A tudatos pénzügyi tervezést segíti az Erste új NetBank fejlesztése

forrás: Prím Online, 2016. április 6. 15:37

Március végétől új funkció érhető el az Erste NetBank hozzáféréssel rendelkező lakossági ügyfelek számára: az ingyenes Pénzügyi monitor lehetővé teszi a kiadásaik nyomon követését, felhasználási cél szerinti csoportosítását, valamint költési limitek beállítását. A Pénzügyi monitor az Erste Bank azon digitális fejlesztései közé tartozik, amelyek a pénzügyi tudatosság növelését szolgálják.

Az Erste Bank által bevezetett Pénzügyi monitor szolgáltatást március végétől érhetik el az ügyfelek. Az ingyenes funkció átláthatóvá teszi, hogy egy adott időszakban mire és mennyit költöttünk, azáltal, hogy bekategorizálja az adott számlá(k)hoz tartozó tranzakciókat (például lakhatás/rezsi, étel, autózás/tankolás, szórakozás stb. kategóriákba). A tranzakciók egy részét a Pénzügyi monitor automatikusan besorolja fő- és alkategóriába, melyet a felhasználó egyéni szabályok megadásával vagy a meglévők módosításával testre szabhat, finomíthat. Az elemzést grafikus megjelenítés teszi könnyen értelmezhetővé.  „Tapasztalataink szerint csak kevesek tudják pontosan, hogy a saját költségvetésükből mire mennyi pénzt fordítanak, ebben segít a Pénzügyi monitor” – jegyezte meg az Erste Bank Pénzügyi monitor NetBanki szolgáltatással kapcsolatban Egri Szilvia, az Erste Digitális Csatornák osztályvezetője.

 

„A Pénzügyi monitort 2015. november végén először az Erste dolgozók számára tettük elérhetővé. A cél az volt, hogy a szolgáltatást még a márciusi publikus indulás előtt tökéletesíthessük, és értékes tapasztalatokat gyűjthessünk az új funkció várható fogadtatásáról. A dolgozók visszajelzései megerősítették, hogy a Pénzügyi monitor segítségével a korábbinál sokkal pontosabb képet kaphat a felhasználó költéseiről, ami egy magasabb szintű pénzügyi tudatosságot tesz lehetővé” – tette hozzá Egri Szilvia.

 

Fontos és hasznos funkció, hogy a költési limitek beállításával az is megadható, hogy mennyi az a maximális összeg, amelyet adott kategóriában vagy alkategóriában költeni szeretne az ügyfél, így elkerülhető a túlköltekezés veszélye. Természetesen a rendszer nem tiltja le a limit feletti vásárlást, de segít nyomon követni, hogy sikerült-e a megszabott kereten belül tartani a tényleges költést.

 

A most bevezetett Pénzügy monitor szolgáltatás a 2015-ben az „Év leginnovatívabb Bankja” díjat elnyert Erste Bank folyamatos NetBank fejlesztéseinek egyik újabb állomása. 2015 szeptembere óta például a kényelem és egyszerűség jegyében átláthatóbb és logikusabb menürendszer segíti a lakossági ügyfelek eligazodását a NetBankon belül, valamint kibővült a szolgáltatások köre is. A NetBank és a NetBróker összekapcsolásának köszönhetően az ügyfelek meglévő befektetéseiket már a NetBankban is kezelhetik, sőt új értékpapír számlát is nyithatnak. Mindemellett egyszerűbbé vált a hitelkártya tartozás kiegyenlítése, illetve egyes számlacsomagok felnőtt Erste Egyszámlára válthatóak át a NetBankon keresztül.

 

Az Erste Pénzügyi Monitor fő funkciói:

 

Költés Elemzés

  • költések csoportosítása fő- és alkategóriákba – a besorolási szabályok szabadon módosíthatók, kiegészíthetők
  • grafikus megjelenítés, különféle szűrők beállítása, többféle lebontás

Költési Limit beállítása 

  • aktuális hónapra megadhatók költési limitek fő- és alkategóriákra egyaránt 
  • bármikor módosítható NetBankon keresztül

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05