Az ABB a 2016-os Hannoveri Vásáron: fókuszban a Dolgok, Szolgáltatások és Emberek Internete

forrás: Prím Online, 2016. április 18. 15:12

Az ABB bemutatja, miként javítható a versenyképesség a Dolgok, Szolgáltatások és Emberek Internetének (IoTSP) alkalmazásával.

Az ABB a fejlődési trendeket meghatározó digitális megoldások széles skáláját vonultatja fel a 2016. április 25. és 29. között megrendezendő Hannoveri Vásáron. Összhangban a vásár mottójával „Integrated Industry – Discover Solutions” (Az ipari integráció megoldásainak bemutatása) az ABB az Dolgok, Szolgáltatások és Emberek Internetét (IoTSP) a jövőbe mutató újítások példájaként mutatja be. 

 

Az ABB IoTSP-koncepciója magában foglal olyan új szolgáltatásokat és megoldásokat, amelyek a vállalat minden vevői szegmense számára kulcsfontosságúnak számítanak. Függetlenül attól, hogy a leendő ügyfél a közüzemi, az ipari, a közlekedési vagy az infrastruktúrális szektorban működik-e, az ABB igényre szabott megoldást tud szállítani minden vevője számára. Az ABB gyakorlatias, vevő-központú megoldásokat fog bemutatni a 11-es csarnok A35-ös pavilonjában, amelyek “életre keltik” és könnyen érthetővé teszik az IoTSP-koncepciót. Az IoTSP megoldásokat arra tervezték, hogy javítsák a termelékenységet, növeljék a hatákonyságot, és teret nyissanak az új üzleti modellek kifejlesztése előtt. Segítségével a vevők optimalizálhatják a szolgáltatásokat, és mérhetően megerősíthetik a versenyelőnyüket.     

 

„A jelenlegi és a jövőbeni nyereséges növekedés elérése érdekében, a Next Level stratégiánk –amely részben szintén az IoTSP-én alapszik –, végrehajtásával súlypont-áthelyezést hajtunk végre az ABB üzleti tevékenységében” – mondta Ulrich Spiesshofer, az ABB vezérigazgatója. „A gyártásautomatizálás és az energetika komponenseit, azaz az eszközöket, csatlakoztatjuk az internetre, hogy a fejlett szoftvermegoldások használata mellett összehangoltan működhessenek. Az IoTSP-nek köszönhetően új szolgáltatásokkal bővül a portfóliónk, a vevőink számára pedig versenyelőnyt biztosít.”  

 

 

Az ABB IoTSP megoldásai elősegítik, hogy sikeres paradigmaváltás menjen végbe az erőforrás-gazdálkodásban. Az IoTSP eszközöket, rendszereket, embereket és kontinenseket köt össze. Az ABB mindezt a vállalat kiállítási standján fogja bemutatni, amihez segítséget nyújt az idei Hannoveri Vásár partnerországa és díszvendége, az USA is. A vállalat az 1700 négyzetméter alapterületű standján több mint 30 olyan megoldást fog bemutatni, amely erősen kötődik az Egyesült Államokhoz.  

 

Az ABB a világ legnagyobb ipari vásárán most először mutatja be a szakembereknek számos technológiai megoldását, köztük az innovatív, intelligens érzékelőt, amely a legfejlettebb megoldást jelenti a villanymotor távfelügyeletében. Az április 25-én bemutatandó intelligens érzékelési megoldás az ABB Dolgok, Szolgáltatások és Emberek Internetére támaszkodva lehetővé teszi a kisfeszültségű villanymotorok távoli állapotfelügyeletét. Az intelligens érzékelő pontosan méri a paramétereket, így a hőmérsékletet, és a rezgést, majd az adatokat okostelefonon elküldi egy biztonságos, felhőalapú szerverre. Az ABB szoftvere elemzi az adatokat, és megelőző karbantartási intézkedésekre tesz javaslatot. Az így működő intelligens érzékelő akár 70%-kal is csökkentheti a nem tervezett állásidőt, 30%-kal meghosszabbíthatja a motor élettartamát, és 10%-kal növelheti az energiahatékonyságot, ami egy évnél rövidebb idő alatt megtérülő hozzáadott értéket képvisel.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Maradjunk otthon – de játsszunk élőben!

A világjárvány második hullámának berobbanásával szinte minden országban korlátozásokat terveznek bevezetni, ami azt jelenti, hogy előbb-utóbb Magyarországon is változások lesznek. Négy fal között töltve az időt számos lehetőség van arra, hogy lekössük magunkat, szórakozzunk, vagy éppen olyasmit próbáljunk ki, amit eddig nem. Ez talán az egyik legjobb idő arra is, hogy kipróbáljunk egy-kettőt a legjobb élő kaszinó oldalak közül!

2020. szeptember 21. 16:41

Miért jobb az Eldorado, mint más piacterek?

A videojáték-piacok azok a helyek, ahol a világ minden tájáról érkező játékosok vásárolhatnak és eladhatnak játékon belüli pénznemeket, tárgyakat és fiókokat. Napjainkban a piacterek a pénzkeresés legjobb módját képviselik, mivel a játékosok értékes játékbeli tárgyaikat eladhatják azoknak a játékosoknak, akiknek szükségük van ezekre, és ebből meg is élhetnek.

2020. szeptember 21. 10:52

Szeptember 4-én érkezik az HBO GO-ra Ridley Scott sci-fi sorozata

Az HBO GO-ra érkező Ridley Scott sci-fi sorozat a nem is olyan távoli jövőben játszódik. Az emberiség kezdi uralma alá hajtani a világegyetemet. A gyarmatosítás korai szakaszában két android történetét követhetjük nyomon, akiknek az a feladata, hogy emberi gyerekeket neveljenek az egyik ismeretlen bolygón. A két androidnak – Apának és Anyának – komoly kihívással kell szembenéznie, amikor a növekvő kolóniát széteséssel fenyegeti egy vallási konfliktus. Az emberek hitének ellenőrzésre nehéz és hálátlan feladat.

2020. augusztus 19. 12:20

STRAND Fesztivál helyett SzabadSTRAND lesz Zamárdiban

Ma már tudjuk, hogy egyetlen zenei fesztivál se valósulhat meg 2020-ban itthon úgy, ahogyan megszoktuk, ahogyan vártuk. Ez alól a MOL Nagyon Balaton keretében tervezett zamárdi STRAND Fesztivál sem kivétel, amely augusztus 18-tól várta volna a közönséget. A szervezők SzabadSTRAND címmel az eredeti helyszínen, augusztus 19-22. között várják programokkal a közönséget. 

2020. augusztus 18. 20:13

Három dokucsatornát nyit meg nyár végén a UPC Direct

A UPC Direct a Viasat World médiavállalat három csatornáját is elérhetővé teszi minden előfizetőjének 2020. augusztus 14. és 31. között, így az adrenalinfüggők a Viasat Explore, a múlt kedvelői a Viasat History, a természetkedvelők pedig a Viasat Nature műsoraival – köztük számos premierrel – búcsúztathatják a nyarat. 

2020. augusztus 15. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ismét lehet pályázni a Magyar Innovációs Nagydíjra

2020. december 1. 14:57

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

2020. november 24. 12:01

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

2020. november 21. 10:18

Robbanhat itthon év végén az e-kereskedelmi forgalom

2020. november 12. 15:52
online sportfogadás