Lezárult a Veritas értékesítése

forrás: Prím Online, 2016. február 18. 12:05

Lezárult a Veritas Tecnologies értékesítése, amelynek keretében a Symantec 8 milliárd dollárért eladta adatmentési, archiválási és menedzsment részlegét a The Carlyle Group befektető csoportnak, így az adatkezeléssel foglalkozó vállalat 2016 február 1-től teljesen független, új vállalatként működik tovább.

Az információkezelés területének vezetőjeként újrainduló, független vállalatként működő Veritas, a Gartner 2015-ös Magic Quadrant elemzésében ismét első helyet foglal el a vállalati információ archiválás (Enterprise Information Archiving – EIA) területén, amely pozíciót a vállalat már a 12. egymás követő évben mondhatja magáénak.

 

A Veritas megoldásait jelenleg a Fortune 500 vállalatainak 86 százaléka használja az adatainak eléréséhez, és az információk hatékony kiaknázásához. Az új vezérigazgató, Bill Coleman által vezetett Veritas a gyorsan növekvő adatmennyiség okozta vállalati kihívások megoldására kíván koncentrálni, és olyan szoftvereket és szolgáltatásokat biztosít a szervezetek számára, amelyek elősegítik adataik összegyűjtését, elemzését, optimalizálását és védelmét.

 

„A felhő alapú megoldások korában a szervezetek nagy része nem rendelkezik saját adatközponttal, és általában az alkalmazásaik sem a saját tulajdonuk, ugyanakkor a 21. században a vállalatok számára az adat az egyik legfontosabb érték. Mi egyedi helyzetben vagyunk az adatok kezelésében és megvédésében, és büszke vagyok arra, hogy immár a Veritas családjának tagjaként szolgálhatom vállalatunkat, ügyfeleinket és partnereinket” – mondta Bill Coleman, a Veritas vezérigazgatója.

 

 

cdn.ttgtmedia.com/

 

A Veritas pozíciója lehetővé teszi a folyamatos innovációkat az információkezelés területén, és olyan szegmensekben működhet, amely 2018-ra 24 milliárd dolláros piaci lehetőséget jelenthet.  Ide tartoznak a biztonsági mentési és visszaállítási, az integrált eszközöket tartalmazó, információ elérési és archiválási megoldások, amelyekben a Veritas piacvezető, vagy a második helyen áll a versenyben.

 

A Veritas több mint egy évtizede vezető pozíciót tölt be a Gartner Magic Quadrant elemzésében, mind a vállalati biztonsági mentési szoftverek és integrált eszközök, mind a vállalati adatarchiválás  területén. 

 

A Gartner az e-mailek, közösségi média, valamint fájlok és fáljmegosztó szolgáltatások, illetve a strukturált adatok archiválásának területén működő gyártók termékeit és szolgáltatásait értékelte, és elemzésében vezető helyen tüntette fel a Veritas Enterprise Vault megoldását az e-mailes tartalomrögzítés területén. 

 

Az új verzióval megjelenő Enterprise Vault megoldás egy archiváló platform, amelynek segítségével a szervezetek intelligens módon tárolhatják, és kezelhetik információikat, illetve térképezhetik fel a strukturálatlan adataikat. Az Enterprise Vault 12 csökkenti a biztonsági mentési és adattárolási költségeket, miközben segít a szervezeteknek a fontos információk kiválasztásában, és felhasználásában. A korábbi verziókhoz képest, az Enterprise Vault 12 olyan új funkciókat tartalmaz (Classification, Re-classification, Gated Deletion, Image OCR, Intelligent Review, Accelerator Open Reporting) amelyek lehetővé teszik, hogy a felhasználó szervezetek az üzleti követelményeknek és jogi szabályozásoknak megfelelően tárolják adataikat, növelve az archivált adatok átláthatóságát, és így akár a vállalat működési hatékonyságát is.

 

A Veritas vezetése megfelelő iparági szakértelemmel és vállalkozói sikerekkel rendelkező tapasztalt szakemberekből áll. A 3Com korábbi elnöke és vezérigazgatója, Bill Krause elnökségével vezetett csapat tagja többek között David Scott, a 3Par korábbi elnök-vezérigazgatója, aki egészen a közelmúltig a HP tárolási üzletágának vezető alelnöki és általános igazgatói pozícióját töltötte be. Bill Coleman nagy tapasztalattal rendelkezik az innovatív technológiai vállalatok területén, és korábban többek között a Cassat Inc., és a BEA Systems vállalatainál bizonyított. Vezetése alatt a BEA Systems lett az a szoftvervállalat, amely a leggyorsabban érte el az 1 milliárdos bevételt, és ez a rekordot a mai napig nem sikerült senkinek megdöntenie. A The Carlyle Group támogatásával a Veritas gyorsabban, és hatékonyabban fejlesztheti új megoldásait, amelyek igazodnak az adatkezeléssel foglalkozó terület gyors növekedéséhez.

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB technológiája biztosítja a Burdzs Kalifa felhőkarcoló megbízható energiaellátását

Az ABB intelligens, előrejelző karbantartási megoldást telepített a világhírű Burdzs Kalifa folyamatos üzemelését biztosító áramellátási rendszerekhez. 

2019. november 18. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44
online sportfogadás