Multifunkciós készülékekkel a jövő munkahelyeiért

forrás: Prím Online, 2016. február 29. 14:06

Az IDC által készített, a napjaink munkahelyeit alakító hatásokat vizsgáló jelentésből kiderül, hogy az elmúlt években robbanásszerűen megnőtt az információk elérhetősége és az azokhoz való hozzáférés, ami az elemzőcég szerint a fejlődő vállalatokra jellemző három legfontosabb trend egyike.

A másik két nagy horderejű változást a mobil munkavégzés térnyerésében, valamint a vállalati adatbiztonság kérdésében látják a szakemberek. Az IDC tanulmánya szerint a kkv-k a digitális kor változásaihoz többek között a sokoldalú multifunkciós készülékek használatával tudnak sikeresen alkalmazkodni, amelyek a munkafolyamatok automatizálását is segítik.

 

Örülünk a sok adatnak, de hogyan dolgozzuk fel?

A dokumentumkezeléssel kapcsolatos feladatok nem csupán időigényesek, de évente jelentős, 20 százalékos teljesítménycsökkentést is eredményeznek, ami csaknem kéthónapnyi munkának felel meg, derült ki az IDC legújabb, „A piaci lehetőségek útjában álló üzleti folyamatok? Költséghatékony nyomtatás és dokumentumkezelés sokoldalú multifunkciós készülékekkel” című tanulmányából. A jelentés rávilágít arra, hogy mindez az információhoz való hozzáférés exponenciális növekedésének tudható be. 

 

 

Az elemzőcég szerint ugyanis a vállalatokhoz beérkező adatok mennyisége 2015-re hatszorosára nőtt az öt évvel korábbi állapothoz képest, és ez a növekedés várhatóan továbbra is hasonló ütemben folytatódik majd.

 

A tetemes adatmennyiség kezelésében, feldolgozásában és a munkafolyamatok automatizálásában nagy segítséget jelenthetnek a megfelelően megválasztott, sokoldalú multifunkciós készülékek. A tanulmány megállapításai szerint az MFP-k az európai vállalatok 70 százalékának jelentenének ideális megoldást arra, hogy elvárásaik szerint növeljék a munkavégzés hatékonyságát. 

 

Munkavégzés szabadon, bárhonnan, bármikor

A tanulmányban azonosított másik jelentős munkahelyi trend a mobil munkaerő mind erőteljesebb jelenléte. Az IDC becslései szerint 2018-ra a nyugat-európai alkalmazottak 75 százaléka dolgozik majd mobileszközökről otthonról, útközben vagy a cég, illetve az ügyfelek különböző telephelyein. Az egyre nagyobb arányt képviselő mobil munkavégzés miatt pedig megnő az adatok biztonságos, földrajzi és időbeli korlátok nélkül való elérésének igénye is.

 

Az IDC véleménye szerint a modern elvárások teljesítéséhez a multifunkciós készülékeknek a nem helyhez kötött munkavégzés keretein belül minden típusú mobileszközről, azaz okostelefonról, laptopról és táblagépről egyaránt egyszerű nyomtatást kell nyújtaniuk. Így már nemcsak hagyományos nyomtatási funkciókat látnak el, hanem okoseszközökről irányítható, testre szabható, digitális átalakító eszközökként vesznek részt a cégek életében, növelve ezáltal a teljesítményt. 

 

 

Kötöttségek nélkül, de biztonságosan

Az IDC tanulmánya kimutatta, hogy a kkv-k 75 százaléka semmilyen biztonsági rendszert nem alkalmaz céges adatai védelmére. A jelenség annak ellenére tapasztalható, hogy a digitális kor diktálta trendek következtében egyre nagyobb az igény az érzékeny üzleti adatok távoli és egyben biztonságos elérésére. Az IDC tanulmánya arra is rávilágít, hogy a multifunkciós készülékeknek a kényelmes használat mellett garantálniuk kell a biztonságos dokumentumkezelést is, ezzel együtt pedig a hozzáférési jogosultságok felügyeletét, a fenyegetésekkel és vírusokkal szembeni védelmet, valamint a vállalat szellemi tulajdonának megóvását. 

 

Az OKI sokoldalú MFP-i fejlett szoftvereket és technológiai megoldásokat tartalmaznak, valamint kártyás, PIN kódos vagy akár mobileszközös azonosítással biztonságosan használhatók. Például, ha egy nyomtatási feladatot ún. „pull-printing” funkcióval küldenek a berendezésre, beállítható, hogy a dokumentum kiadására csak akkor kerüljön sor, ha a felhasználó az MFP-nél tartózkodik, és biztonsági kártyája vagy PIN kódja segítségével bejelentkezett a rendszerbe.

 

A berendezések beépített és testre szabható platformja (sXP – smart Extendable Platform) továbbá hatékonyabbá teszi a dokumentumok beolvasását, feldolgozását és megosztását. A multifunkciós készülékek változó munkakörnyezetben betöltött szerepét vizsgálva a tanulmány kiemeli, hogy az eszközök a felhasználók igénye szerint programozhatók. 

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mégis van mozi! Autósmozi nyílik a budapesti Árkád tetején

Jó hírünk van azok számára, akik már a Grease és a Szeretném, ha szeretnél óta tudják, meg akarják tapasztalni az autós mozizás varázsát. Június 13-tól a PANAM autósmoziban forgathatják vissza az idő kerekét. Az autósmozi érintésmentes eszközökkel vár, így a koronavírus ideje alatt sem maradunk biztonságos szórakozás nélkül. A helyszínt a budapesti Árkád bevásárlóközpont tetőtéri parkolója biztosítja, ahol a tervek szerint hosszútávon élvezhetjük majd a szabadtéri filmnézést.

2020. május 26. 10:33

Home office és a mögötte rejlő nehézségek

Manapság egyre több ember végez különféle munkákat otthonról, ami gyökeresen megváltoztatott számos munkamenetet és szokást. Valójában ennyire egyszerű technikailag a home office, és milyen előnyei, illetve hátulütői vannak?

2020. május 20. 13:52

Állati találkozások

Az emberi kíváncsiság az állatvilágra is kiterjed: igyekszünk minél közelebb férkőzni hozzájuk, hogy mindent megtudjunk róluk, és közben olyan felvételeket is készíthessünk, amelyek több száz like-ot érnek majd a közösségi oldalakon. A Viasat Nature természetcsatorna ezúttal vadállatokról elkapott, hihetetlen egyedi képeket mutat be kedden este 8-tól az Elképesztő állati találkozásokban. Soha nem tapasztalt légyottoknak lehetünk szemtanúi ember és állat, állat és állat között, amelyek hol szívszorító, hol győzedelmes véget érnek. És íme néhány dolog, amit jó tudni, ha valaki vadállatok lesére indulna!

2020. május 19. 10:22

Ez az a nap! 2021 a Puskás Arénában

A kialakult járványhelyzet miatt – a labdarúgó-Európa-bajnoksághoz és az olimpiához hasonlóan – az idénre tervezett Ez az a nap!  is 2021-ben kerül megrendezésre.

2020. május 8. 13:07

Mégis lesz óriási retrobuli Szegeden

Ha nem is az eredeti időpontban, de idén is, ezúttal augusztus 20-án a legnagyobb hazai retrobuli, a szegedi Deja Vu Fesztivál nyitja a fesztiválszezont Dél-Magyarországon. Az újításokkal és meglepetésekkel készülő háromnapos rendezvényre az eredeti időpontra megváltott jegyek természetesen érvényesek.

2020. május 7. 15:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás