A világ legkönnyebb binokuláris OLED okosszemüvege az Epsontól

forrás: Prím Online, 2016. március 2. 18:36

Az Epson a Mobile World Congress kiállításon, Barcelonában jelentette be harmadik generációs, kiterjesztett valóság (AR) technológiát alkalmazó Moverio okosszemüvegét. A várhatóan 2016 októberétől elérhető Moverio BT-300 az Epson saját, szilikon-alapú OLED (organikus fénykibocsátó dióda) digitális kijelző technológiáját használja.

A készülék jelenleg a legkönnyebb binokuláris átlátszó okosszemüveg a piacon. A 2011-ben útjára indított termékcsalád első darabja, amely a kiterjesztett valóság alkalmazásokat futtató okosszemüvegek terén szintén korszakalkotónak bizonyult, 72%-kal volt nehezebb a mostaninál.

 

A Moverio sorozatot kereskedelmi és egyéb felhasználási lehetőségei különböztetik meg a piac többi szereplőjétől.  A korábbi modellek üzleti felhasználók és független szoftvergyártók körében szerzett népszerűségét funkcionalitásának köszönheti, amire a fejlesztés során kiemelt figyelmet fordítottak. Az Epson továbbra is elkötelezett a binokuláris okosszemüvegek iránt, ezért az átlátszó lencsékkel és megnövelt teljesítménnyel érkező Moverio BT-300 megfelelő platformot kínál a professzionális alkalmazások és az új fogyasztói felhasználási lehetőségek számára egyaránt.  

 

Valerie Riffaud‐Cangelosi, az Epson hordható eszközökért felelős piacfejlesztési menedzsere szerint: „Az Epson stratégiájában kiemelt szerepe van a technológiai megoldások üzleti alkalmazásának. 2011 óta több mint 2000 független szoftvergyártó partnerrel dolgozunk együtt, és az évek során a Moverio sorozat az ipar, az oktatás, az egészségügy a kereskedelem, valamint a turisztika és a kultúra területén is bizonyított. Az okosszemüvegek fejlesztésével kapcsolatos tapasztalatainknak köszönhetően a BT-300 kiemelkedő technológiai megoldásokat kínál a fejlesztők és a végfelhasználók számára egyaránt.”

 

A négymagos Intel Atom processzornak és az Android 5.1 operációs rendszernek köszönhetően a BT-300, nagyobb teljesítményével lehetővé teszi 3D tartalmak megjelenítését és akkumulátorával akár 6 órán át használható. A készülék 5 megapixeles, elülső HD kamerája és érzékelői észlelik és értelmezik a felhasználó környezetét, és az okosszemüveg a látott képhez igazítva jeleníti meg a tartalmat. Csakúgy, mint a korábbi modelleknél, ennél a készüléknél is ügyeltek az adatvédelmi előírásokra: a szemüvegen egy LED fény világít, ha a kamera “Felvétel” üzemmódban van.  

 

„A Moverio különbözik az okosszemüveg-piac többi szereplőjétől, amelyekre gyakran jellemző, hogy a dizájn felülírja a funkcionalitást” – mondta Atsunari Tsuda, az Epson Moverio készülékért felelős menedzsere. „Minden tervezési döntés során központi szerepe van a termék használhatóságának, és a Si-OLED technológia számunkra is új világot nyitott meg a binokuláris okosszemüvegek fejlesztését illetően. Az OLED alkalmazásának köszönhetően csökkentettük a készülék súlyát, az energiafelhasználását és a reakcióidejét, valamint a HD felbontásra, a fényerősségre és kontrasztarányra vonatkozó fejlesztéseket végeztünk. Alapanyagként üveg helyett szilikont használunk, ami még precízebb pixel megjelenítést biztosít." 

Az Epson Moverio BT-300 várhatóan 2016 októberétől lesz elérhető 800 eurós becsült kiskereskedelmi áron.  

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A természetes fény és a beépíthető lámpák

A természetes fény lételemünk, pozitívan hat testi-lelki jóllétünkre. Nincs is szebb egy csodálatos napkelténél, mely beragyog otthonunk ablakán. A reggeli napfény képes az egész napunk hangulatát pozitívan befolyásolni. Viszont az évszakok és az időjárás váltakozása miatt sajnos nem érheti mindig kellő (nap)fény lakásunkat. Ezért is fontos nagy hangsúlyt fektetnünk a természetes és a mesterséges fények egyensúlyára. 

2019. október 16. 20:46

Az ideális őszi, otthoni program

Itt a zordabb, esős idő, tagadhatatlanul megérkezett az ősz. Még a gyerekek nagy kedvencét, a pocsolyákban való ugrálást is meg lehet unni egyszer. Ilyenkor a hűvös kinti program után nincs is jobb, mint a meleg szobában leülni és társasozni egy nagyot. Mikor a család apraja-nagyja összegyűlik, kezdődhet a maratoni társas party.

2019. október 16. 15:14

Sminkelés állatkísérletektől mentes készítményekkel

A The Body Shop egyértelműen elkötelezett az igazán fontos dolgok mellett. Ennek megfelelően az általuk forgalmazott valamennyi smink készítmény teljes egészében mentes az állatkísérletektől.

2019. október 16. 13:12

Brit Care kutyaeledel

A rohanó világ és a modernizáció nemcsak minket, embereket érint olykor negatívan, hanem házi kedvenceinket is. Korunk népbetegségei – a keringési- és szívpanaszok, a daganatos megbetegedések vagy a cukorbetegség – visszavezethetők a stresszes életmódra. Gyógyításuk pedig sajnálatos módon sok esetben nem lehetséges, vagy nagy költségekkel jár.

2019. október 15. 18:17

Lepd meg kedvesed egy egyedi ajándékkal az évfordulótokon!

Itt van lassan a megismerkedésetek évfordulója? Egy alkalom, ami más, mint a többi, és nem akarsz csak egy virággal vagy bonbonnal odaállítani? Ez egy nagyon dicséretes dolog, mivel a kapcsolatotok különleges, így egyedi és személyre szóló ajándékkal érdemes még emlékezetesebbé tenned! Mi megmutatjuk, hogy mit és honnan adhatsz az ilyen alkalmakra.

2019. október 15. 13:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás