Az IBM hibrid felhő alapú megoldásai

forrás: Prím Online, 2016. február 22. 14:30

Az IBM bemutatta új, akár középméretű vállalkozások számára is elérhető mainframe-jét, amely az adattitkosítás biztonságát nyújtja a rendszerteljesítmény csökkenése nélkül.

Az IBM z13s rendszert a „hibrid felhő” környezetek megvalósítására tervezték és optimalizálták, valamint a korábbinál hatékonyabban képes a fontos információk és tranzakciók titkosítására. Az IBM a mainframe-mel kapcsolatban új biztonsági partnerségeket és nagymértékben integrált fejlesztéseket is bejelentett:

 

A digitális üzleti tevékenységek széles körű elterjedésével, mindennapivá válásával, illetve a tranzakciók számának növekedésével a megnövelt biztonság iránti igény életbevágóvá vált. Egy tipikus vállalat évente átlagosan 81 millió biztonsági incidenssel szembesül . Ezek az esetek és fenyegetések egyre kiterjedtebbé és gyakoribbá válnak, mivel a vállalatok mind több tranzakciót hajtanak végre hálózataikon, a mobileszközökön és felhőhálózatokon keresztül. Az IDC iparági elemzőközpont szerint 2017-re a vállalatok 80 százaléka alkalmaz majd „hibrid felhő“ alapú megoldásokat . A kiberbűnözők manapság már adatlopás helyett manipulálják az adatokat, veszélyeztetve azok pontosságát és megbízhatóságát . A z13s az adatok biztonságának és integritásának megőrzésével biztosít felhő környezetbeli elérést az API-khoz (alkalmazásprogramozási felületekhez) és mikroszolgáltatásokhoz.

 

„Az IBM mainframe-ek esetében kulcsfontosságú a tranzakciók gyors és biztonságos feldolgozása, segítve ezzel az ügyfeleket digitális üzleti tevékenységük fejlesztésében, „hibrid felhő“ szolgáltatás környezetben“ – mondta Tom Rosamilia, az IBM Systems alelnöke. „Az új IBM z13s révén ügyfeleinknek nem kell többé biztonság és teljesítmény között választaniuk. A gyors és biztonságos tranzakcióknak és az új analitikai technológiáknak köszönhetően hamar felismerhetővé válnak a kártékony szándékú tevékenységek. Az IBM Security szolgáltatásaival ügyfeleink nyugodtan fókuszálhatnak középméretű vállalkozásaik növekedésére.“

 

A mainframe portfólió megnöveli a biztonsági képességeket

Az IBM új z13s rendszere vállalkozásmérettől függetlenül olyan új belépési pontot jelent a z Systems portfólióba, amely számos biztonsági újítást tartalmaz.

 

A z Systems technológia anélkül képes az érzékeny adatok kódolására, hogy veszélyeztetné a tranzakciós teljesítményt és válaszidőt, megszüntetve ezzel az informatikusok számára az adattitkosítás közben rendszeresen fellépő nehézségeket. A z13s továbbfejlesztett hardver-gyorsítású titkosítási koprocesszor-kártyákat tartalmaz, amelyek, gyorsabb processzorral és megnövelt memóriával rendelkeznek, lehetővé téve, hogy a korábbi középkategóriás rendszereknél kétszer gyorsabban titkosíthassuk adatainkat. Ennek köszönhetően az ügyfelek kétszer annyi nagy volumenű, titkosítással védett tranzakciót tudnak végrehajtani anélkül, hogy a teljesítmény terén kompromisszumra kényszerülnének. Ez, adott idő alatt, kétszer annyi online vagy mobileszközön történő vásárlásnak felel meg, ami segít az egy tranzakcióra jutó költség csökkentésében.

