Az IBM hibrid felhő alapú megoldásai

forrás: Prím Online, 2016. február 22. 14:30

Az IBM bemutatta új, akár középméretű vállalkozások számára is elérhető mainframe-jét, amely az adattitkosítás biztonságát nyújtja a rendszerteljesítmény csökkenése nélkül.

Az IBM z13s rendszert a „hibrid felhő” környezetek megvalósítására tervezték és optimalizálták, valamint a korábbinál hatékonyabban képes a fontos információk és tranzakciók titkosítására. Az IBM a mainframe-mel kapcsolatban új biztonsági partnerségeket és nagymértékben integrált fejlesztéseket is bejelentett:

 

A digitális üzleti tevékenységek széles körű elterjedésével, mindennapivá válásával, illetve a tranzakciók számának növekedésével a megnövelt biztonság iránti igény életbevágóvá vált. Egy tipikus vállalat évente átlagosan 81 millió biztonsági incidenssel szembesül . Ezek az esetek és fenyegetések egyre kiterjedtebbé és gyakoribbá válnak, mivel a vállalatok mind több tranzakciót hajtanak végre hálózataikon, a mobileszközökön és felhőhálózatokon keresztül. Az IDC iparági elemzőközpont szerint 2017-re a vállalatok 80 százaléka alkalmaz majd „hibrid felhő“ alapú megoldásokat . A kiberbűnözők manapság már adatlopás helyett manipulálják az adatokat, veszélyeztetve azok pontosságát és megbízhatóságát . A z13s az adatok biztonságának és integritásának megőrzésével biztosít felhő környezetbeli elérést az API-khoz (alkalmazásprogramozási felületekhez) és mikroszolgáltatásokhoz.

 

„Az IBM mainframe-ek esetében kulcsfontosságú a tranzakciók gyors és biztonságos feldolgozása, segítve ezzel az ügyfeleket digitális üzleti tevékenységük fejlesztésében, „hibrid felhő“ szolgáltatás környezetben“ – mondta Tom Rosamilia, az IBM Systems alelnöke. „Az új IBM z13s révén ügyfeleinknek nem kell többé biztonság és teljesítmény között választaniuk. A gyors és biztonságos tranzakcióknak és az új analitikai technológiáknak köszönhetően hamar felismerhetővé válnak a kártékony szándékú tevékenységek. Az IBM Security szolgáltatásaival ügyfeleink nyugodtan fókuszálhatnak középméretű vállalkozásaik növekedésére.“

 

A mainframe portfólió megnöveli a biztonsági képességeket

Az IBM új z13s rendszere vállalkozásmérettől függetlenül olyan új belépési pontot jelent a z Systems portfólióba, amely számos biztonsági újítást tartalmaz.

 

A z Systems technológia anélkül képes az érzékeny adatok kódolására, hogy veszélyeztetné a tranzakciós teljesítményt és válaszidőt, megszüntetve ezzel az informatikusok számára az adattitkosítás közben rendszeresen fellépő nehézségeket. A z13s továbbfejlesztett hardver-gyorsítású titkosítási koprocesszor-kártyákat tartalmaz, amelyek, gyorsabb processzorral és megnövelt memóriával rendelkeznek, lehetővé téve, hogy a korábbi középkategóriás rendszereknél kétszer gyorsabban titkosíthassuk adatainkat. Ennek köszönhetően az ügyfelek kétszer annyi nagy volumenű, titkosítással védett tranzakciót tudnak végrehajtani anélkül, hogy a teljesítmény terén kompromisszumra kényszerülnének. Ez, adott idő alatt, kétszer annyi online vagy mobileszközön történő vásárlásnak felel meg, ami segít az egy tranzakcióra jutó költség csökkentésében.

 

Megnövelt biztonság „hibrid-felhő“ környezetre szabva

A hibrid felhő-infrastruktúra nagyobb rugalmasságot tesz lehetővé, de új veszélyeket is hordoz magában. A támadások több mint fele belülről érkezik, így a vállalatoknak automatizálniuk kell az emberi hibák vagy szándékos beavatkozások monitorozását és kijavítását. Ennek érdekében az IBM integrálja mainframe-jét az IBM Security megoldásaival, amelyek célzott személyazonosság-kezelést, az érzékeny adatok védelmét és integrált biztonsági intelligenciát nyújtanak. A z Systems-zel kiegészítve ezek a megoldások végponttól végpontig tartó biztonságot nyújtanak „hibrid felhő” környezetben is.

