vállalat virtuális valóság headsetjével, a Cardboarddal is is nézhetők, azonban ez a lehetőség csak az androidos mobilalkalmazásnál adott.


A YouTube korábban bevzetett a 360 fokos videotámogatást, amely lehetővé tette a Cardboard hasznáklatát, ez most már az androidos mobilalkalmazásnál is elérhető. Elmondásuk szerint ez az új lehetőség „mélységérzetet biztosít, ahogy minden irányba körülnézünk. A közeli dolgok közleinek, a messzebb lévő dolgok pedig távolinak tűnnek.”

 

Egyelőre még nem sok virtuális valóság videó érhető el a YouTube-on, de várhatóan ezek száma a jövőben emelkedni fog, hiszen már a felhasználók is könnyedén feltölthetnek ilyen tartalmakat. A Google elmondása szerinte pedig hamarosan az iOS alkalmazás is csatlakozik a sorba.

 

Azonban a fentebb említettek alapján minden videó nézhető Androidon a Cardboard kiegészítővel. Ehhez csak ki kell választani a Cardboard lehetőséget az alkalmazás menüjében, és már kezdődhet is a virtuális moziélmény.

 

via GIPHY

 

Forrás: Mashable.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új HR vezérigazgató-helyettes a Yettelnél

2022. augusztus 11. 11:21

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24