Technikai kommunikációval foglalkozó szakmai szervezet alakult

forrás: Prím Online, 2016. május 17. 12:33

Hazai vállalatok részvételével és az európai anyaszervezet támogatásával megalakult a tekom Magyarország szakmai platform, amely a technikai kommunikációval foglalkozó magyarországi szakembereket tömöríti. Az SAP egyik alapítóként a tagok és érdeklődők felé történő kommunikációért felel majd. 

Az SAP szoftvercég budapesti székházában megrendezett alapítóeseményen bemutatkozott a tekom Magyarország bizottsága, és ismertették a következő időszakra vonatkozó terveket. A szakmai szervezet célja, hogy lehetőséget biztosítson egyének és vállalatok számára a technikai kommunikáció területén szerzett tapasztalatok megosztására, a szakmai párbeszédre és a kapcsolatépítésre. A rendezvényen Jürgen Muthig, a tekom Europe elnöke, Anke Neytchev, a tekom Europe nemzetközi ügyekért felelős kollégája, Markus Hilken, az SAP fejlesztőközpontjának vezetője, a Semcon Kft., valamint a tekom Magyarország alapító tagjai, a DEFTEC Europe Kft., a CAE Engineering Kft., a Kilgray Translation Technologies, a LEG Hungary Localization and Language Technology és az SAP képviselői vettek részt. Az SAP a szervezeten belül az ún. Communication Officer szerepét tölti be és a tagok, érdeklődők felé történő kommunikációért felelős.

 

Az SAP felhős céggé való alakulása során a technikai dokumentáció területén szükségessé vált változásokat is sikerrel vitte véghez, az új szakmai fórum pedig lehetőséget biztosít, hogy az átalakulás során szerzett tapasztalatokat a tekom Magyarország tagjai is megismerjék. Az SAP hazai fejlesztőközpontjában 15 fő foglalkozik technikai kommunikációval, amelynek magas színvonala hozzájárul többek közt az SAP S/4HANA üzleti szoftvercsomag felhasználói elégedettségéhez. A vállalat további 300, ügyféltámogató feladatokat ellátó munkatársa pedig szintén részt vállal a technikai kommunikációból.

 

A tekom Magyarország európai anyaszervezete, a tekom Europe 12 országban van jelen, tagjai termékdokumentáció-írással, információmenedzsmenttel, publikációval, fordítási szolgáltatásokkal és mindezek szoftveres támogatásával foglalkozó vállalatok.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59