Lezárult a Veritas értékesítése

forrás: Prím Online, 2016. február 18. 12:05

Lezárult a Veritas Tecnologies értékesítése, amelynek keretében a Symantec 8 milliárd dollárért eladta adatmentési, archiválási és menedzsment részlegét a The Carlyle Group befektető csoportnak, így az adatkezeléssel foglalkozó vállalat 2016 február 1-től teljesen független, új vállalatként működik tovább.

Az információkezelés területének vezetőjeként újrainduló, független vállalatként működő Veritas, a Gartner 2015-ös Magic Quadrant elemzésében ismét első helyet foglal el a vállalati információ archiválás (Enterprise Information Archiving – EIA) területén, amely pozíciót a vállalat már a 12. egymás követő évben mondhatja magáénak.

 

A Veritas megoldásait jelenleg a Fortune 500 vállalatainak 86 százaléka használja az adatainak eléréséhez, és az információk hatékony kiaknázásához. Az új vezérigazgató, Bill Coleman által vezetett Veritas a gyorsan növekvő adatmennyiség okozta vállalati kihívások megoldására kíván koncentrálni, és olyan szoftvereket és szolgáltatásokat biztosít a szervezetek számára, amelyek elősegítik adataik összegyűjtését, elemzését, optimalizálását és védelmét.

 

„A felhő alapú megoldások korában a szervezetek nagy része nem rendelkezik saját adatközponttal, és általában az alkalmazásaik sem a saját tulajdonuk, ugyanakkor a 21. században a vállalatok számára az adat az egyik legfontosabb érték. Mi egyedi helyzetben vagyunk az adatok kezelésében és megvédésében, és büszke vagyok arra, hogy immár a Veritas családjának tagjaként szolgálhatom vállalatunkat, ügyfeleinket és partnereinket” – mondta Bill Coleman, a Veritas vezérigazgatója.

 

 

cdn.ttgtmedia.com/

 

A Veritas pozíciója lehetővé teszi a folyamatos innovációkat az információkezelés területén, és olyan szegmensekben működhet, amely 2018-ra 24 milliárd dolláros piaci lehetőséget jelenthet.  Ide tartoznak a biztonsági mentési és visszaállítási, az integrált eszközöket tartalmazó, információ elérési és archiválási megoldások, amelyekben a Veritas piacvezető, vagy a második helyen áll a versenyben.

 

A Veritas több mint egy évtizede vezető pozíciót tölt be a Gartner Magic Quadrant elemzésében, mind a vállalati biztonsági mentési szoftverek és integrált eszközök, mind a vállalati adatarchiválás  területén. 

 

A Gartner az e-mailek, közösségi média, valamint fájlok és fáljmegosztó szolgáltatások, illetve a strukturált adatok archiválásának területén működő gyártók termékeit és szolgáltatásait értékelte, és elemzésében vezető helyen tüntette fel a Veritas Enterprise Vault megoldását az e-mailes tartalomrögzítés területén. 

 

Az új verzióval megjelenő Enterprise Vault megoldás egy archiváló platform, amelynek segítségével a szervezetek intelligens módon tárolhatják, és kezelhetik információikat, illetve térképezhetik fel a strukturálatlan adataikat. Az Enterprise Vault 12 csökkenti a biztonsági mentési és adattárolási költségeket, miközben segít a szervezeteknek a fontos információk kiválasztásában, és felhasználásában. A korábbi verziókhoz képest, az Enterprise Vault 12 olyan új funkciókat tartalmaz (Classification, Re-classification, Gated Deletion, Image OCR, Intelligent Review, Accelerator Open Reporting) amelyek lehetővé teszik, hogy a felhasználó szervezetek az üzleti követelményeknek és jogi szabályozásoknak megfelelően tárolják adataikat, növelve az archivált adatok átláthatóságát, és így akár a vállalat működési hatékonyságát is.

