Ma újabb 229 táblagépet adott át a Vodafone hátrányos helyzetű iskoláknak

forrás: Prím Online, 2016. január 28. 13:16

Hétről hétre újabb átadásokkal folytatódik a Vodafone Digitális Iskola Program, amelynek keretében ma 229 Vodafone Tab Speed LTE táblagép érkezett a nagykátai, tápióbicskei, szentmártonkátai és galgamácsai általános iskolákba. A következő néhány hét során a vállalat országszerte 20 iskolába juttat majd el 1200 darab táblagépet, díjmentesen biztosítja az eszközök oktatási célú használatához szükséges havi 3 GB adatforgalmi keretet, valamint finanszírozza a gyermekek és az érintett pedagógusok internetbiztonsági oktatását.

A Vodafone által elindított, az ország 20 iskolájában mintegy 4700 gyerek oktatását és több mint 500 pedagógus munkáját támogató Vodafone Digitális Iskola Program legfőbb célja a hátrányos helyzetű fiatalok digitális ismereteinek fejlesztése, és a magyarországi oktatás digitális átalakításának ösztönzése. A Program megvalósításában az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK), a Komplex Instrukciós Programot (KIP) Magyarországon működtető Hejőkeresztúri Iskolásokért Alapítvány, illetve szakmai partnerként az Együttható Egyesület is szerepet vállalt.
 
 
A Programban résztvevő iskolák közös jellemzője a rendkívüli nyitottság és a befogadó szellem, így nem véletlen, hogy a tanulók között igen nagy arányban találhatunk hátrányos helyzetű, halmozottan hátrányos helyzetű, illetve sajátos nevelési igényű gyermekeket. A tanulók és a pedagógusok digitális kompetenciáinak fejlesztése mellett az eltérő igényű és eltérő szociális háttérrel rendelkező gyerekek együttnevelése, illetve a tanulmányi eredmények javulása is fontos cél, ebben nyújt segítséget a Stanford Egyetem által kifejlesztett Komplex Instrukciós Program. A Program célja, hogy a tanárok egy olyan, csoportmunka-szervezésen alapuló oktatási módszert sajátítsanak el, amely nem csupán a tudásszint emelkedését, de a folyamatos sikerélményt is biztosítja a gyermekek számára. A KIP módszert jelenleg 12 iskolában – köztük a nagykátai Mátray Gábor Általános Iskolában, a Tápióbicskei Földváry Károly Általános Iskolában, a szentmártonkátai Székely József Református Általános Iskolában illetve a Galgamácsai Fekete István Általános Iskolában is – alkalmazzák, ám a Vodafone Digitális Iskola Program keretében további nyolc magyarországi oktatási intézményben is bevezetésre kerül. A pedagógusok képzését szintén a Vodafone Magyarország Alapítvány finanszírozza.
 
„Iskolánkba számos hátrányos helyzetű, rossz szociális körülmények között élő, illetve beilleszkedési és tanulási nehézséggel küzdő gyermek jár. Az utóbbi években egyre nehezebbé vált gondoskodni a gyermekek integrációjáról, így a korábbi módszerek már nem voltak célra vezetőek. Rádöbbentünk arra, hogy módszertani megújulásra, és modern eszközökre van szükségünk ahhoz, hogy megvalósíthassuk nevelési-oktatási célkitűzéseinket. Elsősorban ez az oka annak, hogy csatlakoztunk a KIP programhoz, és ezért örülünk, hogy a Vodafone jóvoltából iskolánkban megteremtődtek a minőségi digitális oktatás feltételei. – mondta Juhász Árpádné, a Tápióbicskei Földváry Károly Általános Iskola igazgatónője.
 
„Vállalatunk törekszik arra, hogy a Vodafone Digitális Iskola Program segítségével olyan tudást és eszközöket biztosítson, amelyek élménnyé teszik a tanulást. Az anyagi támogatás mellett aktív szerepet vállalunk a Program lebonyolításában is, a kollégáinkból álló Vodafone Önkéntes Közösség munkájának bevonásával. Hiszünk abban, hogy hosszabb távon a kompetenciamérések segítségével egyértelműen láthatóvá válik majd a Program pozitív hatása" – mondta Suba János, a Vodafone Magyarország Vállalati kommunikációs igazgatója.
 
 
A nagykátai Mátray Gábor Általános Iskola 367 tanulója nevében Kármánné Deák Ágnes igazgató, a Tápióbicskei Földváry Károly Általános Iskola 224 tanulója nevében Juhász Árpádné igazgató, a szentmártonkátai Székely József Református Általános Iskola 169 tanulója nevében Simonné Bozsik Anikó, míg a Galgamácsai Fekete István Általános Iskola 106 tanulója nevében Kovács Zsolt igazgató vette át a táblagépeket a rendezvényen. Az eseményen a diákok mellett Dorner Gábor, Nagykáta polgármestere, Kanyó Sándor, Tápióbicske polgármestere, Fodor Zoltán, Szentmártonkáta polgármestere, illetve Ecker Tamás, Galgamácsa polgármestere is részt vett.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09