Az ABB felvásárolta a robotikai automatizálási megoldásokra szakosodott svéd SVIA céget

forrás: Prím Online, 2016. május 24. 09:32

Az ABB felvásárolta a SVIA-t, amely vezető gyártó a gépkiszolgáló robotcellák gyorsan bővülő piacán. A svédországi Jönköping központtal működő SVIA automatizált rendszereket fejleszt és gyárt gépkiszolgálási folyamatokhoz, amelyek alkalmazása során robotok adagolják az esztergák és marógépek munkadarabjait, illetve olyan másodlagos folyamatokat automatizálnak, mint például az összeszerelés, a mosás és az alkatrészjelölés.

A SVIA termékkínálatába több mint 800 gépkiszolgálócella-megoldás tartozik, amelyek a robot-alapú automatizálás integrálásával növelik a termelékenységet, valamint a gyártás rugalmasságát és minőségét. A SVIA megoldásai kiegészülve az ABB-nek a Dolgok Szolgáltatások és Emberek (IoTSP) Internete terén meglévő vezető piaci pozíciójával egyedülálló  vételi ajánlatot biztosítanak az ipari vevők számára világszerte.  A felek megállapodtak, hogy a vételi árat nem hozzák nyilvánosságra.

  

Az akvizíció nyomán az ABB gépkiszolgálási termékkínálata az ipar számára gyártott, így az autógyártásban, a műanyagiparban és az elektronikában – pl. az okostelefonok gyártásában –  használható fejlett, látási funkciókat integráló megoldások széles választékával bővül. A kibővült termékkínálat előnyöket kínál az eredeti készülékgyártóknak (OEM-eknek) éppúgy, mint a CNC szerszámgépeket üzemeltetőknek, valamint az ABB globális viszontértékesítői hálózata számára is.  

 

„A SVIA automatizálási megoldásai tökéletesen illeszkednek az ABB piacvezető, globális Robotika üzletágának tevékenységi körébe. A SVIA innovatív gépkiszolgálási megoldásaiban már eddig is alkalmazta az ABB robotjait.  A két cég együtt fejlesztette ki az ABB FlexMT robotizált, automatikus gyártócelláját, melynek segítségével a szerszámgép-kihasználtság foka akár 90%-ra emelhető, szemben a hagyományos kézi gépkiszolgálásra jellemző 50%-os kihasználtsággal” – mondta Pekka Tiitinen, az ABB Gyártásautomatizálás és Hajtások divízió vezetője. „Ügyfeleink iránti erős elkötelezettségünknek köszönhetően, valamint az IoTSP-re alapozott, integrált, teljes körű megoldások szállításával a két fél együtt nagyobb üzleti növekedést tud elérni. Ez az üzleti gondolkodás volt a SVIA eddigi sikeres működésének a sarokköve, és egyik kulcsfontosságú eleme az ABB Next Level növekedési stratégiájának is.”      

 

  

 

A robotizált gépkiszolgálásra alapozott automatizálás iránt egyre nő az érdeklődés, mivel nő az igény a nagyobb termelékenység és a rugalmasság iránt, ahogy a termelésben elmozdulás tapasztalható a sokféle, de kisebb tételben gyártott termékek felé. A robotizált automatizálás révén javítható a munkabiztonság, mivel a dolgozókat megvédik a gyorsan mozgó gépektől. A SVIA teljes körű megoldási portfóliója kiegészülve az ABB speciális gépkiszolgálási szoftverével csökkenti a mérnöki költségeket, amely a legjelentősebb költségtényező az új gépek telepítésekor.   

 

A megoldásaiban az egyszerűséget szem előtt tartó SVIA olyan intuitív, mobil szoftveralkalmazást kínál, amely valós idejű jelentéseket képes készíteni a termelés sebességéről és a gépállapotról, illetve riasztásjelzést küld az esetleges üzemzavarokról. A megoldás szervesen illeszkedik a magasabb szintű termelékenységet és megbízhatóságot biztosító IoTSP integrált ökoszisztémájába. A SVIA a jövőben az ABB Gyártásautomatizálás és Hajtások divíziójá Robotika üzletágának részeként működik tovább, és bekapcsolódik a gépkiszolgálási globális alkalmazási központ munkájába.

 

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Diákok digitális oktatásást segíti a Sberbank

Pedagógusoknak és rászoruló gyermekeknek biztosít digitális eszközöket a Magyar Bankszövetség által létrehozott JÓTETT Bank – Digitális Gyorsítósáv program, amelyhez a Sberbank Magyarország Zrt. is csatlakozott.

2020. december 4. 16:50

Debrecenben nyílik az első vidéki Xiaomi Mi Store

Tovább terjeszkedik a Xiaomi Magyarországon: első ízben lesz hivatalos márkaképviselete Budapesten kívül, Debrecenben. A december 5-én megnyíló üzlet lesz a harmadik Mi Store az országban, ahol közvetlenül a gyártótól és gyártói garanciával lehet majd Xiaomi termékeket vásárolni. 

2020. december 4. 14:13

12 millió eurónyi beruházás a Schneider Electricnél

Összesen mintegy 12 millió eurónyi beruházást valósított meg az idei évben magyarországi gyáraiban és logisztikai központjában a Schneider Electric. A fejlesztések keretében többek között modernebb gyártósorokat állított üzembe a cég, illetve bővítette gyöngyösi telephelyét.

2020. december 3. 19:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ismét lehet pályázni a Magyar Innovációs Nagydíjra

2020. december 1. 14:57

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

2020. november 24. 12:01

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

2020. november 21. 10:18

Robbanhat itthon év végén az e-kereskedelmi forgalom

2020. november 12. 15:52
online sportfogadás