A Samsung bemutatja: az olimpiai reménységek megható története Morgan Neville rendezésében

forrás: Prím Online, 2016. március 15. 10:02

A Samsung Electronics, a vezeték nélküli kommunikációs eszközök kategóriájában az Olimpia Globális Partnereként bejelentette, hogy együttműködik az Oscar-díjas filmkészítővel, Morgan Neville-lel (20 Feet from Stardom; Best of Enemies).

A közös munka eredményeként elkészülő A Fighting Chance dokumentumfilm négy olimpiai reménység inspiráló és ezidáig még nem hallott történetéről szól: hogyan tudtak felülemelkedni a komoly nehézségeken és akadályokon, hogy végül kijussanak a 2016-os riói olimpiára. A Samsung elkötelezett híve az olimpiai szellemiség terjesztésének, a Morgan Neville-lel való kooperáció is ezt a célt hivatott szolgálni. A film olyan sportolók életútját mutatja be, akik eltántoríthatatlanul dolgoznak azon, hogy egyre inkább kitolják lehetőségeik határait.

 

A rövid dokumentumfilm – amelyet a következő hónapban mutatnak be – érzelmi utazásra hívja a nézőket, akik három különböző ország – Lesotho, Vanuatu, és a Dominikai Köztársaság – atlétáinak eddig elzárt világába nyerhetnek bepillantást. Neville több ezer mérföldet utazott, hogy megörökíthesse a filmben szereplő olimpiai reménységek történetét, törekvéseit és közös szenvedélyét, akik napról napra azért küzdenek, hogy a dobogóról láthassák lobogni saját országuk zászlaját Rio de Janeiro-ban. Ahogy a Samsung a folytonos innovációra való törekvésével gazdagítja az emberek életét, úgy ösztönzik ezek a történetek a jelentős fejlődéseket a jövőben.

 

„Nagyon örülök, hogy együtt dolgozhatok a Samsunggal egy, a 2016-os riói olimpiai játékokat felvezető dokumentumfilm elkészítésén. A Samsung egy világszerte ismert márka és látom, milyen pozitív hatást tud gyakorolni nem csupán a filmben szereplő atlétákra, de másokra is.” – mondta el Morgan Neville, rendező. –  „Ha az olimpia szelleme egyet jelent az akadályok legyőzésével és a határok feszegetésével, úgy a Samsung tökéletes nagykövete ezeknek az értékeknek.”

 

Morgan Neville

 

A Fighting Chance című film három olimpiai reménység felkészülését követi nyomom:

  • Tsepo Mathibelle (24 éves, maratoni futó, Lesotho): A parányi, Dél-Afrikai Köztársaság területébe ágyazott országban járva a nézők a céltudatos maratoni futót, Tsepo Mathibelle-t ismerhetik meg, aki a futással az egész családját is támogatja. Tsepo a 2012-es londoni játékokon megszerzett utolsó hely után is rendíthetetlen maradt céljának elérésében, ami nem más, mint megnyerni az első olimpiai érmet Lesotho számára.
  • Miller Pata és Linline Matauatu (23 és 26 évesek, strandröplabda, Vanuatu): Vanuatu a Csendes-óceán délnyugati részén, Melanéziában található szigetország, ahol 2015-ben súlyos pusztítást végzett a Pam ciklon. A nézők a dokumentumfilmben megismerhetik az ország strandröplabda-csapatának két tagját, Miller Patat és Linline Matauatut. A két sportoló mindennapos kitartása és állhatatossága a helybéli, ni-vanuatu nők egész generációját inspirálja arra, hogy merjenek a hagyományok korlátain kívül gondolkodni és bátran kövessék álmaikat.
  • Yenebier Guillén Benitez (29 éves, bokszoló, 75 kg-os súlycsoport, Dominikai Köztársaság): A fiatal lány minden bevitt ütésével egyben a nemi sztereotípiákra is lesújt. Országa első olimpiai érmese szeretne lenni, édesapja és nagyapja nyomdokain járva, akik szintén sportolók voltak.

 

Neville különleges érzékenységgel képes elérni azt, hogy a bemutatott szereplők viszonylagos ismeretlenségük ellenére váljanak filmje igazi sztárjaivá. A rendező egyedi látásmódjának köszönhetően a dokumentumfilmes történetmesélés közepette az egyéni sorsok életre kelnek. A film készítésekor ellátogatott mindegyik sportoló hazájába, interjúkat készített a főszereplőkkel, edzőikkel, csapattársaikkal és a közösség tagjaival, hogy teljesebb képet kaphasson arról, hogy a fiatalok miként törik meg a jeget és írnak történelmet hazájukban. Végigkövette és megörökítette a sportolók szigorú edzéseit is, általános érvénnyel ábrázolva mindazt a szilárd eltökéltséget és lelkesedést, amely átszövi a világ minden egyes sportolójának útját a közös cél, az olimpiai érem felé.

 

„A Samsung azért is vállalkozott arra, hogy elmesélje ezeknek a sportolóknak a történetét, mert közös álmunk, hogy különlegesek legyünk, és határainkat feszegetve elérjük a lehetetlent” - mondta el Younghee Lee, a Samsung Electronics mobilkommunikációs üzletágának marketingért felelős alelnöke. – „Globális Olimpiai Partnerként hisszük, hogy a 2016–os riói olimpiai játékokhoz közeledve ez a film hat majd a világra, támogatva az olimpia egészét, ugyanakkor ráirányítva a figyelmet a sok rajongó által eddig talán nem ismert sportolókra és országokra.”

 

A Samsung folyamatosan arra törekszik, hogy összekösse az embereket, és segítse őket az akadálymentes kapcsolattartásban, élményeik megosztásában és történelemformáló emlékek gyűjtésében. A Samsung számos Galaxy mobileszközzel és az azokhoz kapcsolódó technológiával támogatja és javítja a sportolók edzését és segíti a családjukkal, barátaikkal és edzőikkel való kapcsolattartást a Rióba tartó út során. 

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Propaganda elleni védőoltás: Utazás!

Amerikai tudósítónk, Horváth László, olyan szemmel látogatta meg az év egyik legnagyobb turisztikai rendezvényét, az IPW Orlando 2022-öt, hogy közben szemügyre vette, mely fejlesztések könnyítik meg az ideérkezők utazását, és elfilozófált annak kapcsán, hogy miért érdemes útra kelni, és akár egy konferencia-részvételt is összekötni az adott hely felfedezésével, az ország - Amerika - felfedezésével.

2022. augusztus 8. 23:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08