Lezárult a Veritas értékesítése

forrás: Prím Online, 2016. február 18. 12:05

Lezárult a Veritas Tecnologies értékesítése, amelynek keretében a Symantec 8 milliárd dollárért eladta adatmentési, archiválási és menedzsment részlegét a The Carlyle Group befektető csoportnak, így az adatkezeléssel foglalkozó vállalat 2016 február 1-től teljesen független, új vállalatként működik tovább.

Az információkezelés területének vezetőjeként újrainduló, független vállalatként működő Veritas, a Gartner 2015-ös Magic Quadrant elemzésében ismét első helyet foglal el a vállalati információ archiválás (Enterprise Information Archiving – EIA) területén, amely pozíciót a vállalat már a 12. egymás követő évben mondhatja magáénak.

 

A Veritas megoldásait jelenleg a Fortune 500 vállalatainak 86 százaléka használja az adatainak eléréséhez, és az információk hatékony kiaknázásához. Az új vezérigazgató, Bill Coleman által vezetett Veritas a gyorsan növekvő adatmennyiség okozta vállalati kihívások megoldására kíván koncentrálni, és olyan szoftvereket és szolgáltatásokat biztosít a szervezetek számára, amelyek elősegítik adataik összegyűjtését, elemzését, optimalizálását és védelmét.

 

„A felhő alapú megoldások korában a szervezetek nagy része nem rendelkezik saját adatközponttal, és általában az alkalmazásaik sem a saját tulajdonuk, ugyanakkor a 21. században a vállalatok számára az adat az egyik legfontosabb érték. Mi egyedi helyzetben vagyunk az adatok kezelésében és megvédésében, és büszke vagyok arra, hogy immár a Veritas családjának tagjaként szolgálhatom vállalatunkat, ügyfeleinket és partnereinket” – mondta Bill Coleman, a Veritas vezérigazgatója.

 

 

cdn.ttgtmedia.com/

 

A Veritas pozíciója lehetővé teszi a folyamatos innovációkat az információkezelés területén, és olyan szegmensekben működhet, amely 2018-ra 24 milliárd dolláros piaci lehetőséget jelenthet.  Ide tartoznak a biztonsági mentési és visszaállítási, az integrált eszközöket tartalmazó, információ elérési és archiválási megoldások, amelyekben a Veritas piacvezető, vagy a második helyen áll a versenyben.

 

A Veritas több mint egy évtizede vezető pozíciót tölt be a Gartner Magic Quadrant elemzésében, mind a vállalati biztonsági mentési szoftverek és integrált eszközök, mind a vállalati adatarchiválás  területén. 

 

A Gartner az e-mailek, közösségi média, valamint fájlok és fáljmegosztó szolgáltatások, illetve a strukturált adatok archiválásának területén működő gyártók termékeit és szolgáltatásait értékelte, és elemzésében vezető helyen tüntette fel a Veritas Enterprise Vault megoldását az e-mailes tartalomrögzítés területén. 

 

Az új verzióval megjelenő Enterprise Vault megoldás egy archiváló platform, amelynek segítségével a szervezetek intelligens módon tárolhatják, és kezelhetik információikat, illetve térképezhetik fel a strukturálatlan adataikat. Az Enterprise Vault 12 csökkenti a biztonsági mentési és adattárolási költségeket, miközben segít a szervezeteknek a fontos információk kiválasztásában, és felhasználásában. A korábbi verziókhoz képest, az Enterprise Vault 12 olyan új funkciókat tartalmaz (Classification, Re-classification, Gated Deletion, Image OCR, Intelligent Review, Accelerator Open Reporting) amelyek lehetővé teszik, hogy a felhasználó szervezetek az üzleti követelményeknek és jogi szabályozásoknak megfelelően tárolják adataikat, növelve az archivált adatok átláthatóságát, és így akár a vállalat működési hatékonyságát is.

 

A Veritas vezetése megfelelő iparági szakértelemmel és vállalkozói sikerekkel rendelkező tapasztalt szakemberekből áll. A 3Com korábbi elnöke és vezérigazgatója, Bill Krause elnökségével vezetett csapat tagja többek között David Scott, a 3Par korábbi elnök-vezérigazgatója, aki egészen a közelmúltig a HP tárolási üzletágának vezető alelnöki és általános igazgatói pozícióját töltötte be. Bill Coleman nagy tapasztalattal rendelkezik az innovatív technológiai vállalatok területén, és korábban többek között a Cassat Inc., és a BEA Systems vállalatainál bizonyított. Vezetése alatt a BEA Systems lett az a szoftvervállalat, amely a leggyorsabban érte el az 1 milliárdos bevételt, és ez a rekordot a mai napig nem sikerült senkinek megdöntenie. A The Carlyle Group támogatásával a Veritas gyorsabban, és hatékonyabban fejlesztheti új megoldásait, amelyek igazodnak az adatkezeléssel foglalkozó terület gyors növekedéséhez.

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elindult az 5G-szolgáltatás a fővárosban

Az idén húsz éves Vodafone Magyarország elindította kereskedelmi szolgáltatást nyújtó kültéri 5G hálózatát Budapesten. A szolgáltató összesen 33 darab állandó, élő 5G bázisállomást telepített és kapcsolt hálózatba a fővárosban. A jelenleg is aktív mobilszolgáltatók közül egyedül a Vodafone Magyarország vásárolt az NMHH 2016-os aukcióján 5G-s frekvenciát a 3,5GHz-es sávban – ezen működik a most elindított első budapesti kereskedelmi 5G szolgáltatás is.

2019. október 21. 09:03

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány Fehér bot napi rendezvényéről

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány 2019. október 18-án, a Vakok Általános Iskolájának Nádor Termében tartotta a Nemzetközi fehér bot napja alkalmából  szervezett ünnepi rendezvényét. Az alapítvány immár 16 éve adományoz képernyőolvasó és – nagyító szoftvereket, felújított számítógépeket és digitális diktafonokat vak és gyengénlátó emberek számára. A képernyőolvasó és –nagyító szoftverek hallhatóvá vagy sokszoros felnagyításban láthatóbbá teszik a vak és gyengénlátó emberek számára a számítógép képernyőjén megjelenő információkat. Ezáltal biztosítják számukra az inkluzív tanulás, munkavégzés és a szabadidő hasznos eltöltésének lehetőségét.

2019. október 20. 14:17

5 alapfeltétel a sikeres digitális átálláshoz

Hogyan alakítja át a negyedik ipari forradalom és az azt működtető innovatív technológia a vállalkozások ügyfélkapcsolatait és folyamatait? Hol tartanak a hazai vállalatok a digitális átállás folyamatában? Milyen tanulsága van az eddig végrehajtott projekteknek?  A Deloitte szakértői az idei Salesforce Basecamp Budapest rendezvényen egy kerekasztal beszélgetés során ezekben az izgalmas kérdésekben osztották meg gyakorlati tapasztalataikat.

2019. október 20. 13:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás