Saját légiflottával újíthat az Amazon

forrás: Prím Online, 2015. december 23. 10:20

Szárnyra kapott egy hír, miszerint az Amazon saját légiflottát működtethet majd a jövőben. Az e-kereskedelmi óriás erre a célra repülőgépeket lízingelne.

Az Amazon, az internetes kereskedelem amerikai óriása azt fontolgatja, hogy húsz Boeing 767-es repülőgép lízingelésével saját kezébe veszi az áruszállítást. A terv mögött az húzódik meg, hogy a szállítmányozással foglalkozó tengerentúli cégek nehezen kezelik a megnövekedett e-kereskedelem miatt megszaporodott feladatokat.

 

Az Amazon nem kommentálta a hírt, de azt tudni lehet, hogy Ohio államban már tesztel egy járatot az ATSG szállítmányozási céggel karöltve. Szakértők szerint az sem kizárt, hogy saját légiflottával más cégeknek is vállalna bérszállítást a cég, konkurenciát teremtve ezzel a szállítási iparágban. A beruházás léptéket jelzi, hogy egy teherszállításra átalakított Boeing 767-es havi bérleti díja 300-350 ezer dollár között mozog.

 

Forrás: haszon hírek

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így vásárolunk iskolakezdéskor

Iskolakezdési időszakban felpörög a kereskedelem, mindenhol megnő a tanévre szükséges eszközök iránti kereslet és ezzel együtt az árak is.* Tavaly augusztusban a KSH adatai szerint kismértékben nőttek a fogyasztói árak, majd szeptemberben jelentősen emelkedtek. 

2019. augusztus 20. 12:55

Különleges tájak lakóit kapta lencsevégre a Huawei és a PetersPlanet

„Perui portrék” címmel nyitott mobilfotó-kiállítást a Huawei és a Petersplanet. Az elszigetelt közösségekben élő, quechua őslakosokat bemutató alkotásokat Szűcs Péter, a Petersplanet.travel utazási magazin alapítója készítette a vállalat legújabb csúcskészüléke, a P30 Pro segítségével. A 12 képből álló tárlat különlegessége, hogy ez a művész első, kizárólag mobiltelefonnal készített portrékból álló kiállítása. A tárlat szeptember 19-ig látogatható a Deák Palotában.

2019. augusztus 20. 12:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

2019. augusztus 19. 09:35

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53
online sportfogadás