A világ legkönnyebb binokuláris OLED okosszemüvege az Epsontól

forrás: Prím Online, 2016. március 2. 18:36

Az Epson a Mobile World Congress kiállításon, Barcelonában jelentette be harmadik generációs, kiterjesztett valóság (AR) technológiát alkalmazó Moverio okosszemüvegét. A várhatóan 2016 októberétől elérhető Moverio BT-300 az Epson saját, szilikon-alapú OLED (organikus fénykibocsátó dióda) digitális kijelző technológiáját használja.

A készülék jelenleg a legkönnyebb binokuláris átlátszó okosszemüveg a piacon. A 2011-ben útjára indított termékcsalád első darabja, amely a kiterjesztett valóság alkalmazásokat futtató okosszemüvegek terén szintén korszakalkotónak bizonyult, 72%-kal volt nehezebb a mostaninál.

 

A Moverio sorozatot kereskedelmi és egyéb felhasználási lehetőségei különböztetik meg a piac többi szereplőjétől.  A korábbi modellek üzleti felhasználók és független szoftvergyártók körében szerzett népszerűségét funkcionalitásának köszönheti, amire a fejlesztés során kiemelt figyelmet fordítottak. Az Epson továbbra is elkötelezett a binokuláris okosszemüvegek iránt, ezért az átlátszó lencsékkel és megnövelt teljesítménnyel érkező Moverio BT-300 megfelelő platformot kínál a professzionális alkalmazások és az új fogyasztói felhasználási lehetőségek számára egyaránt.  

 

Valerie Riffaud‐Cangelosi, az Epson hordható eszközökért felelős piacfejlesztési menedzsere szerint: „Az Epson stratégiájában kiemelt szerepe van a technológiai megoldások üzleti alkalmazásának. 2011 óta több mint 2000 független szoftvergyártó partnerrel dolgozunk együtt, és az évek során a Moverio sorozat az ipar, az oktatás, az egészségügy a kereskedelem, valamint a turisztika és a kultúra területén is bizonyított. Az okosszemüvegek fejlesztésével kapcsolatos tapasztalatainknak köszönhetően a BT-300 kiemelkedő technológiai megoldásokat kínál a fejlesztők és a végfelhasználók számára egyaránt.”

 

A négymagos Intel Atom processzornak és az Android 5.1 operációs rendszernek köszönhetően a BT-300, nagyobb teljesítményével lehetővé teszi 3D tartalmak megjelenítését és akkumulátorával akár 6 órán át használható. A készülék 5 megapixeles, elülső HD kamerája és érzékelői észlelik és értelmezik a felhasználó környezetét, és az okosszemüveg a látott képhez igazítva jeleníti meg a tartalmat. Csakúgy, mint a korábbi modelleknél, ennél a készüléknél is ügyeltek az adatvédelmi előírásokra: a szemüvegen egy LED fény világít, ha a kamera “Felvétel” üzemmódban van.  

 

„A Moverio különbözik az okosszemüveg-piac többi szereplőjétől, amelyekre gyakran jellemző, hogy a dizájn felülírja a funkcionalitást” – mondta Atsunari Tsuda, az Epson Moverio készülékért felelős menedzsere. „Minden tervezési döntés során központi szerepe van a termék használhatóságának, és a Si-OLED technológia számunkra is új világot nyitott meg a binokuláris okosszemüvegek fejlesztését illetően. Az OLED alkalmazásának köszönhetően csökkentettük a készülék súlyát, az energiafelhasználását és a reakcióidejét, valamint a HD felbontásra, a fényerősségre és kontrasztarányra vonatkozó fejlesztéseket végeztünk. Alapanyagként üveg helyett szilikont használunk, ami még precízebb pixel megjelenítést biztosít." 

Az Epson Moverio BT-300 várhatóan 2016 októberétől lesz elérhető 800 eurós becsült kiskereskedelmi áron.  

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Volt nincs, buli van

Idén a járvány miatt elmaradt a Telekom VOLT Fesztivál, a szervezők azonban nem hagyják magukra a fesztiválhangulatra vágyó fiatalokat. A soproni gigarendezvény helyett a VOLT és a Telekom olyan Minifesztiválok megvalósítását támogatja, ahol ugyan szűkebb körű a részvétel, ám az exkluzív fellépők mellett a hamisítatlan VOLT-feelinget és az élmények megosztását fejlett digitális megoldások is segítik.

2021. július 22. 12:48

A maximumot várja magától a Team Black Jack

Már csak néhányat kell aludniuk a vitorlássport szerelmeseinek, hogy július 22-én elstartoljon a sportág legendás hazai eseménye, az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj. A versenynek nagy reményekkel vág neki a több évtizedes tapasztalattal rajthoz álló Team Black Jack, mely 2021-ben a Wallis Motor teljes támogatásával törhet a dobogó tetejére. A BMW és a MINI vezető hazai márkakereskedője ebben a csapatban mindent megtalált, amire az üzleti életben értékként tekint: eltökéltséget, kitartást, versenyszellemet és mindenekelőtt győzni akarást. A közös cél: elsőnek lenni.

2021. július 21. 15:59

Töltőkábelek – mi történik, ha megrágta a kutya?

Ma már szerencsére minden eszközhöz, amit tölteni szükséges, tudunk vásárolni extra töltőkábelt, ha esetleg véletlenül elvágnánk vagy megrágná a házi kedvencünk. Találunk a piacon egyedileg az eszközünkre szabott kábelt, de léteznek már univerzális megoldások is.

2021. június 14. 15:56

Megkérdőjezelődött a trójai faló mítosza

A trójai faló legendáját szinte mindenki ismeri: egy gigantikus, fából készült építménybe katonák bújnak, hogy az éj leple alatt kimásszanak a Trója falai mögé bevontatott „ajándékból”, majd társaikat beengedve percek alatt eldöntik a tíz évig húzódó csata menetét. De vajon valóban így történt? Tényleg egy lovat formált az építmény, a valóságban is így dőlt el a csata, vagy mindez csak mítosz? A Viasat History legújabb, A trójai faló rejtélye című dokumentumfilmje 2021. május 23-án vasárnap 21 órától szakértők segítségével igyekszik megfejteni a rejtélyt és felgöngyölíteni Homérosz költeményeinek valódi jelentését.

2021. május 22. 10:31

Jár neked a legjobb! - Nézzük, mi újdonság van a napelem piacán!

Rengeteg újdonságot láthatsz, hiszen a megújuló energia fejlődése nem egyszerűen csak biznisz, hanem egy lehetőség arra, hogy elkerüljük a klímaválságot és megőrizzük a fenntartható, élhető bolygónkat a jövő generációk számára.

2021. május 13. 11:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20