4K televízióval szoktatják vissza a makikat a vadonba

forrás: Prím Online, 2015. december 8. 09:20

A nemzetközileg elismert állatmentő szervezet, a The Aspinall Foundation Sony BRAVIA 4K televíziókat állított a főemlősök ketreceibe, hogy részletes és valósághű felvételeket lássanak azok az állatok, akiket 2016-tól természetvédelmi területeken fognak szabadon engedni

Ezen a héten helyezték el a Kent-I Port Lympne rezervátum területén (Egyesült Királyság) a Sony BRAVIA X90C 4K Ultra HD csúcskészülékeket a gyűrűsfarkú makik és langurok ketrecébe. A kísérlet az állatvédő szervezet „Vissza a vadonba” programjának része, amelyben felvételeket mutatnak az emlősöknek 4K felbontásban természetes élőhelyeikről, Jáváról és Madagaszkárról. Ez segíti majd őket abban, hogy megismerkedjenek a vadonban lévő új otthonukkal.

 Simon Jeffrey, a Port Lympne természetvédelmi terület állatokért felelős menedzsere így beszélt a projektről: „Port Lympne-ben mindig új lehetőségeket keresünk az állataink foglalkoztatására és ösztönzésére. Sokféle technikával dolgozunk, hogy mentálisan és fizikálisan minél jobb szinten tartsuk őket. Általában az újdonságok szagokkal, ízekkel, új mászó technikákkal vagy játékokkal gazdagítják őket, de ezúttal valami mást akartunk kipróbálni, hogy lássuk, érdeklődnek-e a vadonban lévő természetes környezetük iránt.”

„Ugyan a hatalmas ketreceket úgy terveztük meg, hogy a lehető legjobban imitálják az állatok természetes élőhelyeit, úgy döntöttünk, hogy betekintést engedünk a gyűrűsfarkú makijainknak és langurjainknak abba a környezetbe, ami potenciális élőhelyükké válhat. A Sony BRAVIA 4K felbontású televízió képminősége olyan tiszta és részletes, hogy az ember szinte az esőerdőben érzi magát.”

Az új BRAVIA X90C széria lehengerlő 4K felbontást ad, bármi is jelenik meg a képernyőn. Az erős 4K X1 processzornak köszönhetően a jelenetek tisztasága és kontrasztja még inkább valósághűvé válik. Ami a színeket illeti, a Sony egyedi TRILUMINOS kijelző technológiája a színek valaha látott legnagyobb skáláját vonultatja fel a szemünk előtt, így a buja esőerdők gazdag színvilággal szinte életre kelnek.

Simon hozzátette: „2012 óta több csapattal langurt, gyűrűsfarkú makit, gibbont és jávai langurt engedtünk szabadon a Port Lympne rezervátumból és testvérparkjából, a Howletts Wild Animal Park-ból, hogy megvédjük a jávai erdőket. Ezt a bizonyos langurcsapatot a tervek szerint 2016-ban fogjuk szabadon engedni."

"Noha egy ideje szorosan együttműködünk a madagaszkári helyi közösségekkel, még soha nem engedtünk szabadon fogságban született makikat ezen a különleges szigeten. A kutatásaink és előzetes feltérképezéseink sikeresen zárultak, és most nagyon izgatottak vagyunk, hiszen először engedünk vissza fogságban született makikat a vadonba, ahová tartoznak.”
 

Kulcsszavak: Sony TV televízió 4K

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Piros lesz az orr a SZIN-en

Egy jótékonysági, közös összefogásra kérik fel a Szegedi Ifjúsági Napok látogatóit a fesztivál szervezői: A SZIN pénteki napján az ország legnagyobb „piros orr flashmobját” szervezik a Borsodi Nagyszínpad előtt, ahol a piros orrot viselő látogatók a Szegedi Gyermekklinika eszközvásárlását támogatják.

2019. augusztus 25. 11:12

Jótékonysági akciók a STRAND Fesztiválon

Augusztus 20-24. között több száz programot vonultat fel Zamárdiban az idei STRAND Fesztivál. A szervező VOLT Produkció fontosnak tartja a közönség érzékenyítését, ennek érdekében az idei évben két ügyet is a zászlajukra tűztek: a hazai- és világsztárok bevonásával segítik a rászoruló gyerekek iskolakezdését, illetve a tanári pálya megbecsülése érdekében a MédiaUnióval közös kampányt is szerveznek. Az idei STRAND Fesztiválra százezernél is több vendéget várnak.

2019. augusztus 19. 11:57

Új vígjáték sorozat indul az HBO GO-n

A Danny McBride, John Goodman, Edi Patterson és Adam Devine főszereplésével készült Az erényes Gemston-ék című sorozat kilencrészes évadja augusztus 19-én indul az HBO GO-n és az HBO-n egy egyórás epizóddal, melyet aztán hetente újabb félórás epizód követ.

2019. augusztus 18. 12:23

A nők sokkal kritikusabbak a másik kinézetét illetően

Több ezren próbálkoztak már bejutni a Szépvagy.hu társkereső oldalra annak júliusi indulása óta, de ez egyelőre csak keveseknek sikerült. Az említett oldal egy zárt társkereső szolgáltatás, ahová csak az kerülhet be, akit a már bent lévők beszavaznak. Mivel a szavazás a feltöltött fotó alapján történik, így az első benyomás, a szimpátia, a másik kinézete fog dönteni arról, hogy a többiek beengedik-e az oldalra.

2019. augusztus 18. 10:01

Fesztivál maratonnal vár a hosszúhétvégén a PLÁZS

A PLÁZS augusztus 16. és 20. között egy fesztiválnak is beillő programsorozattal várja a felüdülésre vágyókat. A nappali balatoni és medence parti lazulást éjszaka feneketlen bulizás váltja, az öt nap alatt itt is hőhullámként csap le a Balatoni Retro Láz, Fritz Kalkbrennerrel jön a Gold Beach Electric Fest, a We Love Balaton pedig Don Diabloval erősít.

2019. augusztus 16. 08:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

2019. augusztus 19. 09:35

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53
online sportfogadás