GroupWise: csoportmunka-megoldás félévente a felhasználók igényei alapján

forrás: Prím Online, 2015. december 17. 12:24

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a GroupWise 2014 R2. A biztonságos és megbízható csoportmunka-megoldás legújabb kiadása több olyan új funkciót tartalmaz, amelyeket a Novell a felhasználók kérésére fejlesztett ki. A megoldás új szabványokat is támogat, illetve a GroupWise Mobility Service legújabb változatát is magában foglalja, ezáltal naprakész szinkronizációt kínál az Outlook és GroupWise rendszerek között úgy az asztali számítógépeken, mint a mobil eszközökön.

„Nemrég indítottuk el az Ideas portált azzal célkitűzéssel, hogy teljes mértékben az ügyfelek és a felhasználók igényeinek megfelelően fejlesszük tovább a termékeinket. Itt bárki elküldheti nekünk a fejlesztési javaslatait, és szavazni is lehet a már leadott ötletekre. A legtöbb voksot kapott újításokat már meg is valósították a Novell szakemberei, ezért az új kiadásban közkívánatra létrehozott funkciók is találhatók. Ezzel egyidejűleg a szoftver fejlesztése is felgyorsul, a jövőben félévente érkezik új GroupWise, amely a hibajavítások mellett mindig tartalmaz új funkciókat is. 2016 első felében jelenik meg az első szervizcsomag a 2014 R2 kiadáshoz, az év második felében pedig már a GroupWise 2017-tel jelentkezünk majd” – foglalta össze Hargitai Zsolt, a Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője.


Az új kiadás számos olyan funkciót tartalmaz, amelyek a manuális folyamatok automatizálása és felgyorsítása révén tovább növelik a felhasználók munkájának hatékonyságát. A Quick Responses használatával például a felhasználók a rövid visszajelzéseket igénylő e-mailekre előre megadott vagy előzetesen testre szabott, szabványüzenetekkel is válaszolhatnak. A GroupWise 2014 R2 az e-mailek jelöléseit már minden irányban képes szinkronizálni, így ha egy felhasználó például a mobil eszközén megjelölt egy fontos e-mailt, az az asztali levelező alkalmazásában is azonnal látszik.


Az új GroupWise naptárban már nem csak a szervezők hívhatnak meg új embereket az egyes eseményekre, hanem bármelyik résztvevő hozzáadhat új meghívottakat a naptárbejegyzésben. A találkozók gyors megszervezését az is segíti, hogy a résztvevők néhány kattintással javasolhatnak alternatív időpontokat, amennyiben nem felel meg nekik az eredetileg megjelölt dátum. A Voting funkció segítségével pedig bármilyen, megvitatásra váró kérdésről egyszerűen dönthetnek szavazással a közös projekteken dolgozó kollégák.


Az új verzió a GroupWise Mobility Service legújabb kiadását is tartalmazza, amely támogatja a Microsoft ActiveSync szinkronizációs szoftvert. A GroupWise-felhasználók így az asztali számítógépek mellett a mobil eszközökön is használhatják az Outlook rendszert. A szolgáltatás emellett egy GroupWise Profile Setup eszközzel is segíti a Microsoft Outlook kliensek konfigurálását. Az új GroupWise az Apple-felhasználók munkáját is megkönnyíti azáltal, hogy támogatja a CalDAV és CardDAV formátumokat, így már a Mac Calendar és Contacts alkalmazásokban tárolt adataikat is egyszerűen elérhetik a Novell rendszerében.


A Novell Ideas portálra érkezett visszajelzések alapján az új GroupWise kliens automatizálja a Proxy Access és Proxy Calendar bejegyzések megszüntetését, így például egy munkahelyváltás miatt törölt felhasználói fiók esetében ezt többé nem manuálisan kell megtenni. A megújult termék rendszeresen ellenőrzi a proxylistát, valamint  levélírás közben mostantól a címzettek fotói is megjelennek az e-mail címek mellett, és szinkronizálni lehet azokat LDAP forrásból.
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mindent kézben tartunk

A tesztcsövet a centrifugába kell helyezni, a komponenst a korrekciós pozícióba, a csomagot a szállítószalagra: a legtöbb munkafolyamatban szükség van rá, hogy megfogjuk, majd valahová áthelyezzük a tárgyakat. A modern rendszerekben ezeket a pick-and-place műveleteket automatizált megfogók végzik. Ezeknek több millió egymást követő mozdulat során ugyanolyan erőteljesen és finoman, precízen és megbízhatóan kell működniük. Az ehhez szükséges erőt egyre inkább villanymotorok biztosítják: amilyen például a FAULHABER BX4 egysége. A Zimmer Group többek között a laboratóriumi folyamatok automatizálására is gyakran használt új GEP2000 sorozatú megfogóinál is ezt a megoldást választotta.

2022. május 19. 18:41

Hogyan hozhat változást az energiatárolás egy decentralizált energiarendszerben?

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésével egyre fontosabbá válik az energiatárolás szerepe az egyes országok hálózati villamosenergia-ellátásában, valamint a kereslet és a kínálat ideális arányának megteremtésében. Európa-szerte már számos város vizsgálja, hogy miként válhatnak a középületek – például iskolák és kórházak – hatékony termelő-fogyasztókká, ezzel is segítve a hálózat egyensúlyának fenntartását.

2022. május 19. 11:20

Ruhaápolási megoldások mesterséges intelligenciával

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy a továbbfejleszthető ruhaápolási megoldásaiban (upgradeable appliance) alkalmazott mesterséges intelligencia-technológia megkapta a biztonságtudomány globális vezetője, az Underwriter Laboratories AI-algoritmusokra vonatkozó reprodukálhatósági tanúsítványát.* A háztartási gépek piacán most első ízben kiadott hitelesítés bizonyítja az LG mesterséges intelligencia alapú, közvetlen meghajtást alkalmazó AI DD technológiájának fejlett képességeit. A gépi mélytanulást alkalmazó technológia azonosítja a mosásra vagy szárításra váró szövetek típusát, majd az alapján minden egyes töltetnél az ideális ciklust és beállításokat alkalmazza.

2022. május 19. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20

Nívó-díjat kapott a Magyar Telekom

2022. április 29. 20:24