A Check Point új applience családot mutat be

forrás: Prím Online, 2016. február 23. 11:33

A világ legnagyobb „pure-play” biztonságtechnikai vállalata, a Check Point Software Technologies Ltd. bemutatta legújabb, 15000 és 23000 sorozatú appliance családját. A kifejezetten erre a célra kialakított hardware képes megbírkózni az egyre komplexebb adatstruktúrák monitorozásából adódó kihívásokkal, biztosítva a vállalat egészének védelmét a jelen és a jövőbeni fenyegetésekkel szemben.

A fenyegetésekkel szembeni teljeskörű védelemnek és a magasszintű monitoring technológiának köszönhetően a nagyvállalatok a költséges cyber támogatások előtt haladhatnak egy lépéssel, a teljesítménnyel kapcsolatos kompromisszumok nélkül.

 

Az egyre kifinomultabb módszereket alkalmazó cyber bűnözők és támadásaik megkérdőjelezik a hagyományos biztonsági megoldások hatékonyságát. A Check Point 2015-ben kiadott biztonsági jelentése szerint minden egyes órában 106 ismeretlen malware letöltés történik, és ez a szám csak egyre nő. Ennek ellenére a nagyvállalatoknak – mivel tartanak a hálózati teljesítmény csökkenésétől és a fontos szolgáltatásokat érintő kiesésektől – mindössze egyetlen százaléka használ a jövő fenyegetéseit is figyelembe vevő biztonsági technológiát a nulladik napi támadások kivédése érdekében. Továbbá, jelenleg a vállalatoknak csupán egytizede használ fenyegetéssekkel kapcsolatos (threat intelligence) információkat kínáló szolgáltatásokat, amelyek pedig naprakész betekintést tudnának adni a témába.

 

Az új Check Point 15000 és 23000 sorozatú appliance-ek egyedi megközelítéssel védik napjaink nagyvállalati és adatközpont hálózatait: a legösszetettebb, magasszintű fenyegetésekkel szembeni védelmet kombinálják a napjaink és a jövő biztonsági elvárásait kezelő platformmal, mindezt a teljesítménnyel vagy az üzemidővel kapcsolatos kompromisszumok nélkül.

 

„A cyber támadások kivédése minden vállatattól megköveteli, függetlenül annak méretétől, hogy nagyobb erővel, sebességgel és kifinomultsággal alakítsa infrastruktúráját,” mondta Gabi Reish, a Check Point termékmenedzsmentért felelős elnökhelyettese. „A fenyegetésekkel szembeni védelem teljes spektrumának az adatközpontokban való alkalmazásával a Check Point 15000 és 23000 azt az eszközt adják az IT vezetők kezébe, melyre szükségük van ahhoz, hogy biztonsággal haladjanak egy lépéssel a jelen és a jövő cyber fenyegetései előtt.”

 

 

A Check Point 15000 és 23000 sorozatú appliance-ek az adatközpontok biztonságának egy új szintjét kínálják:

  • Az iparág legmagasabb szintű fenyegetésekkel szembeni védelme. Napjaink fenyegetései új-generációs technológiát követelnek meg, mely azok bekövetkezése előtt képes megállítani a támadásokat – ennek szellemében az új appliance-ek teljesen integrált tűzfallal, behatolás-védelmi rendszerrel (IPS), anti-bottal, antivírussal, alkalmazás kontrollal, URL szűréssel és díjnyertes sandboxing technológiával (a Check Point SandBlast részeként) vannak ellátva.
  • A legjobban skálázható, robusztus megoldás a titkosított adatok robbanásszerű növekedéséből adódó kihívások kezelésére. Azáltal, hogy lehetővé teszi az IT számára a titkosított adatforgalom (secure socket layer, vagy SSL) teljes megfigyelését a teljesítménnyel kapcsolatos kompromisszumok nélkül. Az appliance-eket azzal a tudattal tervezték, hogy 2017-re a nagyvállalatok elleni támadások több, mint fele titkosított adatcsatornán fog történni.
  • Időtálló technológiai platform a jövőbeli kockázatok kivédésére. Az olyan innovatív alapok használatával mint az átfogó redundancia, a rugalmas hálózati kapcsolódási lehetőségek (réz és üvegszál), az egyszerű menedzsment elérés, úgy nevezett különcsatornán (out of band) keresztül, vagy a megnövekedett adatmennyiség kezelését lehetővé tevő 40G-s bővítő kártyák. Ezen appliance-eket a napjainkban felmerülő kihívások kezelésére tervezték, miközben kiváló biztonsági alapot jelentenek a jövő számára.

 

„A fenyegetésekből fakadó kockázatok minimalizálása létfontosságú szükségszerűség napjaink informatikai infrastruktúrái számára,” mondta Simon Lewis, a Dataway CEO-ja. „Azt tanácsoljuk ügyfeleinknek, hogy olyan termékeket használjanak, melyek a lehető legmagasabb minőségi standardokat biztosítják számukra, és képesek lesznek követni a fenyegetések folyamatos változásait. A Check Point érti a nagyvállalatok biztonsági összetettségét és tudja hogyan segítheti az ügyfeleket abban, hogy megvédjék önmagukat a rosszindulatú támadásoktól.”

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Piros lesz az orr a SZIN-en

Egy jótékonysági, közös összefogásra kérik fel a Szegedi Ifjúsági Napok látogatóit a fesztivál szervezői: A SZIN pénteki napján az ország legnagyobb „piros orr flashmobját” szervezik a Borsodi Nagyszínpad előtt, ahol a piros orrot viselő látogatók a Szegedi Gyermekklinika eszközvásárlását támogatják.

2019. augusztus 25. 11:12

Jótékonysági akciók a STRAND Fesztiválon

Augusztus 20-24. között több száz programot vonultat fel Zamárdiban az idei STRAND Fesztivál. A szervező VOLT Produkció fontosnak tartja a közönség érzékenyítését, ennek érdekében az idei évben két ügyet is a zászlajukra tűztek: a hazai- és világsztárok bevonásával segítik a rászoruló gyerekek iskolakezdését, illetve a tanári pálya megbecsülése érdekében a MédiaUnióval közös kampányt is szerveznek. Az idei STRAND Fesztiválra százezernél is több vendéget várnak.

2019. augusztus 19. 11:57

Új vígjáték sorozat indul az HBO GO-n

A Danny McBride, John Goodman, Edi Patterson és Adam Devine főszereplésével készült Az erényes Gemston-ék című sorozat kilencrészes évadja augusztus 19-én indul az HBO GO-n és az HBO-n egy egyórás epizóddal, melyet aztán hetente újabb félórás epizód követ.

2019. augusztus 18. 12:23

A nők sokkal kritikusabbak a másik kinézetét illetően

Több ezren próbálkoztak már bejutni a Szépvagy.hu társkereső oldalra annak júliusi indulása óta, de ez egyelőre csak keveseknek sikerült. Az említett oldal egy zárt társkereső szolgáltatás, ahová csak az kerülhet be, akit a már bent lévők beszavaznak. Mivel a szavazás a feltöltött fotó alapján történik, így az első benyomás, a szimpátia, a másik kinézete fog dönteni arról, hogy a többiek beengedik-e az oldalra.

2019. augusztus 18. 10:01

Fesztivál maratonnal vár a hosszúhétvégén a PLÁZS

A PLÁZS augusztus 16. és 20. között egy fesztiválnak is beillő programsorozattal várja a felüdülésre vágyókat. A nappali balatoni és medence parti lazulást éjszaka feneketlen bulizás váltja, az öt nap alatt itt is hőhullámként csap le a Balatoni Retro Láz, Fritz Kalkbrennerrel jön a Gold Beach Electric Fest, a We Love Balaton pedig Don Diabloval erősít.

2019. augusztus 16. 08:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

2019. augusztus 19. 09:35

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53
online sportfogadás