Új VPN tűzfal kisvállalkozásoknak

forrás: Prím Online, 2016. május 9. 12:30

A tajvani ZyXEL bemutatta új VPN tűzfal modelljeit, az USG20(W)-VPN sorozatot, mely nagy sebességű internet-hozzáférést biztosít és kiemelt védelmet nyújt a kibertámadások ellen. A Virtuális Privát Hálózat (VPN) támogatás a távolról dolgozók miatt különösen fontos, mert biztonságos hálózati hozzáférést képes biztosítani bármely eszközről.

Ahogyan a vállalkozások is egyre mobilabbá válnak, úgy a tulajdonosoknak és az alkalmazottaknak is gyakran távolról kell hozzáférniük a céges erőforrásokhoz és az adatokhoz is. A vállalati hálózatok nyilvános hozzáférése és összekötése az internettel azonban nagyon veszélyes, az egyre gyakoribb kibertámadások miatt. A tajvani ZyXEL a biztonságos távoli hozzáférésekre tervezte USG20 (W) – VPN tűzfalát, amit teljes Statikus Csomag Ellenőrzés (SPI) védelemmel, és hibrid VPN támogatással (IPSec/SSL/L2TP) szereltek fel.

 

Az USG20(W)-VPN emellett a Biztonságos Has algoritmus 2 (SHA2) tanúsítvánnyal is rendelkezik, ami a korábbi hitelesítési eljárásoknál fejlettebb, biztonságosabb VPN csatlakozást biztosít a hálózatokban. Az elérhető weboldalak több mint 75%-a SHA-2 tanúsítványt használt, csakúgy mint a legnagyobb böngészők, mint pl. az Internet Explorer, a Firefox vagy a Chrome, így a VPN védelem is kompatibilis bármelyik nagy böngészőrendszerrel.

 

 

Az eszköz emellett automatikus feltöltési funkcióval is rendelkezik, így nem szükséges egyenként manuálisan kezelni a le- és feltöltési folyamatok biztonsági beállításait. Az USG20(W)-VPN duális WAN (SFP és Ethernet) csatlakozással van felszerelve, amivel hiba esetén is elkerülhető az internetkapcsolat leállása. A 802.11ac sebességnek köszönhetően a tűzfal könnyedén beépíthető a hálózatba, és nem szükséges új eszközök, pl. routerek további beszerzése sem.

 

A ZyXEL átfogó biztonsági eszköz és szolgáltatás portfolióját már 16 éve tesztelik az ICSA laborjaiban, ezért csakis a kiemelten biztonságos végtermékek kerülnek a fogyasztókhoz. A biztonsági információs csomópont (ZyXEL OneSecurity.com) és a biztonsági támogatás portál (myZyXEL.com) segítségével a vállalkozások lépést tudnak tartani a legújabb biztonsági hírekkel, tanácsokkal, gyakorlatokkal, és szolgáltatásokkal is.

 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50