 

Megnövelt biztonság „hibrid-felhő“ környezetre szabva

A hibrid felhő-infrastruktúra nagyobb rugalmasságot tesz lehetővé, de új veszélyeket is hordoz magában. A támadások több mint fele belülről érkezik, így a vállalatoknak automatizálniuk kell az emberi hibák vagy szándékos beavatkozások monitorozását és kijavítását. Ennek érdekében az IBM integrálja mainframe-jét az IBM Security megoldásaival, amelyek célzott személyazonosság-kezelést, az érzékeny adatok védelmét és integrált biztonsági intelligenciát nyújtanak. A z Systems-zel kiegészítve ezek a megoldások végponttól végpontig tartó biztonságot nyújtanak „hibrid felhő” környezetben is.

 

Az új z13s idén márciustól lesz elérhető. Az IBM Global Financing finanszírozási megoldásai az IBM-en és az IBM Business Partnereken keresztül lesznek elérhetőek és rugalmas, ügyfélre szabott feltételeket tesznek lehetővé azért, hogy a felhasználók frissíthessék régebbi modelljüket a z13-ra, vagy a tulajdonolt z-rendszert lízingkonstrukcióvá alakítsák úgy, hogy egyidejűleg az új z13-ra frissítsenek. A promóciós ajánlat tartalmaz egy 90 napos halasztott fizetési lehetőséget is azon új vásárlók számára, akik megfeleltek az előzetes hitelminősítésen.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

VOLT vonattal, VOLT kombinált jeggyel a VOLT Fesztiválra!

A MÁV-START és a GYSEV kombinált – a soproni helyi buszjáratok korlátlan használatát is biztosító – jegyet kínál a VOLT Fesztiválra vonattal utazó diákoknak. A VOLT kombinált jegy a két vasúttársaság Budapest és Sopron között közlekedő járatain egy útra vagy menettérti utazásra használható fel, június 25-től július 1-jén éjfélig.

2019. június 24. 15:11

Az HBO saját gyártású vígjátékkal ijesztgeti a nézőket

A LOS ESPOOKYS című vígjátéksorozat hatrészes évada június 15-én, szombaton debütált az HBO GO-n.

2019. június 18. 11:06

Sárkányokkal hajóztak a Heim Pál Gyermekkórházért

A Morgan Stanley az év minden szakában ösztöni dolgozóit, hogy vállaljanak szerepet a vállalat valamilyen önkéntes munkára épülő programjában. Ezek közül is kiemelkedik a júniusi időszak, amely világszerte az önkéntesség hónapja a vállalatnál. Ennek részeként a cég budapesti technológiai és elemző központjának közel 2 ezer dolgozója vállalhat önkéntes munkát a hivatalos munkaidőkeretében. A karitatív programok látványos nyitóeseménye hagyományosan a dolgozók sárkányhajó versenye, amellyel idén a Heim Pál gyermekkórház számára gyűjtenek.

2019. június 13. 15:11

Az online sportfogadások kora elérkezett

A hagyományos sportfogadási irodák ideje leáldozóban van: egyre többen interneten keresztül hódolnak szenvedélyüknek, és az éppen kéznél lévő eszközük révén követik nyomon a különféle közvetítéseket.

2019. június 12. 18:47

Pünkösdi Fesztivált rendeznek a hosszúhétvégén Siófokon

Ünnepi nagyrendezvénnyel indul a siófoki nyári szezon. Az ingyenes Pünkösdi Fesztivált a Hajóállomáson rendezik meg kulturális és gyerekprogramokkal, illetve koncertekkel. Fellép többek között a rocklegenda Janicsák István és a Compact Disco is.

2019. június 5. 18:34

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Bosch repülni tanítja az autókat

2019. június 21. 14:03

Több mint 1000 milliárd forintot költenek el Magyarországon az e-kiskereskedelemben

2019. június 4. 11:26

GKI e-TOPLISTA: Magyarország legnagyobb forgalmú webáruházai

2019. május 28. 12:05

A Vodafone bemutatta, mire képes Budapest első állandó 5G bázisállomása

2019. május 23. 15:50
online sportfogadás