 

A Veritas vezetése megfelelő iparági szakértelemmel és vállalkozói sikerekkel rendelkező tapasztalt szakemberekből áll. A 3Com korábbi elnöke és vezérigazgatója, Bill Krause elnökségével vezetett csapat tagja többek között David Scott, a 3Par korábbi elnök-vezérigazgatója, aki egészen a közelmúltig a HP tárolási üzletágának vezető alelnöki és általános igazgatói pozícióját töltötte be. Bill Coleman nagy tapasztalattal rendelkezik az innovatív technológiai vállalatok területén, és korábban többek között a Cassat Inc., és a BEA Systems vállalatainál bizonyított. Vezetése alatt a BEA Systems lett az a szoftvervállalat, amely a leggyorsabban érte el az 1 milliárdos bevételt, és ez a rekordot a mai napig nem sikerült senkinek megdöntenie. A The Carlyle Group támogatásával a Veritas gyorsabban, és hatékonyabban fejlesztheti új megoldásait, amelyek igazodnak az adatkezeléssel foglalkozó terület gyors növekedéséhez.

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kelet-Közép-Európa távközlési piacát kevésbé érintheti a válság

A koronavírus-járvány kezdete óta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) rendszeresen készít összefoglalókat a hírközlési piac alakulásáról, amelyekhez többek között nemzetközi elemzőcégek előrejelzéseit és távközlési vállalatok elemzéseit veszi alapul. A májusi összefoglalók kiemelt témái közé tartozik a távközlési cégek jövője és a mobiltelefon-értékesítés piacának jelenlegi helyzete. 

2020. május 29. 17:33

Jobb kapcsolódás, rugalmas hálózati sebesség

A Zyxel Networks, ma bemutatta legújabb modelljét, az XS1930 sorozat 10/12-portos Multi-Gigabit Okos Menedzselt Switch eszközét, amelyet kifejezetten a kis- és középvállalkozások számára terveztek, a még nagyobb hálózati rugalmasság és a WiFi 6 technológia maximális kiaknázásának érdekében.

2020. május 29. 15:59

A német kormány pénzügyi támogatást nyújt a magyar hallgatók számára

A világjárvány idején a német kormány pénzügyi támogatást kínál a magyar hallgatók számára. A Covid-19 miatt sok hallgató elvesztette a munkáját, amely lehetővé tette számukra a németországi tartózkodás finanszírozását. A Statista hivatalos adatai szerint négy külföldi hallgató közül három tanulmányainak teljes ideje alatt dolgozik, és jövedelmüket súlyosan sújtotta a világjárvány. Ezért Anja Karliczek német oktatási és kutatási miniszter bejelentette egy kamatmentes oktatási kölcsön program létrehozását a külföldi hallgatók tanulmányainak biztosítása érdekében. A németországi tanulmányokra szakosodott portál, a MyGermanUniversity adatai szerint közel 400 000 nemzetközi hallgató jár Németországban egyetemre, és ez a szám évről-évre csak nő.

2020. május 29. 14:40

Virtuális és fizikai használatra is alkalmas a Vodafone okostanterem-megoldása

A Vodafone Magyarország kínálatában már elérhető a Digitális Tanterem szolgáltatás, amely segítségével a piacon egyedülálló módon a tanórákat offline és online módon is le lehet bonyolítani. Az okostanterem keretszoftverét a SEOS adja, a hardveres megvalósításért, az üzembe helyezésért és az üzemeltetésért rendszerintegrátorként a Delta Csoport felel. A komplett, mindenre kiterjedő Digitális Tanterem szolgáltatás koncepcióját a Vodafone Magyarország alakította ki, az azokhoz szükséges eszközök szállítására és üzemeltetésére a Delta Csoporttal kötött együttműködési szerződést. 

2020. május 29. 13:12

A Fujitsu frissíti notesz- és táblagépeit

A Fujitsu frissítette üzleti noteszgép-kínálatát, és beépített biztonsági képességekkel rendelkező, új LIFEBOOK modellel lépett piacra. Az új LIFEBOOK U7310 noteszgép 13,3 hüvelykes képernyőjét „lopakodó” módban digitális adatvédelmi szűrő (Privacy Guard) védi az illetéktelen tekintetektől.

2020. május 29. 11:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás