Dizájn-díjakat nyert a Samsung

forrás: Prím Online, 2016. február 29. 13:34

38 iF Dizájn-díjat – köztük egy arany minősítést – nyert a Samsung Electronics az idei International Forum Design Awardson. Az elismerések közül huszonhatot a kiváló terméktervezésért, nyolcat a kommunikáció, kettőt a koncepció, egyet-egyet pedig a csomagolás és belsőépítészet kategóriákban ítéltek oda.

„Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy a termékeink formatervezésével kivívtuk az International Forum Design elismerését” - mondta el BK Yoon, a Samsung Electronics elnök-vezérigazgatója, a Corporate Design Center vezetője. „Ezután is folyamatosan keressük a kihívásokat, és a jövőben is olyan innovatív dizájnt alkotunk, amely a felhasználóink igényeinek mélyreható ismeretén alapul, így maximálisan az ő hasznukat szolgálja.”

 

Az arany minősítést a Samsung Serif TV-je kapta, amely kialakításának köszönhetően harmonikusan illeszkedik az embereket körülvevő környezetbe, és természetes módon vegyül el a hétköznapi bútorok és különféle háztartási eszközök között. A Serif TV főbb jellemzői közé tartozik: a nagy „I” betűre hasonlító kialakítása, a levehető talpazat, amely lehetővé teszi, hogy a terméket az otthonunkban bárhol elhelyezzük és a hátsó rész anyagborítása, amely minden szögből kiemeli a termék szépségét.

 

 

Az arany fokozatú díj mellett a Samsung összesen 26 iF Dizájn-díjat nyert el a termék kategóriában:

 • Galaxy S6 és S6 edge: Mindkét készüléket a fém és az üveg ötvözetének harmóniája jellemzi. A Galaxy S6 edge esetében pedig külön figyelemre méltó a piacon elsőként alkalmazott dual-edge kijelző.
 • Gear S2: A viselhető okoseszköz esetében az egyedi, kör alakú kialakítást és a könnyű kezelhetőséget szolgáló felhasználói élményt (UX) díjazták.
 • Chef Collection hűtőszekrény: A kifejezetten az európai piac igényeire tervezett hűtőszekrény előnye, hogy a Kitchen Fit kialakításnak köszönhetően könnyedén beilleszthető bármilyen konyhabútorba.
 • AddWash elöltöltős mosógép: A kis ablakkal ellátott mosógép használata kényelmes, hiszen az ajtó kinyitása nélkül, akár a mosási program közben is hozzáadhatók újabb ruhadarabok.
 • System Air Conditioner 360 Cassette: A kör alakú, mennyezetre szerelhető légkondicionáló berendezés egyenletes légelosztással, 360 fokos tartományban képes biztosítani a megfelelő hőmérsékletet.
 • MX3 nyomtató: Az A3-as méretű, multifunkciós nyomtató az egyszerű kezelhetőség érdekében 7 hüvelykes kijelzővel rendelkezik. 

 

 

Az egyéb kategóriákban a Samsung 12 további díjat nyert el. Az elismerésben részesülő legfontosabb termékek és koncepciók a következők:

 • Galaxy Note5 UX: Az okostelefon felhasználói élményét (UX) a kommunikáció kategóriában díjazták, amiért lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a kijelző bekapcsolása nélkül készíthessenek jegyzeteket a készülékhez tartozó S Pen-nel.
 • Visual Identity Toolkit: A szintén a kommunikáció kategóriában díjazott Visual Identity Toolkit egy, a Samsung nyomtatási megoldások digitális és online felületeihez kapcsolódó egységesített irányelv-készlet.
 • TV UI (UI sáv): A szakmai koncepció kategóriában díjazott TV intuitív felhasználói felülete (UI) a médiatartalmak közti navigálás újfajta élményét hozza el a felhasználók számára. 
 • Bosszúállók kiadás: A Bosszúállók című film által ihletett, limitált kiadású Galaxy S6 edge változat a csomagolás dizájn kategóriában nyert díjat.
 • Samsung d’light: A kiállítótér a Samsung márkaélmény és a vállalat legújabb termékeinek és megoldásainak bemutatására kínál lehetőséget. A standot a belsőépítészeti kategóriában ismerték el.

 

Az International Forum Design 1953-ban, Németországban rendezte meg először az iF Dizájn Díjátadót. Az elbírálás során a termékeket a tervezésük, az anyaghasználatuk és az innovativitásuk alapján átfogóan értékelik, és a következő hét kategóriában díjazzák: Termék, Csomagolás, Kommunikáció, Belsőépítészet, Szakmai Koncepció, Szolgáltatástervezés és Építészet.

 

Kulcsszavak: Samsung iF DESIGN AWARDS

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39