Okos tojás

forrás: Prím Online, 2016. február 16. 10:55

A nemzetközi piacokra készül a korábban csak szoftverfejlesztéssel foglalkozó Virgo első fizikai terméke, az úgynevezett Beachegg, amely egy olyan IoT termékkategóriába tartozó mobil széf, amely állandóan kapcsolatban marad a gazdájával.

A találmány működése tulajdonképpen olyan egyszerű, mint Kolombusz tojása: először is kell egy masszív üvegszálas technológiával megépített karosszéria, hogy a nagyjából ötliteres strandtáskából ne lehessen egykönnyen kiemelni értékeinket. Széfről lévén szó, nyilván szükség van egy biztonságos, rozsdamentes acél zárszerkezetre is, aminek a kulcsát (vagy épp digitális kódját) egy vízálló karpántra is rá lehet kötni (vagy kód esetén: a karpántba is be lehet építeni). Ha ezt a széfet befalaznánk, vagy belülről csavarral mondjuk a strandi öltözőszekrénybe rögzítenénk, akkor máris teljesítené értékmegörző funkcióját, de a lényeg itt épp a hordozhatóságban rejlik, amit egyrészt a GPS chip teremt meg, amely meghatározza a széf pozicióját: másrészt a kommunikációs hálózat, ami ahhoz kell, hogy mi is mindig tudjuk: merre jár a tojásunk; harmadrészt vannak szenzorok, amelyek érzékelik, ha a kütyüt illetéktelen kezek megmozdítják; és negyedrészt ilyen esetben hangjelzés is érkezik, hogy ha épp úszkálunk, akkor is odafigyeljünk értékmegőrzőnkre.

Így az egész már valóban egy intelligens mobil széf (azt is mondhatnák, hogy okos tojás), amelyet ugyan vállunkra is vehetünk, de az is elég, ha csupán internetes pórázzal kötjük fel a csuklónkra, akkor is, mindig velünk lesz, el nem veszítjük. A táskát nem is kell feltétlenül megvenni, hisz az is egy jó megoldás, ha a strandon - mondjuk egy napozóágy áráért - bérbe vesszük. Ebben a formában az is megoldható (a fejlesztők meg is oldották), hogy egy képernyőn az összes táska fizikai helyzete folyamatosan figyelhető legyen, így ha valamelyik Beachegg-et megpróbálnák elemelni (és a riasztó hang nem lenne elég a közbeavatkozásra), a kabinos méterre pontosan látja, hogy merre indult el a tolvaj.

A Beachegg alkotói március 1-ére tervezik a sorozatgyártás és a nemzetközi piacra lépés hivatalos bejelentését.

 

Kulcsszavak: IoT Virgo Beachegg

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

Magyarország legnagyobb digitális marketingkommunikációs pályázatára 2022. október 15-ig lehet jelentkezni. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat idén 21. alkalommal hirdeti meg a digitális megmérettetést, amelyre a szakmai zsűri a legfrissebb idei honlapokat és a legjobb digitális megoldásokat várja. 

2022. szeptember 7. 11:38

Digitalizálódó vállalatok vezetői az IVSZ elnökségében

Az IVSZ augusztus 30-án megtartott éves közgyűlésén a szervezet elnökségének megújulása állt a középpontban. A 13 fős elnökség 5 pozíciójában történt változás, így a szövetség céljainak megfelelően az IVSZ-en belül a digitális gazdaság minden szereplője, így több jelentős, egyébként nem IKT-profilú vállalat is helyet kap. A digitális transzformációért felelős alelnöki pozíciót Csányi Péter, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese, a nagyvállalati tagozatvezetői pozíciót Alkér Zoltán, az MVM Zrt. infrastruktúra vezérigazgató-helyettese, a független elnökségi tag pozíciót pedig Bacsó Gergely, a McKinsey partnere tölti be. Új tagozatvezetők irányítják az informatikai és telekommunikációs tagozatot is: előbbi pozíciót Jakab Roland, az Ericsson Magyarország Kft. regionális vezetője, utóbbit dr. Orbán Anita, a Vodafone Magyarország Zrt. vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese vette át.

2022. augusztus 31. 14:17

Változás a Magyar Telekom felsővezetésében

Szabó Melinda kereskedelmi vezérigazgató-helyettes 2022. szeptember 15-től a Deutsche Telekom Csoportnál folytatja karrierjét Senior Vice President pozícióban. Új feladatkörében az európai tagvállalatok B2C szegmensének növekedéséért fog felelni. A Magyar Telekom Igazgatósága 2022. december 1-i hatállyal a Társaság kereskedelmi vezérigazgató-helyettesének Pereszlényi Zoltánt nevezi ki.

2022. augusztus 22. 15:59

Indul a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

Early Bird kedvezménnyel startol Magyarország legnagyobb online marketingkommunikációs pályázata. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat idén 21. alkalommal hirdeti meg a digitális megmérettetést, amelyre a szakmai zsűri a legfrissebb idei honlapokat, appokat, Hungarikum márkák weboldalait és a legjobb digitális és technológiai megoldásokat várja. Indul 'Az Év Honlapja' pályázat!

2022. augusztus 15. 12:31

Új HR vezérigazgató-helyettes a Yettelnél

2022. augusztus 1-jétől Szalai Enikő a Yettel Magyarország Zrt. HR vezérigazgató-helyettese. A HR-menedzsment területén 25 év nemzetközi tapasztalattal rendelkező szakember egy kihívásokkal teli időszakban, izgalmas vállalati környezetben veszi át a terület vezetését a telekommunikációs cégnél.

2022. augusztus 11. 11:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Netezz biztonságban! – kreatív pályázatot hirdet diákoknak az ESET

2022. október 5. 15:10

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00