 

Az új z13s idén márciustól lesz elérhető. Az IBM Global Financing finanszírozási megoldásai az IBM-en és az IBM Business Partnereken keresztül lesznek elérhetőek és rugalmas, ügyfélre szabott feltételeket tesznek lehetővé azért, hogy a felhasználók frissíthessék régebbi modelljüket a z13-ra, vagy a tulajdonolt z-rendszert lízingkonstrukcióvá alakítsák úgy, hogy egyidejűleg az új z13-ra frissítsenek. A promóciós ajánlat tartalmaz egy 90 napos halasztott fizetési lehetőséget is azon új vásárlók számára, akik megfeleltek az előzetes hitelminősítésen.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fedezze fel Amerikát otthonról!

Mindig is egy nagy amerikai körutazásról álmodozott? Most itt a lehetőség! Persze nem azt mondjuk, hogy kezdjen csomagolni a koronavírus-járvány kellős közepén. Valójában az otthonából, de még a kanapéjáról sem kell kimozdulnia ahhoz, hogy virtuális sétát tegyen az USA legjelentősebb múzeumaiban vagy nemzeti parkjaiban. Ingyenes online túrát kínál például a Fehér Ház, a Disneyland és számos állatkert is. Sőt, a helyzetre való tekintettel jelenleg élő közvetítésekkel kedveskedik a közönségnek a New York-i Metropolitan Opera. A Discover America Hungary összegyűjtötte a legizgalmasabb, teljesen ingyenesen elérhető virtuális programlehetőségeket.

2020. április 7. 11:41

Április 5-én indul a ROAD MOVIE GUIDE – Tillával

Tavaly indult útjára a ROAD MOVIE sorozat, amely keretében a legnépszerűbb hazai előadók dalokkal és klipekkel mutatják be a számukra fontos városokat, tájakat. Az első öt dal mindegyike siker lett azóta. Ezekhez mind készült egy-egy önálló riportfilm is, amelyekben Tilla a zenekarokkal-előadókkal közösen mutatja be az érintett helyeket. A szobafogság idején itt az alkalom, hogy otthonunkból legalább virtuálisan körbejárjuk Magyarországot. A “ROAD MOVIE GUIDE Tillával” a Maradj Otthon! Fesztivál Facebook oldalán április 5-én 18 órakor a Bagossy Brothers Company-val indul és öt héten át vasárnaponként jelentkezik majd.

2020. április 3. 19:35

Indul a MARADJ OTTHON! FESZTIVÁL

Szinte az összes, jelentősebb hazai fesztivál, számos klub és igazán fontos koncerthelyszín közösen mozgósítja a hazai művészvilágot. Arra buzdítják a zenészeket, popsztárokat, előadókat, hogy a következő hetekben-hónapokban aktívan vegyenek részt a “MARADJ OTTHON!” kampányban. Közösen indítják el a virtuális “MARADJ OTTHON! FESZTIVÁL”-t, amely a Facebookon arra ösztönzi a közönséget, hogy vegyék komolyan az előírásokat és maradjanak otthon.

2020. március 21. 19:05

Civileket a Szigetre

Az idei évben is jelentkezhetnek a Szigetre azon civil szervezetek, melyek tevékenysége kapcsolódik a fesztivál Love Revolution filozófiájához és az erre épülő programok tematikájához. Az augusztus 5-11-ig tartó fesztiválra várják a szervezők a fiatalokat foglalkoztató témákban dolgozó, interaktív, többnyelvű programokkal szolgáló szervezetek jelentkezését. A civil Szigeten résztvevő szervezetek a saját tevékenységük megismertetésén túl a civilek közéleti szerepvállalásának fontosságára is felhívják a figyelmet.

2020. február 18. 19:15

Elkészült az ország legfrissebb randitérképe

Az elmúlt évben a teljes magyar lakosság közel 4%-a használt különböző internetes tárkereső szolgáltatásokat, akár weboldal, akár mobilalkalmazás formájában. Ez azt jelenti, hogy az egyedülállók harmada-negyede próbált meg társat találni az internet segítségével.

2020. február 14. 09:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Már elérhetők az államilag támogatott kurzusok a Codecoolnál

2020. április 7. 16:51

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55
online sportfogadás