Mennyibe kerül a 0 forintos mobil?

forrás: Prím Online, 2016. március 21. 15:29

Telefonvásárláskor úgy tűnik, hogy a szolgáltatók versengenek a kegyeinkért, és jobbnál-jobb ajánlatokkal kecsegtetnek, hogy náluk vásároljunk, de a havidíjakkal, részletekkel és hűségidővel együtt a nulla forintos mobil akár tízezrekkel drágább is lehet, ha nem a legkedvezőbb konstrukciót választjuk.

A különböző szolgáltatók csomagjait nagyon nehéz összehasonlítani: ezen segít egy új magyar startup, a TarifaExpert.hu ami 4 kattintásból megmondja, hogy hol éri meg telefont venni. 

 

A készülékek egyre okosabbak, és ezzel együtt egyre drágábbak is, ezért a legtöbben nem tudják egy összegben kifizetni. A szolgáltatók örömmel ajánlanak fel részletfizetéses megoldásokat, de ezek között nagy eltérés lehet: érdemes összehasonlítani az ajánlatokat, hogy megtudjuk, melyik csomaggal járunk legjobban a hosszú hűségidő alatt. 

 

Miért született a TarifaExpert.hu?

„Érdekes kérdés, hogy a szolgáltató által óriásplakáton vagy TV-ben hirdetett ajánlat mennyibe is kerül, ha minden költséggel számolunk, és nem csábulunk el a 0 forintos indulórészlet láttán. Azért hoztuk létre a keresőgépünket, mert régen mi is napokat töltöttünk azzal, hogy kiszámoljuk melyik szolgáltatónál mennyibe kerül a készülék – és még így sem voltunk biztosak benne, hogy a piacon levő összes opciót figyelembe vettük. Az ajánlatok ráadásul állandóan változnak. Amikor elkészült a TarifaExpert.hu oldala, és elkezdtük összehasonlítani az egyes csomagokat, meglepett, hogy mekkora különbségek lehetnek az egyes szolgáltatók és csomagajánlataik között” – mondta Kállai Barnabás, a TarifaExpert.hu alapítója.

 

Az egyes tarifacsomagok között hosszabb távon akár 50 000 forint eltérés is lehet, viszont ahhoz, hogy ennyit spóroljon az ember, órákon át kell böngészni a netet, és matematikusokat megszégyenítő kalkulációkat kell végezni. A telekommunikációs cégek ugyanis úgy fogalmazzák meg ajánlataikat,   hogy azt lehetőleg minél kevésbé lehessen összehasonlítani a konkurencia ajánlataival. Ezért viszonylag ritka az igazán tudatos vásárló, akinek van ideje és türelme minden paramétert figyelembe venni telefonvásárláskor. 

 

„A TarifaExpert csapatának az a célja, hogy a bonyolult szolgáltatásokat átláthatóvá és összehasonlíthatóvá tegye, és ezzel egy kicsit felpezsdítse a versenyt a telekommunikációs piacon. Hasonló áttörést szeretnénk elérni, mint ami a bankok, vagy az utazási irodák piacán történt.” – mesélte Barnabás.

 

Az oldal 4 kattintásból megmondja, hogy melyik szolgáltatónál, melyik díjcsomagban érdemes megvásárolni az adott telefont – sőt azt is, hogy a hűségidő végéig előfizetéssel, részletekkel, egyéb járulékos költségekkel együtt mennyibe fog kerülni a választás.

 

Ajánlatok a pénztárcádra szabva

Ami azonban igazán felhasználóbaráttá teszi az oldalt, az az igények felmérése: nem csak azt nézhetjük meg, hogy a megadott tarifacsomagok mennyibe kerülnének nekünk, hanem azt is, hogy a meglévő telefonálási szokásaink mellett melyik csomag lenne a legolcsóbb választás. 

 

A keresés egyszerű: megmondjuk, hogy mennyit szoktunk beszélni, netezni, SMS-ezni, bejelöljük, milyen telefont szeretnénk, és az oldal máris megtalálja a legjobb ajánlatokat. Itt már akár 100 000 forintot is megtakaríthatunk a 2 év hűségidő alatt. A tarifaexpert.hu célja, hogy a felhasználó csak annyit fizessen a telefonért és az előfizetésért, amennyit feltétlenül szükséges: ne vásároljon lebeszélhetetlen perceket, vagy horror adatforgalmat, amit egy év alatt sem tudna elhasználni. 

 

„Ezzel a projekttel az igazságos piaci versenyt támogatjuk, és azt reméljük, hogy a verseny hatására a szolgáltatók egyre kedvezőbb ajánlatokat fognak kialakítani az ügyfeleinek.” – mondta Barnabás.

 

Bár a startup még csak novemberben indult el, de már több ezer felhasználónak segítettek megtalálni az ideális csomagot, ezzel összességében milliókat spórolva a lakosságnak. „Ha jó áron akarunk okostelefonhoz jutni, akkor szinte mindenhol 1-2 éves hűségnyilatkozatot kell aláírnunk, és fontos, hogy a megfelelő információk birtokában hozzunk meg egy ilyen hosszú távú döntést.” – vallják az oldal készítői.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Propaganda elleni védőoltás: Utazás!

Amerikai tudósítónk, Horváth László, olyan szemmel látogatta meg az év egyik legnagyobb turisztikai rendezvényét, az IPW Orlando 2022-öt, hogy közben szemügyre vette, mely fejlesztések könnyítik meg az ideérkezők utazását, és elfilozófált annak kapcsán, hogy miért érdemes útra kelni, és akár egy konferencia-részvételt is összekötni az adott hely felfedezésével, az ország - Amerika - felfedezésével.

2022. augusztus 8. 23:11

Így óvja a szemét, ha sokat ül kijelző előtt

Tudta, hogy a nyugati emberek naponta átlagosan 6 órát töltenek különböző képernyők előtt? Ha belegondol, egy kicsit furcsa is, hogy a telefonunk kijelzőjére védőfóliát teszünk, a laptop kijelzőjét folyamatosan törölgetjük, portalanítjuk, szóval óvjuk az eszközeinket, miközben a szemünk védelmére nem is gondolunk. Íme pár tipp, ami segíthet megtartani a szeme egészségét, ha sok időt tölt kijelző előtt.

2022. június 13. 17:17

Esztétikus magas teljesítményű asztali számítógép - igenis létezik!

Ebben a cikkben azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy igenis reális elképzelésnek számíthat egy olyan asztali számítógép beszerzése, amelyik nemcsak teljesítményben, hanem az esztétikumot tekintve is elsőrendű vételnek számít. Következzenek tehát a részletek!

2022. február 15. 18:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A világ legígéretesebb kiberbiztonsági vállalatai közé került a Clarabot

2022. december 6. 21:30

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55