Rekordév az autóskamerák piacán

forrás: Prím Online, 2016. március 24. 15:15

Az autóskamerák piaca az egész világon növekvő tendenciát mutat, a vitás helyzetekben vagy káresetkor bizonyítékként is használható felvételek sok kellemetlenségtől óvják meg az gépkocsi tulajdonosokat.

A menetrögzítő alapfunkción túl pedig már GPS-szel felszerelt, WIFI-vel ellátott vagy parkolás közben rögzítő eszközt is találunk a palettán. A szektor meghatározó szereplője, a Mio 2015-ben megötszörözte eladási számait Magyarországon, 2016-ra pedig még okosabb kütyüket, még több extrát és új, pénztárcabarát megoldásokat ígérnek az autósoknak.

 

Az okostelefonok megjelenése ellenére folyamatosan nő a közlekedést segítő autós eszközök iránti kereslet, a szektor legnépszerűbb termékeinek még mindig a GPS-ek számítanak. A magyarországi eladási mutatók 2015-ben több százezres számot mutattak, a fogyasztók szerint megéri GPS készüléket vásárolni a beépített autós navigáció vagy okostelefon alkalmazások helyett. Amellett, hogy az élethosszig tartó frissítésekkel sokat spórolhatunk, az önálló autós navigációk számos további előnnyel is bírnak: pontosabb helymeghatározásra képesek, jobb jelszintet biztosítanak a sofőrnek, az újgenerációs változatok pedig már valós idejű közlekedési információkkal, forgalmisáv-asszisztenssel és parkolási móddal érkeznek.

 

„Magyarországon nagy a verseny a GPS-ek piacán, a trendek viszont egyértelműen egy irányba mutatnak. A magas árérzékenység miatt az egyéni igényekre szabható termékeket keresik leginkább, melyekre a felhasználó a számára szükséges, akár ingyenesen beszerezhető térképeket a kívánt időtartamra telepítheti. A GPS-ek és az autóskamerák összevetésében, Európa többi országához hasonlóan egyelőre még Magyarországon is a navigációk számítanak népszerűbbnek, de a fedélzeti kamerák iránti kereslet évről évre egyre kiugróbb számokat produkál. 2016-ban a tendencia még tovább nő, az autóskamera eladások az előrejelzések szerint a tavalyi számok másfélszeresét is meghaladják majd.” – foglalta össze a piaci trendeket a Mio régiós eladásokért felelős menedzsere, Cosmin Dobranis.

 

 

 

Az autóskameráké a jövő

A menetrögzítők hasznát a biztosító társaságok is kezdik felismerni, van olyan ország, ahol bizonyos értékhatár fölött kötelezővé is tették használatukat. Bár itthon még nem elvárás, egyre több autótulajdonos ébred rá a fedélzeti kamerák biztosította előnyökre. A számok folyamatos növekedésre utalnak Magyarországon, Európában és az egész világon egyaránt. A praktikus szerkezetek elsősorban a vitás esetek könnyebb elbírálására és a biztosítási csalások kiszűrésére alkalmasak. A kínálat abszolút csúcskategóriájának a Mio Combo termékeit tekinthetjük, melyek a már említett két kedvencet egyesítik: navigáció és autóskamera egyben. Idén négy új Mio termék is érkezik ebben a kategóriában.

 

 „A tavaly bevezetett újdonságok igazolták elvárásainkat, hiszen az autóskamerák piacán ötszörösére nőtt a magyarországi eladások száma. A kezdeti lendületet szeretnénk átvinni 2016-ra is, az idei újdonságok és iparági innovációk hatására legalább 25%-os piaci részesedést tervezünk elérni az év végére” – árulta el a Mio jövőbeni terveit Cosmin Dobranis. 

 

A Mio innovációs technológiái új termékek formájában érkeznek Magyarországra, 2016-ban az újgenerációs GPS-ek és autóskamerák mellett bemutatják Smart Home és hordható elektronikai megoldásaikat is.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Védekezzünk a szúnyogok ellen

Az idei évben a hatalmas esők után érkező hirtelen erőteljes felmelegedés rendkívül kedvezően hatott a szúnyoglárvák fejlődésére. Esős időben nem lehet alkalmazni a településeken bevett szúnyoggyérítési módszereket. A szúnyoginvázió nem csak a vízparti településeket érinti, és sajnos nem csupán néhány kellemetlenül égő csípés a hozománya a szárnyas rovarnak.

2019. július 15. 13:50

Idén is várja az önkénteseket a Sziget

A Sziget fesztiválra idén is várják a lelkes önkéntesek jelentkezését, akik szeretnének egy világszínvonalú esemény kulisszái mögé látni, megismerni az ott folyó munkát és ezzel tapasztalatot szerezni.

2019. július 15. 12:16

Music FM a Lupán

Újra éled az idén év elején megszűnt Music Fm, ha nem is az éterben, de a rádió egykori DJ-i Budapest tengerpartjának legújabb helyszínén, a Takarék Beachen hétvégente pakolják majd a lemezeket. Július 12-én indul a sorozat.

2019. július 11. 11:40

Rekord látogatószám volt a Soundon

Rekord látogatószámmal zárt Európa legmenőbb vízparti fesztiválja. A Balaton Soundon 172 ezren voltak és a szombati napon ki kellett tenni a „megtelt” táblát is.

2019. július 10. 08:59

Forog a TOXIKOMA

A héten indul Szabó Győző azonos című önéletrajzi írásán alapuló mozifilm, a Toxikoma forgatása. Szabó Győzőt Molnár Áron, Csernus Imrét Bányai Kelemen Barna alakítja, a film producerei Illés Gabriella és Herendi Gábor lesznek. A mozit Herendi Gábor rendezi, és az alkotók közt van executive producerként Szabó Győző is. A film „a drogos alfahím és az Istent játszó pszichiáter egymásnak feszüléséről és baráttá válásáról” szól.

2019. július 5. 11:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A 4iG megvásárolja a T-Systems Magyarországot

2019. július 9. 11:43

A Bosch repülni tanítja az autókat

2019. június 21. 14:03

Több mint 1000 milliárd forintot költenek el Magyarországon az e-kiskereskedelemben

2019. június 4. 11:26

GKI e-TOPLISTA: Magyarország legnagyobb forgalmú webáruházai

2019. május 28. 12:05
online sportfogadás