Egy lapon a gyerekkel: elindult a digitaliscsalad.hu

forrás: Prím Online, 2016. május 18. 10:13

Kiss Miklós Emoji Ballroom című kiállításának megnyitójával és egy a családi internethasználatról szóló kerekasztal beszélgetéssel indította el kedden este a Vodafone Magyarország a www.digitaliscsalad.hu online magazint. A családoknak szóló oldal célja, hogy az internetezés közben napi szinten felmerülő kérdésekre közérthető válaszokat adjon, hasznos tanácsokkal és megoldási javaslatokkal segítse elő a szülők és a gyermekek közös internetezését. 

„A Vodafone Magyarország kiemelten fontosnak tartja a digitális esélyegyenlőséget, ahogyan azt a 2016 januárjában útjára indított Vodafone Digitális Iskola Program is bizonyítja. Ugyancsak nagyon fontos cél, hogy minél többen elsajátíthassák a biztonságos internetezéshez szükséges ismereteket, valamint, hogy az internetezés ne elválassza, hanem közös nevezőre hozza a szülőket és a gyerekeket” – mondta Baráth Péter, a Vodafone Magyarország márkaigazgatója. „Ezt a célt szolgálják Family tarifa csomagjaink, valamint a most elindított digitaliscsalad.hu oldal is” – tette hozzá.

 

 

Mivel Magyarországon még nagyon sok családnak okoz problémát, hogy a szülők és gyermekek digitális ismeretei meglehetősen eltérő szinten vannak, ezért a lap nem titkolt célja, hogy elősegítse a generációk közeledését is. 

 

A mobil eszközök használata a mindennapjaink részévé vált és nagyon fontosnak tartjuk, hogy ezek készség szintű, megfelelő és biztonságos használatát már gyermekkorban minél többen elsajátíthassák, mondta R. Tóth Zsuzsanna a Vodafone Magyarország HR vezérigazgató-helyettese a kerekasztal beszélgetésen. Mint mondta, a Vodafone a Digitális Iskola Programon keresztül próbál abban segíteni, hogy minél több hátrányos helyzetű diák számára legyenek elérhetőek a mobil eszközök és azok biztonságos használata. 

 

Till Attila, a TV2 műsorvezetője többek között a saját tapasztalatiról beszélt, mint elmondta: „a Tiszta szívvel című legújabb filmem forgatása alatt tapasztaltam meg, hogy egyrészt munka közben sem érdemes tiltani a mobileszközök használatát, másrészt pedig, hogy a digitális bennszülöttek – mint például Fenyvesi Zoli, a kerekes székes főszereplő –, az a mobiltelefon folyamatos használata mellett is képes rám figyelni.”

 

A www.digitaliscsalad.hu tesztekkel, videókkal, ismert emberek, gyakorló szülők valamint internetes szakértők tanácsaival és javaslataival igyekszik elősegíteni a családok közös internetezését, bemutatva, hogy mire használják a gyerekek a szüleik számára ismeretlen alkalmazásokat, mit látnak és mihez szólnak hozzá a közösségi oldalakon.

 

Az oldal emellett olyan témákkal foglalkozik, hogy hogyan oldható meg, hogy a családtagok ne maradjanak ki egymás életéből a kütyümánia miatt. Hol vannak és melyek azok a dolgok az interneten, amik abban segítenek, hogy a család ne csak az offline, de az online világban is együtt lehessen? 

 

A www.digitaliscsalad.hu online magazint a Vodafone Magyarország hívta életre, az oldalt Gróf Anita vezetésével egy önálló szerkesztőség készíti.

 

Az Emoji Ballroom kiállítást az Erzsébet téren, a Design Terminál pavilonjában lehet megtekinteni. Kiss Miklós műveinek középpontjában az emojik, vagyis az hangulatfestő emotikonok állnak. Mivel az Oxford Dictionaries 2015-ben, először a történelem során egy piktogramot, pontosabban egy emoji-t választott az év szavának – a kiállításon 2015 darab emotikonnal ellátott labda tekinthető meg. A látogatók a labdákat el is vihetik, mindössze egy szóért, amelyet egy papírra kell írni és egy gyűjtőládába dobni. A kiállítás végén a legtöbbet leírt szó lesz a kiállítás, és egyben Budapest szava.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05