Jövőre 3D-ben már látható lesz a Városliget új képe

MTI Sajtóadatbank, 2015. december 9. 09:16

A jövő év második felében, a pályázati tervezési rendszer lezárulásával 3D-ben már látni lehet, miként fog festeni a Városliget új képe 2018-2019-ben - mondta a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa az M1 aktuális csatorna műsorában.

Baán László kitért arra, hogy a múlt heti kormányhatározatban rögzített, mintegy 156 milliárdos beruházási összeg már nem fog változni, mivel a kabinet véglegesített a projekt struktúráját és költségvetését.
 

A Liget Budapest projekt olyan vonzerőt fog jelenteni Budapest számára, hogy az összeg tíz-tizenöt éven belül megtérül nemzetgazdasági szinten - fogalmazott a miniszteri biztos.

 


 

Elhangzott: a pályázaton nyertes japán cég, a SANAA tervei alapján megvalósuló Nemzeti Galéria egészen különleges, világszínvonalú épület lesz.
 

Hamarosan kezdődnek a bontási munkálatok a Városligetben, eltűnik a  Petőfi Csarnok (a helyén épül az új Nemzeti Galéria), a Hungexpo-irodaházak (itt létesül a Magyar Zene Háza), a Közlekedési Múzeum épülete pedig eredeti formájában épül újjá.
 

"Garantált, hogy a projekt megvalósulásával nőni fog a zöldfelület a Városligetben, a jelenlegi 60 százalékról 65 százalékra. Jelenleg a liget 35 százaléka le van betonozva, mintegy kétezer autó parkol itt. Ez meg fog szűnni azzal, hogy a Liget szélén mélygarázsokat fogunk építeni. Még e hónapban  kiírjuk a tájépítészeti pályázatot, új nagy játszótér és két kilométeres futókör is létesül" - sorolta a miniszteri biztos.
 

Baán László beszámolt arról, hogy decemberben kiírják a meghívásos nemzetközi tervpályázatot a Néprajzi Múzeum megépítésére új helyszínen, és ezzel a Liget Budapest pályázati tervezési rendszere lezárul.

Kulcsszavak: 3D

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

NMHH Médiatanács: közel 75 millió forintból készíthet műsorokat huszonöt helyi és körzeti rádió

Tizenhét kereskedelmi, öt közösségi és három kisközösségi szolgáltató kap támogatást rádióműsorainak készítéséhez a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa e heti ülésén meghozott döntése szerint. A grémium véglegesítette egy soproni és egy nagykanizsai rádiós frekvencia pályázati felhívásait.

2020. február 19. 18:59

A Panasonic bejelentette az új, 2020-as OLED és 4K LCD televíziókat

A Pinewood Studiosban tartott eseményen a Panasonic három új OLED és három új, középkategóriás 4K LCD televíziós terméksorozatot mutatott be a 2020-as kínálatból.

2020. február 19. 17:31

Az infokommunikációs szakemberek a mesterséges intelligenciában bíznak

Az 5G-forradalommal együtt járó technológiai bumm új kihívásokat is tartogat a telekommunikációs iparág számára. A szolgáltatókis tisztában vannak vele, hogy a lehető leggyorsabban lépniük kell a mesterséges intelligencia (MI) és az autmatizáció terén, hogy költséghatékony megoldásokat találjanak a folyamatosan növekvő felhasználói elvárásokra. Az 5G által kínált lehetőségek egyre komplexebb rendszereket hívnak majd életre, és az így létrejövő, minden eddiginél nagyobb adatmennyiséget csak mesterséges intelligenciával lehet majd hatékonyan kezelni. Azt már most látjuk, hogy az  5G-nek köszönhetően az olyan technológiák, mint a dolgok internete (IoT) és az Ipar 4.0 fokozatosan mindennapivá válnak.

2020. február 19. 16:13

A Magyar Telekom 2019. negyedik negyedéves és egész évre vonatkozó eredményei

A Magyar Telekom közzétette 2019. negyedik negyedévre és egész évre vonatkozó Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) szerinti konszolidált pénzügyi eredményeit.

2020. február 19. 14:50

MI-alapú energetikai szolgáltatással lép piacra az eNET

Az eNET Adatbányászati és inkubációs üzletágának Electrigence nevű innovatív adatautomatizálási szolgáltatása új perspektívát kínál az európai villamosenergia-piac szereplőinek.

2020. február 19. 13:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01
online sportfogadás