A Kingston az EU egységes adatvédelmi direktíváinak megfelelően fejlesztette ki új titkosított pendrive-jait

forrás: Prím Online, 2016. május 30. 09:42

A Kingston Digital, Inc., a Kingston Technology Company Inc., a világ vezető független memóriagyártójának leányvállalata az Európai Unió által május 24-én hatályba lépett adatvédelmi rendeletével összhangban bemutatta két új, hardveresen titkosított USB-meghajtóját.

A DataLocker SafeConsolefelügyeletével elérhető DataTraveler 4000G2 (DT4000G2DM) és DataTraveler Vault Privacy 3.0 (DTVP30DM) pendrive-ok eleget tesznek a szigorú IT-biztonsági Federal Information Processing Standards (FIPS) követelményeknek, így a szervezetek a lehető legmagasabb szinten biztosíthatják adataik védelmét a teljes mobil munkaerő számára.

 

Mivel az adatlopások egyre gyakoribbak napjainkban, emellett egyes régiók jogszabályi előírásokat vezetnek be, a szervezeteknek javasolt bevált gyakorlatokat kidolgozniuk a vállalati tűzfalon kívül tárolt adataik biztonságának megóvására. Az Európai Unió áprilisban elfogadott általános adatvédelmi rendelete kötelezően előírja a vállalkozások digitális infrastruktúrájára vonatkozóan a biztonsági szint fejlesztését.  A Kingston szerint a szervezeti irányelvek részeként érdemes bevezetni az eszközszintű felügyeletet, amely LAN- és internetkapcsolaton keresztül végzi a biztonsági ellenőrzést, ezáltal jobban követhető és naplózható a ki-, illetve befelé irányuló vállalati adatforgalom.  

 

 

Adatbiztonság szervezeten belül és kívül

Az újonnan bejelentett memóriakulcsok mindegyike 256 bites AES hardveres titkosítással, a DT4000G2DM esetében FIPS 140-2 Level 3, a DTVP30DM pedig FIPS 197 tanúsítvánnyal rendelkezik. Ezzel maximális védelmet biztosítanak a vállalati és a személyes adatok számára egyaránt. A SafeConsole megoldással érkező DataTraveler pendrive-ok egyedülálló módon távoli vagy helyi jelszófelügyeletet szolgáltatnak a felhasználóknak. Ez azért is előny, mert az EU által két évtized után egységesített adatvédelmi szabályrendszer a modern IT technológiákat, mint például a felhőszolgáltatásokat vagy a határokon átnyúló adatkezelést figyelembe véve rendelkezik az adatok biztonságáról az összes EU-s országra vonatkozóan.

 

A SafeConsole platform ezen felül lehetővé teszi az elfelejtett jelszavak biztonságos helyreállítását, a teljes körű naplózást, és az automatikus készletnyilvántartást. A geokerítések által meghatározható az USB földrajzi helye, így a határokon kívül is nyomon követhetők az adatok. Ez kiemelten fontos, mivel az új EU-s rendelet minden tagországra egységesen érvényes, és az EU-n kívüli cégek európai tevékenységét is érinti. További újdonság, hogy az eszköz elvesztése esetén a tulajdonos távolról inaktiválhatja a memóriakulcsot.

 

„Az emberi mulasztások, a rosszindulatú támadások és a műszaki meghibásodások veszélyeztethetik a cégek és a munkavállalók kritikus fontosságú adatainak biztonságát. Ezt megelőzendő, a hivataloknak és a szervezeteknek már jóval azelőtt meg kell hozniuk a szükséges intézkedéseket, hogy valami probléma történhetne. Az IronKey nemrégiben végrehajtott felvásárlása, valamint a DataLockerrel kötött szoros együttműködésünk mind megerősítik a Kingston elkötelezettségét az iránt, hogy a piacon elérhető legbiztonságosabb titkosított USB-megoldásokat a lehető legnagyobb választékban kínáljuk ügyfeleinknek” – mondta Valentina Vitolo, a Kingston flash üzletágának vezetője.

 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az IT menedzserek nehezen birkóznak meg a digitális támadásokkal

A hálózati és endpoint védelem ágazatában globális vezető szerepet betöltő Sophos ismertette a The Impossible Puzzle of Cybersecurity felmérésének eredményeit. A felmérés arra mutat rá, hogy az IT menedzsereket elárasztják a minden irányból érkező digitális támadások és nehezen birkóznak meg a helyzettel a biztonsági szakértelem, a költségvetés és a korszerű technológia hiánya miatt. A felmérésben 3100 középvállalkozásokban dolgozó IT döntéshozó vett rész.

2019. július 15. 15:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A 4iG megvásárolja a T-Systems Magyarországot

2019. július 9. 11:43

A Bosch repülni tanítja az autókat

2019. június 21. 14:03

Több mint 1000 milliárd forintot költenek el Magyarországon az e-kiskereskedelemben

2019. június 4. 11:26

GKI e-TOPLISTA: Magyarország legnagyobb forgalmú webáruházai

2019. május 28. 12:05
online sportfogadás