A check point új biztonsági célhardverei kisvállalatok számára

forrás: Prím Online, 2016. június 8. 15:10

Az új 770-es és 790-es célhardverek a kisvállalatok különleges igényei szerint kialakított, fejlett fenyegetések elleni védelemmel bővítik ki a Check Point 700 Series termékcsaládot

A Check Point Software Technologies Ltd. két új, a kisvállalatok egyedi biztonsági igényeit kielégítő berendezéssel bővítette a Check Point 700 sorozatú célhardvereit. Az új Check Point 770 és 790, kiegészülve a 730 és 750 célhardverekkel, olyan fejlett fenyegetések elleni védelmet nyújtó összetevőket tartalmaz mint tűzfal, VPN, antivírus, anti-bot, alkalmazáskontroll, URL filtering, valamint email biztonsági megoldás. Mindezeken túl, a berendezések optimalizált hálózati teljesítményt nyújtanak 4 Gbps-os tűzfal teljesítményig, illetve 330 Mbps teljesítményig azon esetekben, amikor a fenyegetések elleni védelmi funckiók aktiválva vannak.

 

A 2016-os Verizon Data Breach Investigations Report (adatkiszivárgásokkal kapcsolatos vizsgálatokat elemző jelentés) szerint a cyber bűnözők számos útvonalat használnak a kisvállalatokba való beszivárgásra: például adathalászatot, zsarolóvírusokat (ransomware), és szolgáltatásmegtagadással járó támadásokat. Ezen támadások átlagosan több, mint 35.000 dolláros költséget jelentenek a kisvállalatok számára (a First Data Market Insight szerint), tehát napjaink cyber támadásai pusztító hatással lehetnek az egyre nagyobb piaci versenyben.

 

„A kisvállalatok világszerte nagy szerepet játszanak a gazdasági növekedésben és az innovációban. Szükség van egyszerű megoldásokra, melyek segítik, hogy ezek a – gyakran erőforráshiánnyal küzködő – szervezetek egy lépéssel a cyber biztonsággal kapcsolatos kihívások előtt haladjanak,” mondta Gabi Reish, a Check Point termékmenedzsmentért felelős elnökhelyettese. „A 770-es és a 790-es berendezések kibővítik a 700-as sorozatú célhardver-családunk képességeit, azt a védelmet biztosítják, melyre szükség van a kisvállalatok ügyfélhálózatainak megóvásához, és a támadásokkal szembeni kiszolgáltatottság kiküszöböléséhez.”

 

 

Az új 770 és 790 a kisvállalatok számára optimalizált biztonságot nyújtja. Ezek a kompakt célhardverek egyszerűen konfigurálhatóak és menedzselhetőek: 

  • Fejlett védelem a cyber támadások ellen. Az ismert és ismeretlen cyber támadások általában titkosak és nehezen felfedezhetőek. A Check Point 700 Series többi tagjával együtt, az új 770-es és 790-es nagyvállalati szintű fenyegetések elleni védelmet nyújt a rosszindulatú programok, a veszélyes alkalmazások és weboldalak ellen, miközben teljeskörű ellenőrzést tart fenn a hálózati forgalom és a berendezések használata felett.
  • Kompromisszumok nélküli teljesítmény. Ezen új berendezések teljes internet teljesítményt nyújtanak a cég működtetéséhez szükséges, kritikus biztonsággal kapcsolatos kompromisszumok nélkül. A 770-es berendezés 3,2 Gbps maximális tűzfal-teljesítményt és akár 270 Mbps valós teljesítményt nyújt amikor a teljes védelmi rendszer be van kapcsolva. A 790-es berendezés 4 Gbps maximális tűzfal-teljesítményt és akár 330 Mbps valós teljesítményt nyújt amikor a teljes védelmi rendszer be van kapcsolva.
  • Komplexitás nélküli biztonság. A 770-es és a 790-es berendezéseket olyan környezetek számára tervezték, melyeknél nem állnak rendelkezésre IT biztonsági szakemberek, ezért intutiív, web-alapú interfészekkel bírnak, melyeknek köszönhetően percek alatt megoldható a konfiguráció. Az egyszerűsített menedzsment és egy menedzselhető szolgáltatási opció további rugalmasságot biztosít a szűkös forrásokkal rendelkező környezetek számára.
  • Technológia egy folyamatosan úton lévő világ számára. Az új berendezések a 700-as sorozat berendezéscsaládját egészítik ki: mindegyikük 802..11ac vezetéknélküli biztonsággal van ellátva, mely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy mobil eszközeiket egy particionált Wi-Fi hálózathoz csatlakoztatassák, ami különválasztja az alkalmazottak és a vendégfelhasználók hozzáférését.
  • Testreszabható, magas kapcsoló port kapacitás. Mind a 770-es, mind a 790-es berendezések 18 porttal rendelkeznek, így az ügyfeleknek nincs szükségük további kapcsolói kapacitásra az irodai alkalmazottak csatlakoztatásához. A portok különálló hálózati szegmensekbe oszthatóak, így egyedi szervezeti struktúra alakítható ki.



A Managed Security Service provider számára a teljes 700-as sorozat egy olyan biztonsági megoldást kínál, mely vezető védelmet nyújt:

  • Robusztus, felhő-alapú, skálázható biztonság-menedzsment rendszer, mely akár 10.000 kisvállalatok számára kialakított Check Point berendezés támogatására is alkalmas; 24 órás üzleti rendelkezésreállást, nagy teljesítményt és skálázhatóságot biztosít.
  • Akadálymentes rendelkezésreállás beavatkozás-mentes konfigurációval, mely fizikai jelenlét nélkül teszi lehetővé az ügyfél berendezés telepítését. 
  • Proaktív menedzsment és fejlett monitoring figyelmeztetések, valamint ügyfél aktivitással kapcsolatos jelentések.

 

“Az MBM annak érdekében működik együtt a Check Pointtal, hogy átfogó biztonsági szolgáltatásokat tudjunk kínálni ügyfeleink számára,” mondta Lewis Ziesmer, az MBM Technology Solutions elnöke. “A Check Point zökkenőmentes és skálázható, mérettől függetlenül, valamennyi vállalatnál – legyen szó akár üzletlánc lokációkról, egészségügyi létesítményekről, vagy fiókirodákról – alkalmazható biztonság-menedzsment megoldása könnyen telepíthető.”

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05