A Vodafone Alapítvány több ezer menekült életének megkönnyítésére alkalmas újdonságot mutatott be

forrás: Prím Online, 2016. február 22. 15:26

A nemzetközi Vodafone Alapítvány 2016. február 22-én Barcelonában, a Mobile World Congress (MWC) szakkiállításon mutatta be az „Instant Charge” elnevezésű hordozható kültéri mobiltöltőt, amely egyszerre több mint hatvan készülék feltöltésére alkalmas. 

A berendezést az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága’ (UNHCR) által Európa partjainál végzett menekülttábori munka támogatására hozták létre, elsősorban olyan helyek ellátására, ahol a megfelelő mobillefedettség ellenére sem áll rendelkezésre a mobiltelefonok feltöltéséhez megfelelő infrastruktúra. Több helyszínen több tízezer menekült élvezheti majd az Instant Charge előnyeit, beleértve a görög Leszbosz és Számosz szigeteket, ahol ingyenes WiFi szolgáltatás is elérhető. 

 

Instant Classroom Lite

Az MWC kiállításon a nemzetközi Vodafone Alapítvány másik újdonsága az Instant Classroom Lite. Az Instant Classroom Lite az Alapítvány által 2015-ben, szintén az MWC-n bemutatott Instant Classroom ‘digitális iskola dobozban’ megoldására épül. 

 

Az UNHCR-rel együttműködésben kialakított Instant Classroom Lite célja nagy létszámú osztályok oktatása afrikai menekülttáborokban. Egy szerverként szolgáló laptopból, egy kivetítőből és egy hangrendszerből áll, 3G-s és 4G-s Internet-kapcsolódási lehetőséggel. 

 

Az eredeti Instant Classroom egy 52 kilós bőrönd, ami 25 táblagépet, 3G-s modemet, egy laptopot és egy kivetítőt tartalmaz. Az Instant Classroom Lite súlya ennek mindössze a fele, így könnyen tárolható és hordozható a menekülteket elszállásoló települések – mint pl. a kenyai Dadaab – iskolái között, és csupán 10 perc alatt ‘bevethető’.

 

 

Instant Charge

A Vodafone Alapítvány Instant Charge megoldása egy kb. 23 kiló súlyú doboz, amely generátorral és más energiaforrással – pl. napenergiával – kombinálva akár 66 készüléket is képes egyszerre tölteni. Az Instant Charge négy modulból áll, ami elejét veszi a katasztrófa-környezetben könnyen kialakuló tolongásnak. Ezenfelül kültéri használatra is alkalmas (a készlet vízálló), és kevesebb mint 10 perc alatt felállítható. Az Instant Charge 60 db USB töltő-bemenettel, valamint hosszabbító kábellel rendelkezik, így egy időben 66 okostelefon töltésére alkalmas. 

 

Az Instant Charge a Vodafone Alapítvány Instant Network-kel, azaz a a Hordozható Hálózattal együtt is használható. Az Instant Network egy olyan hordozható mobilhálózat, amelyet már a világ számos pontján bevetettek természeti katasztrófákat követően, Kenyától egészen a Fülöp-szigetekig.

 

“Amikor az UNHCR-rel karöltve a Vodafone Alapítvány felmérte, hogyan tudna legjobban segíteni, a menekültektől érkező egyik kérés az volt, hogy fel tudják tölteni mobil készülékeiket.” – mondta Oisin Walton, a Vodafone Alapítvány Instant Network programvezetője – “A világ sok más tájáról származó menekültekkel ellentétben  az Európába érkező menekült családok zöme okostelefonnal és nem  egyszerűbb, korlátozottabb funkciójú telefonokkal rendelkezik, így nagyobb az igény a töltési lehetőségre. Az Instant Charge erre az igényre válaszul született meg”.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A természetes fény és a beépíthető lámpák

A természetes fény lételemünk, pozitívan hat testi-lelki jóllétünkre. Nincs is szebb egy csodálatos napkelténél, mely beragyog otthonunk ablakán. A reggeli napfény képes az egész napunk hangulatát pozitívan befolyásolni. Viszont az évszakok és az időjárás váltakozása miatt sajnos nem érheti mindig kellő (nap)fény lakásunkat. Ezért is fontos nagy hangsúlyt fektetnünk a természetes és a mesterséges fények egyensúlyára. 

2019. október 16. 20:46

Az ideális őszi, otthoni program

Itt a zordabb, esős idő, tagadhatatlanul megérkezett az ősz. Még a gyerekek nagy kedvencét, a pocsolyákban való ugrálást is meg lehet unni egyszer. Ilyenkor a hűvös kinti program után nincs is jobb, mint a meleg szobában leülni és társasozni egy nagyot. Mikor a család apraja-nagyja összegyűlik, kezdődhet a maratoni társas party.

2019. október 16. 15:14

Sminkelés állatkísérletektől mentes készítményekkel

A The Body Shop egyértelműen elkötelezett az igazán fontos dolgok mellett. Ennek megfelelően az általuk forgalmazott valamennyi smink készítmény teljes egészében mentes az állatkísérletektől.

2019. október 16. 13:12

Brit Care kutyaeledel

A rohanó világ és a modernizáció nemcsak minket, embereket érint olykor negatívan, hanem házi kedvenceinket is. Korunk népbetegségei – a keringési- és szívpanaszok, a daganatos megbetegedések vagy a cukorbetegség – visszavezethetők a stresszes életmódra. Gyógyításuk pedig sajnálatos módon sok esetben nem lehetséges, vagy nagy költségekkel jár.

2019. október 15. 18:17

Lepd meg kedvesed egy egyedi ajándékkal az évfordulótokon!

Itt van lassan a megismerkedésetek évfordulója? Egy alkalom, ami más, mint a többi, és nem akarsz csak egy virággal vagy bonbonnal odaállítani? Ez egy nagyon dicséretes dolog, mivel a kapcsolatotok különleges, így egyedi és személyre szóló ajándékkal érdemes még emlékezetesebbé tenned! Mi megmutatjuk, hogy mit és honnan adhatsz az ilyen alkalmakra.

2019. október 15. 13:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás