GroupWise: csoportmunka-megoldás félévente a felhasználók igényei alapján

forrás: Prím Online, 2015. december 17. 12:24

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a GroupWise 2014 R2. A biztonságos és megbízható csoportmunka-megoldás legújabb kiadása több olyan új funkciót tartalmaz, amelyeket a Novell a felhasználók kérésére fejlesztett ki. A megoldás új szabványokat is támogat, illetve a GroupWise Mobility Service legújabb változatát is magában foglalja, ezáltal naprakész szinkronizációt kínál az Outlook és GroupWise rendszerek között úgy az asztali számítógépeken, mint a mobil eszközökön.

„Nemrég indítottuk el az Ideas portált azzal célkitűzéssel, hogy teljes mértékben az ügyfelek és a felhasználók igényeinek megfelelően fejlesszük tovább a termékeinket. Itt bárki elküldheti nekünk a fejlesztési javaslatait, és szavazni is lehet a már leadott ötletekre. A legtöbb voksot kapott újításokat már meg is valósították a Novell szakemberei, ezért az új kiadásban közkívánatra létrehozott funkciók is találhatók. Ezzel egyidejűleg a szoftver fejlesztése is felgyorsul, a jövőben félévente érkezik új GroupWise, amely a hibajavítások mellett mindig tartalmaz új funkciókat is. 2016 első felében jelenik meg az első szervizcsomag a 2014 R2 kiadáshoz, az év második felében pedig már a GroupWise 2017-tel jelentkezünk majd” – foglalta össze Hargitai Zsolt, a Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője.


Az új kiadás számos olyan funkciót tartalmaz, amelyek a manuális folyamatok automatizálása és felgyorsítása révén tovább növelik a felhasználók munkájának hatékonyságát. A Quick Responses használatával például a felhasználók a rövid visszajelzéseket igénylő e-mailekre előre megadott vagy előzetesen testre szabott, szabványüzenetekkel is válaszolhatnak. A GroupWise 2014 R2 az e-mailek jelöléseit már minden irányban képes szinkronizálni, így ha egy felhasználó például a mobil eszközén megjelölt egy fontos e-mailt, az az asztali levelező alkalmazásában is azonnal látszik.


Az új GroupWise naptárban már nem csak a szervezők hívhatnak meg új embereket az egyes eseményekre, hanem bármelyik résztvevő hozzáadhat új meghívottakat a naptárbejegyzésben. A találkozók gyors megszervezését az is segíti, hogy a résztvevők néhány kattintással javasolhatnak alternatív időpontokat, amennyiben nem felel meg nekik az eredetileg megjelölt dátum. A Voting funkció segítségével pedig bármilyen, megvitatásra váró kérdésről egyszerűen dönthetnek szavazással a közös projekteken dolgozó kollégák.


Az új verzió a GroupWise Mobility Service legújabb kiadását is tartalmazza, amely támogatja a Microsoft ActiveSync szinkronizációs szoftvert. A GroupWise-felhasználók így az asztali számítógépek mellett a mobil eszközökön is használhatják az Outlook rendszert. A szolgáltatás emellett egy GroupWise Profile Setup eszközzel is segíti a Microsoft Outlook kliensek konfigurálását. Az új GroupWise az Apple-felhasználók munkáját is megkönnyíti azáltal, hogy támogatja a CalDAV és CardDAV formátumokat, így már a Mac Calendar és Contacts alkalmazásokban tárolt adataikat is egyszerűen elérhetik a Novell rendszerében.


A Novell Ideas portálra érkezett visszajelzések alapján az új GroupWise kliens automatizálja a Proxy Access és Proxy Calendar bejegyzések megszüntetését, így például egy munkahelyváltás miatt törölt felhasználói fiók esetében ezt többé nem manuálisan kell megtenni. A megújult termék rendszeresen ellenőrzi a proxylistát, valamint  levélírás közben mostantól a címzettek fotói is megjelennek az e-mail címek mellett, és szinkronizálni lehet azokat LDAP forrásból.
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09